wy jako serwerki mody. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-14, 19:58   #1
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

wy jako serwerki mody.

czy zdarzyło wam się, ze postanowiłyscie kupić jakiś ciuch kiedy nie był on jeszcze modny i gdy juz go miałyscie gazety zaczeły o tym pisać? (niezrozumiale napisane:P)
dam przykład z mojego zycia, a raczej kilka przykladów:
rok temu zamarzyła mi sie opaska do włosów, sciełam je tak ze mi sie nie podobała fryzura i postanowiłam ozdobić ją ww.przedmiotem. po kilku miesiącach w moim miescie co trzecia dziewczyna nosiła opaskę natomiast w te wakacje gazety zaczęły ją lansować.
drugi przykład:
w wakacje kupiłam sobie spodniczkę-bombkę. twierdziłam, ze jest niemodna a wszystko co passe to dla mnie trendy teraz w kazdym sklepie bombki

czy tylko ja tak mam ze wyprzedzam mode? Bron Boże, zaden w tym snobizm, jakaś nie wiem jak to nazwać, przechwałka, tylko ze zaczynam sie bac ze za kazdym razem gdy kupie cos z zeszłego sezonu bedzie modne po kilku miesiącach
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-14, 20:16   #2
kuki9
Zakorzenienie

Dot.: wy jako serwerki mody.

Czasem mi się trafi cos takiego.
Ale myśle, że to żadna nowość.
Po prostu moda zatacza kręgi i nic nowego się już nie wymysli.
Moje przykłady
-jakiś czas temu poszukując czegoś w szafie znalazłam chustke w kotwice i przywiązałam ją do torebki.A tu zaraz się dowiaduje, że motyw marynarski jest modny
-jak byłam w liceum wymyśliłam sobie fryzure-z tyłu krótko z przodu dłuższa grzywka na bok.Po jakimś czasie patrze a dużo dziewczyn nosi taka fryzure(ale wątpie czy podpatrzyły u mnie)
-Opaski na włosach nosiłam już ze dwa lata temu
-od kilku lat lubie jesienią i zima nosić plisowane spódnice w kratke.A co w tym sezonie jest modne?No ponoć kratka
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-15, 12:36   #3
zaczarovana
Wtajemniczenie

GG do zaczarovana

O też tak mam i smuci mnie to, bo iedyś czółam sie oryginalnie ubrana a teraz tak jakoś...oklepanie
Przyklady: duże torby, spódnice z kola na karczku, szerokie paski na biodrach, korale, szerokie bransoletki, i rurki chociaż część rzeczy wychodzi w mody i bardzo się z tego cieszę
Stary 2006-09-15, 17:22   #4
Oliffka
Zakorzenienie

mi sie to nigdy nie zdażyło :P
Oliffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-15, 19:51   #5
Liana
Zadomowienie

Mi się to zdarzyło
  • jakiś czas temu zachorowałam na sweterki, kamizelki etc w romby U nas NIGDZIE nie było w sklepach nic w tem motym, obkupiłam się więc w lumpeksach. Teraz widzę bardzo często sweterki w romby w sklepach
  • futrzane kaptury- kolega mi z USA musiał przywieźć kurtkę, u nas od kilku sezonów są wszędzie
Pewnie jeszcze coś by się znalazło......
Liana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-16, 00:41   #6
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Czasem mi się trafi cos takiego.
Ale myśle, że to żadna nowość.
Po prostu moda zatacza kręgi i nic nowego się już nie wymysli.

Mi się to zdarza notorycznie Mogłabym być jakimś lanserem czy jak to się tam mówi

W tym sezonie - czerwone butki i w ogóle czerwone dodatki - wymyśliłam sobie już jakiś czas temu, zakupiłam - zaglądam do gazety i... są

Od zimy przebąkuję już o dżinsach z dużymi szarymi swetrami i w ogóle szarych swetrach i podobno nadchodzą

Wcześniej - styl marynarski, bluzki w paseczki, biel z granatem.

Jeszcze wcześniej: złote bucisze i bluzki - miałam w szafie i na nogach jeszcze jak wszyscy się stukali w głowę "złote buty?!"

