|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nieprzyjemny zapach części ubrań
Hej wszystkim,
idąc od początku chciałabym powiedzieć że mieszkam w akademiku, a więc pralki są ogólnodostępne. Gdy robię normalne pranie i wkładam suche ubrania do szafy, niektóre ubrania po pewnym czasie mają nieprzyjemny zapach. Nie wiem czy to stęchlizna, raczej nie, bo zawsze susze ubrania dokładnie. Ale najbardziej dziwi mnie że tylko część ubrań ma ten zapach. Dla przykładu gruba bluza pachnie ładnie, a koszulka nie nadaje się do chodzenia, choć leżała w szafie, nie może tydzień, dwa. Nie wiem jaka może być przyczyna tego. Gdy wszystkie ubrania śmierdziały to ok, pewnie wina pralki albo nieodpowiedniego suszenia. Ale tak? Macie jakieś pomysły skąd to może wynikać? Polecacie może jakie odświeżacze do szaf, które może zapobiegną temu czemuś? Z góry dziękuje <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nieprzyjemny zapach części ubrań
Zrezygnowałabym z płynów do płukania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mam tak z niektórymi jeansami. Po dwóch dniach wychodzi zapach takiej jakby gumy. Używam płynu do prania Wirek, bez płynu do płukania. Przy stosowaniu proszku to samo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Miałam tak z jednym swetrem, mimo tego że był suchy, miał zapach takiej jakby stęchlizny, zawilgocenia.
Prałam zawsze z innymi swetrami i tylko ten jeden tak miał, więc go wywaliłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
astro-loszka
|
A macie tak, że z niektórych ubrań ciężko pozbyć się zapachu np. przepocenia? Pomimo prania? Co można zrobić z takim ubraniem?
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
nic się z nią nie dało zrobić. prałam na różne sposoby i testowałam w domu i cały czas to samo a sama koszulka to 100% bawełna, żadne poliestry czy inne sztuczne materiały |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
To wina beznadziejnego materiału.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Też tak miałam z jedną parą jeansów. Pomimo prania, po wyschnięciu dziwnie śmierdziały. Niestety musiałam je wyrzucić bo nie szło się pozbyć tego zapachu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.