|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Praca w zawodzie czy szczęśliwe życie?
Jeśli był już taki wątek to przepraszam i proszę o przeniesienie - ja osobiście takiego nie znalazłam.
Zawsze słyszałam idź na studia będziesz kimś - 5 lat studiów, skończone z dobrym wynikiem i co? Nie mogę znaleźć pracy...Studia inżynierskie, niby przyszłościowe ale pracy w małopolsce nie ma. Mój facet jest z innego miasta, ma tam dobrą pracę i plan był taki że to ja się do niego przeniosę jak skończę studiować, ale nie mogę znaleźć pracy w swoim dużym mieście, a jego jest jeszcze mniejsze i tam to już w ogóle nie ma żadnych ofert dla mojego zawodu. Aktualnie jestem na stażu ale jest on tylko częściowo związany z moją branżą. Jak mam rano wstać i tam jechać to po prostu ogarnia mnie czarna rozpacz...zarabiam tam ledwo 1000zł więc wyprowadzka nie ma racji bytu, nie potrafię znaleźć kontaktu ze współpracownikami, dojazd jest bardzo kiepski i szef irytujący...i jedyne co mnie tam trzyma to fakt że jest to w jakimś stopniu powiązane z moim zawodem. Chciałabym się wreszcie usamodzielnić ale zupełnie nie mam możliwości i już zaczynam czuć do siebie obrzydzenie i mieć wszystkiego dość ![]() Co zrobilibyście/zrobiłybyście na moim miejscu? Co jest dla was ważniejsze? Praca podła i znienawidzona ale rozwijająca, w przyszłości może lepiej płatna ale chociaż trochę w zawodzie i mieszkanie dalej z rodzicami czy praca nie w zawodzie ale życie na swoim, w spokoju i szczęśliwie? Szkoda mi 5 lat życia zmarnowanych na studia
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Praca w zawodzie czy szczęśliwe życie?
Cytat:
Co to za branża? To czy w mniejszym mieście jest praca zależy dużo od branży i regionu. Szukałas tam w ogole? Lubisz swój zawód? Chcesz i jesteś gotowa się dla niego przenieść? Pracuje jednak dla kasy, a nie idei, więc ważniejsze byłyby dla mnie sensowne zarobki, a jeżeli masz na to szansę w branży, ale w innym mieście to w ogóle zastanowiła bym się nad wyprowadzka gdzie indziej. Jeżeli sam zawód nie jest dla Ciebie aż tak ważny to starałabym się przekwalifikować jak najszybciej. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.