Korale - to samo

Itd
Ale moim zdaniem teraz nietrudno trafić w trend, bo wszystko jest modne

A no i jeszcze rurki

Ale wiecie co - może to już wszystko było tylko ja gazet nie czytam, TV nie oglądam a na Wizażu mogłam przeoczyć

Stary 2006-09-16, 01:12   #7
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
  • jakiś czas temu zachorowałam na sweterki, kamizelki etc w romby U nas NIGDZIE nie było w sklepach nic w tem motym, obkupiłam się więc w lumpeksach. Teraz widzę bardzo często sweterki w romby w sklepach
A tak.Taki sweterek wisi u mnie w szafie już chyba od 4 lat.W zeszłym roku był na nie jakis szał.
Ale zdaje się, że takie sweterki w romby to już klasyka jest.
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-16, 08:29   #8
anestet-ka
Wtajemniczenie

wszechobecne teraz czaszki nosze juz od b. dawna, poza tym trampki, korale, poszarpane spodnie.. kiedys to bylo oryginalne, a teraz co druga lala na ulicy tak wygląda ;]
anestet-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-16, 10:03   #9
fortepianistka
Rozeznanie

Ja dwa lata temu kupiłam w Trollu przeceniony, wrzucony do tych koszy sweter czerwono- pomaranczowy w szerokie pasy, taki long za tyłek.
Bardzo go lubiłam, ale raz mi kolega powiedział ze wyglądam jak kot z Alicji w Krainie Czarów
Teraz na ulicy co druga osoba ma sweter badz bluzke w paski zazwyczaj tez podobnej dlugosci.
fortepianistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-16, 10:13   #10
isa666
Zakorzenienie

Często mi się to zdarza
Coś mi się spodoba, kupię a potem nagle co druga osoba w tym chodzi
Stary 2006-09-16, 10:14   #11
besciara
Wtajemniczenie

Pewnie, że się zdarzyło i podobnie jak kuki uważam, że to normalne. Moda się powtarza. Tak zwanego nosa miałam do butów - płaskie, zamszowe, kurtki- z futrzakiem, rurek- jak w nich chodziłam 3 lata temu to wiele osób patrzyło na mnie jak na zjawisko (brylowały wtedy okropne, szerokie nogawy), koloru złotego- dodatki, korali- mam na myśli ciężkie, z masy perłowej (zauważyłam, że wiele osób chodzi teraz w perłach albo pseudo perłach), skarpetki pięciopalczaste- żaden to trend, ale gdy miałam je na stopach 5 lat temu to mało kto wiedział, że coś takiego istnieje etc.
Stary 2006-09-16, 12:09   #12
miu miu
Wtajemniczenie

Często tak mam Ale to chyba nie do końca jest związane tylko z naszym gustem. Sklepy zazwyczaj oferują modną odzież albo to, co dopiero będzie lub właśnie było na topie. Projektanci i wielkie domy mody, a także firmy odzieżowe korzystają przy pracy z tzw. trendbook'ów, w których są pokazane wszystkie nadchodzące trendy (z dużym wyprzedzeniem). Z resztą widać to wtedy, gdy idziemy na zakupy i w H&M, Reserved, New Yorkerze i paru innych sklepach widzimy dokładnie ten sam ciuch. Albo na pokazach różnych projektantów króluje ten sam kolor. To nie przypadek. Podejrzewam, że niektóre sklepy wprowadzają nowości wcześniej, a niektóre później i np. kupując aktualnie jedyną i niepowtarzalną torebkę dostępną tylko w jednym sklepie jest ryzyko, że za jakiś czas pojawi się wszędzie i zrobi się pospolita. A co do pokazów - aktualnie kończy się tydzień mody w Nowym Jorku, gdzie były pokazywane kolekcje na wiosnę/lato 2007
Stary 2006-09-16, 14:19   #13
Milky_quartz
Zadomowienie

Mi się zdarzyło ) parę lat temu kupiłam sobie biały kaszkiet - wtedy było tego w sklepach bardzo mało. Za pół roku pół świata chodziło w kaszkiecie

To samo z mukluksami. Kupiłam je na dłuuugo przed rozpoczęciem zimy, bo ukrzekły mnie te pomponiki i futerko w środku. Ale odechciało mi się w nich chodzić jak po dwóch miesiącach co druga dziewczyna miała buty z pomponami. :[
Milky_quartz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-16, 14:35   #14
Bianka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaczarovana Pokaż wiadomość
O też tak mam i smuci mnie to, bo iedyś czółam sie oryginalnie ubrana a teraz tak jakoś...oklepanie
Przyklady: duże torby, spódnice z kola na karczku, szerokie paski na biodrach, korale, szerokie bransoletki, i rurki chociaż część rzeczy wychodzi w mody i bardzo się z tego cieszę
też tak mam
Bianka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-16, 15:36   #15
miu miu
Wtajemniczenie

btw szerokie paski na biodrach są już passé

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości