|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jak przekonać rodziców???
Niedawno tak z przypadku wpadłam na to forum i od razu zabrałam się za czytanie postów i... się zaraziłam
Mam bzika na punkcie kolczyków, a głównie kupownia ich i przerabiania pod własny gust , więć od razu pomyślałam, że robienie biży hand-made to coś wymarzonego dla mnie. I się zaczęło... Narazie jestem tylko na etapie czytania i uważnego zbierania koszyka na koraliki.pl. I tu się zaczyna problem... Mam 13 lat więc przelewanie pieniędzy na konto odpada... Myslałam, może o tym, że mój tata by kasę przelał, a ja bym mu pieniądze ze swoich oddała, ale... Jeśli chodzi o jakiekolwiek załatwianie spraw przez internet z przekazywaniem pieniędzy i podawaniem danych to moi rodzice są nieugięci... "Co ty wygadujesz, nie wiadomo co to za strona, nie będziesz mi tu podawała obcym ludziom adresu i im pieniędzy dawała, bla bla bla bla bla...."
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak przekonać rodziców???
Wiesz, ja za bardzo nie wiem, o co Ci chodzi z tym przelewem pieniędzy....Przelać pioeniądze możesz mając nawet 10 lat (tj. wpłacić na konto) po prostu idziesz do banku/na poczte i wpłacasz. Cop o Twoich rodziców to może po prostu bojhą się o to, że zacznie się szkoła, a Ty zamiast się uczyć będziesz kolczyki robić
.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Przelew można zrobić na poczcie lub w banku, ale to drożej wychodzi. Może koleżanka ma konto w banku.
Nie chciałabym Cię jednak namawiać do postępowania wbrew woli rodziców. Musisz dalej próbować ich przekonać
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie przeciez mozesz sama isc na poczte i zaplacic z wlasniej kieszeni i rodzice sie nie dowiedza ze wplacilas, dopoki nie przyjdzie paczuszka do ciebie
ja radze dac np mamie do poczytania posty wizazanek i niech soboe popatrzy jakie cudenka mozna wykonac samemu pokaz rowniez jakies ladne kolczyki na allegro, jalepiej byy bylo gdybta osoba miala wiecej kolczykow czy innej bizuterii na allegro i duuuzo komentarzy bo po komentarzach mozna zobaczyc cosprzedala i za ile. jak twoja mama zoobaczy np ze za 3 koraliki na lince mozna zarobic nawet 30 zl (mnie sie kiedys tak trafilo ) to moze sie przekona. a co do tych przelewow to nie tylko poczta. bo jak kupisz cos na allegro czy w innym sklepie interenetowym to przewaznie podana jest nazwa banku w ktorym zalozne jest konto sprzedajacego, wiec na bank w rzeszowie sa rozne banki wiec mozesz isc do akiego banku i wplacic odrazu na konto sprzedawcy, i bedziesz miala pewnosc ze na pewno ieniadze dotra na jego konto szybciej niz z poczty bo ona lubi sobie przetrzymywac kaske troche :/ ale jak zaczniesz robic i bedziesz chciala sprzedawac np poprzez allegro to bedziesz musiala sie zastanowic nad zalozeniem wlasnego konta ale to juz inna bajka ![]() zatem daj mamie do poczytania posty i pokaz allegro i kolczyki hand-made powinna sie przekonac
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
hehe, no to ładnie
moja mama nigdy problemów nie robiął tylko pytałą się czy nie wolałbym kasy na coś innego wydać, niz drut i koraliki, hehe
|
|
#8 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oświadczam, że jestem pełnoletni (ukończyłem 18 lat) i akceptuję regulamin" Zatem nie ma szans, ponieważ jest weryfikacja sprzedających teraz. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
A jeśli chodzi Ci o rozwiązanie problemu z przelewami, to proponuję Ci poszukać na wizażu dziewczyny z Twojego miasta i razem z nią robić zakupy. Ty jej dasz gotówkę, a ona zrobi już podwójny przelew na konto sklepu, a dodatkowo podzielicie się kosztami transportu.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja nie mowilam ze konto w allegro chodzi
tylko takie bankowe ehhe i jak bedzie chciala to na bank zalozy konto w allegro nawet jesli ma 13 lat. co to za roznica czy napisze ze sie w 1993 roku urodzila czy 1983? zadna...kto ja sprawdzi? nikt.... |
|
|
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajny wątek. Przy okazji można się dowiedzieć kilku nowych rzeczy o koleżankach z forum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
uwazasz ze ja klamie? niestety ja juz mam sporo lat ponad 18 i nie musialam klamac na allegro. a nawet gdybym nie miala tych 18 lat to zalozylabym na starsza siostre albo na rodzicow
