| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2018-07-25, 21:10 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2018-07 Lokalizacja: Rzeszów 
				 | Pasta wybielająca

Dziewczyny co myślicie o paście wybielającej z aktywnym węglem? Zaczęłam ostatnio testować jedną Pearl Drops- Instant Natural White, znacie ją ? Jeśli tak możecie mi coś więcej o niej napisać? Czy daje jakieś większe efekty? Mogę ją używać codziennie bez obawy o moje zęby?

| 
|     |   | 
|  2018-08-03, 12:21 | #2 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2018-08 
				 | 

Dot.: Pasta wybielająca

Dla mnie ta pasta jets nic nie warta, wcale nie wybieliła, już zwykła colgate była lepsza

__________________ Nie uciekaj przed sobą. To o czym myślisz i tak Cię dopadnie. | 
|     |   | 
|  2018-08-03, 12:24 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Fajne reklama...   Już wolę umyć zęby samym węglem niż taka pasta. Wtedy choć są efekty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     |   | 
|  2018-09-19, 15:27 | #4 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2018-07 
				 | 

ja myje ziaja bez fluoru i dobrze oczyszcza i nawet mam wrazenie ze lekko wybiela

| 
|     |   | 
|  2018-09-19, 16:24 | #5 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2018-09 
				 | 

Ja mam z tym duży problem przez dużą ilość herbaty...

__________________ "Człowiek może osiągnąć wszystko, cokolwiek wymyśli i w co uwierzy" Napoleon Hill | 
|     |   | 
|  2018-09-20, 08:26 | #6 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2016-06 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Ja piję dużą ilość kawy i trochę mniej herbaty i nie mam problemu z białymi zębami, u dentysty zawsze jest problem, bo najjaśniejsza plomba jest dla mnie zbyt ciemna      | 
|     |   | 
|  2018-10-05, 13:19 | #7 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2018-10 Lokalizacja: polska 
				 | 

Ecodenta najlepsza   Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2018-10-12, 16:12 | #8 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

A znacie jakąś skuteczną metodę wybielania?

| 
|     |   | 
|  2018-12-29, 20:17 | #9 | 
| mar_jolka | 

Ja sobie zrobilam paste z weglem aktywnym. Myje ta pasta juz 1.5 roku zeby. I mimo ze lubie kawe zęby mi zbielaly.  Naprawde fajnie wygladaja- jestem bardzo zadowolona z tego efektu. Lekki kamien ktory mialam tez mi zszedl. Kolezanki tez uzywaly tej pasty i zadowolone sa.  Jako ze juz 1.5 roku uzywalam tej wlasnorecznie zrobionej pasty to pomyslalam ze moze by cos zmienic. I zaczelam szukac pasty bez detergentow i bez fluoru. I to byla droga przez meke- WSZYSTKIE z rossmana sa ze SLSami i fluorem  No to internet- i tam raptem znalazlam dwie takie pasty  Wiec potulnie wrocilam do swojej pasty. Choc pewnie jedna z tych ktore nie maja fluoru i detergentow kupie po nowym roku. Tak zeby cos sobie zmienic Edytowane przez mar_jolka Czas edycji: 2019-01-05 o 13:39 | 
|     |   | 
|  2019-01-05, 11:53 | #10 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-03 
				 | 

Cytat: 
 Można prosić o przepis? Aktualnie używam pasty z węglem curaprox, ale tania nie jest, więc szukam alternatywy. 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2019-01-05, 13:33 | #11 | 
| mar_jolka | 

Keket a umiesz robic mydlo potasowe? Bo zeby zrobic ta paste trzeba najpierw zrobic mydlo potasowe na naparze z szalwi i z masla kakaowego, shea oleju z wiesiolka oleju szafranowego i ze slodkich migdalow.. potem sie dodaje ksylitol olejek mietowy i wegiel aktywny w proszku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mar_jolka Czas edycji: 2019-01-05 o 13:39 | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.