|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Brak spadku wagi, pomimo zdrowego stylu życia
Witam!
Piszę z prośbą o rady w sprawie spadku wagi, pomimo prowadzenia zdrowego stylu życia. Pokrótce opisze moją historię. W 2013 postanowiłam zmienić swój styl życia. Od połowy lipca zaczęłam ćwiczyć. Waga spadała bardzo wolno, więc od marca następnego roku zmieniłam dietę. Schudłam momentalnie z czego bardzo byłam zadowolona. ![]() Chciałbym prosić o rady jak to zwlaczyc! Pozdrawiam
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brak spadku wagi, pomimo zdrowego stylu życia
Najzdrowiej chyba u specjalisty, dobrego dietetyka, najlepiej takiego ktory ma takze medyczne wyksztalcenie.
Bo szkoda,zebys sie nadziala na oszukancow w internecie ktorzy wolaja 150 zl za dietke ktora tylko zaszkodzi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Czy są tabletki na spadek wagi?
![]() |
#4 |
BAN stały
|
tabletkami nic nie zdzaialasz, musisz miec dietę ustalona pod siebie, ja jestem na wygodnej diecie i bez głodu schudłam już 5kg, ale jhesli Ty uwazasz, ze masz ujemny bilans kaloryczny a nie chudniesz, to raczej udaj się do specjalisty, moze hormony zbadaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Od ponad roku biegam w miarę regularnie. Na początku udało mi się zrzucić jakieś 4 - 5 kilogramów. Później wszystko stanęło w miejscu przez jakieś 5 miesięcy.
W końcu zainstalowałem aplikację Fitatu (darmowa wersja wystarczy) i wpisywałem tam wszystko co jem. Oczywiście cały czas starałem się jeść przede wszystkim zdrowo i patrzyłem na to, czy dostarczam wszystkim witamin i mikroelementów. Trzymałem się ok. 300 kcal poniżej tego, co potrzebował mój organizm (fajnie, że aplikacja od razu zaciąga treningi z Google Fit i zwiększa odpowiednio kcal w dni treningowe). Rezultaty były od razu! Osiągnąłem zamierzoną, zdrową wagę ze średniej szkoły ;-) i teraz staram się jej trzymać. Nie potrzebuję już nawet Fitatu, ale od czasu do czasu sprawdzam, czy dostarczam organizmowi wszystkiego, czego potrzebuje. Dodatkowa zaleta to lepsze samopoczucie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Widocznie jest za mało aktywności fizycznej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Trenuje 5x w tygodniu. Obecnie jem 1800 kcal
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zbadaj tarczycę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wynik jest dobry
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Zainstaluj sobie myfitnesspal, bo być może twoje wyobrażenie o zdrowym odżywianiu mijają się z rzeczywistością. To darmowa aplikacja, która pozwala łatwo określić ilość kcal spożytych i zużytych. Jako metoda odchudzania jest jednak dość wymagająca, więc jak już poczujesz się pewniej że zdobyta wiedza na temat gęstości energetycznej zjadanych posiłków, możesz spróbować np diety 16:8 (tzw intermittent fasting). To jest chyba jedna z lepszych diet jakie istnieją, jak chcesz dowodów, to wygoogluj sobie r/intermittentfasting. Niedawno namówiłam mamę żeby spróbowała i schudła mi już 6 kg w 2~3 miesiące, a jedzenia sobie nie żałuje haha. Pozdrawiam i powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Za mały deficyt kaloryczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witam. Studiuję dietetykę i chętnie pomogę Ci rozwiązać problem zupełnie za darmo. Zapraszam na mojego maila xxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2021-02-08 o 13:47 Powód: email |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Często zdarza się tak iż mimo prawidłowo stosowanej diety i pilnowanie kalorii oraz uprawiania sportu nasza waga nie spada.
Przuczyn należy szukać gdzie indziej i aby je znaleść najlepiej udać sie do lekarza bariatryka xxx który pomoże nam znaleść odpowiedz na pytanie. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2021-02-08 o 13:47 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Zdrowy styl życia =/= Utrata wagi. Trzeba sprawdzać kaloryczność i to jakie masz zapotrzebowanie przy twoim trybie życia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.