hehe a co do tego czy allegro lapie tych co nie maja 18nastki to wcale tego nie sprawdza, bo watpie zeby komus sie chcialo sprawdzac tyle tysiecy kont.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj...od jakiegoś czasu jak czytam Twoje wypowiedzi...to zdaje mi się, że jestes przewrażliwiona i troszke czepialska. Tylko nie gniewaj sie na mnie za te słowa |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na serio, to zakładanie, że wszyscy mówią prawdę nazwałabym naiwnością. Na allegro pełno świrusów i małolatów kupujących dla zabawy. (Wcale nie uważam, że młodsza osoba musi być mniej odpowiedzialna. Przykłady mamy na naszym forum, gdzie młode osoby często chcą/potrafią dużo lepiej doradzić od starszych). My z Wrocławia zamawiamy razem i z tego co pamiętam, to conajmniej jedna z nas nie ma konta w banku Kleoska, szukaj biżuteryjek z Twojego miasta
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm to moze ja odpowiem mniej wiecej na temat......jestem prawie pewna ze w Rzeszowie mozna kupic koraliki...wyprowadzilam sie stamtad ponad dwa lata temu ale byl taki sklep w okolicach hali targowej..i bwa .... taka pasmanteria..... w tym samym rzedzie budynkow znajdowalsie sklep 'komandos' i jakis inny z kapeluszami........... szkoda ze nie pamietam nazwy ulicy, ale w sumie to zamiast obok rynku wiec na pewno znajdziesz.....zycze powodzenia w poszukiwaniach i przekonywaniu rodzicow
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyedytowane na prosbe Joanny_K
Edytowane przez karolinusienka Czas edycji: 2006-07-31 o 19:17 |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez karolinusienka Czas edycji: 2006-07-31 o 19:18 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
![]() A ja myślałam, że jeśli chodzi o przelew to trzeba iść do banku i zrobić to, to i to... No cóż trzeba się uczyć na błędach ) No dobra... nie bedę się już chwalić . Tak w sumie to jak problem z kupowaniem mam z głowy to z resztą też jakoś będzie... Mam nadzieję... Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
A ja bardzo lubie poczucie i wyczucie Paranoi/Paranoji? Przecież mówi TYLKO prawdę...
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez karolinusienka Czas edycji: 2006-07-31 o 19:18 |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znow sie niesympatycznie robi...... I to przez taką pierdołe....
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#28 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
Żałosne..
dziewczyny dałybyście spokój... |
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam inne wizazanki za taka sytuacje ale widac paranoja za dlugo sie opalala w te wakacje i jej sie jakis zimny prysznic by przydal, albo po prostu musze (na sile bo inaczej sie nie da) zrozumiec jej poczucie humoru. teraz sama sie domysl co jest prawda a co klamstwem skoro uwazasz ze my tutaj tylko klamiemy itp. KONIEC WIECEJ NIE BEDE SIE WYPOWIADAC NT. PARANOJI CHYBA ZE MNIE WKURZY.... Joasiu proponuje zamknac watek!!bo zaraz do rekoczynow dojdzie miedzy malolata a paranoja, chyba ze paranoja nie bedzie chciala sie znizyc do mojego poziomu ![]() A TEGO NIE WYEDYTUJE :P Edytowane przez karolinusienka Czas edycji: 2006-07-31 o 19:19 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

Mam bzika na punkcie kolczyków, a głównie kupownia ich i przerabiania pod własny gust
, więć od razu pomyślałam, że robienie biży hand-made to coś wymarzonego dla mnie. I się zaczęło... Narazie jestem tylko na etapie czytania i uważnego zbierania koszyka na koraliki.pl. I tu się zaczyna problem... Mam 13 lat więc przelewanie pieniędzy na konto odpada... Myslałam, może o tym, że mój tata by kasę przelał, a ja bym mu pieniądze ze swoich oddała, ale... Jeśli chodzi o jakiekolwiek załatwianie spraw przez internet z przekazywaniem pieniędzy i podawaniem danych to moi rodzice są nieugięci... "Co ty wygadujesz, nie wiadomo co to za strona, nie będziesz mi tu podawała obcym ludziom adresu i im pieniędzy dawała, bla bla bla bla bla...."

ja radze dac np mamie do poczytania posty wizazanek i niech soboe popatrzy jakie cudenka mozna wykonac samemu 

No cóż trzeba się uczyć na błędach
. Tak w sumie to jak problem z kupowaniem mam z głowy to z resztą też jakoś będzie... Mam nadzieję... Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi