|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
wy jako serwerki mody.
czy zdarzyło wam się, ze postanowiłyscie kupić jakiś ciuch kiedy nie był on jeszcze modny i gdy juz go miałyscie gazety zaczeły o tym pisać?
![]() dam przykład z mojego zycia, a raczej kilka przykladów: rok temu zamarzyła mi sie opaska do włosów, sciełam je tak ze mi sie nie podobała fryzura i postanowiłam ozdobić ją ww.przedmiotem. po kilku miesiącach w moim miescie co trzecia dziewczyna nosiła opaskę natomiast w te wakacje gazety zaczęły ją lansować. ![]() drugi przykład: w wakacje kupiłam sobie spodniczkę-bombkę. twierdziłam, ze jest niemodna a wszystko co passe to dla mnie trendy ![]() ![]() czy tylko ja tak mam ze wyprzedzam mode? Bron Boże, zaden w tym snobizm, jakaś nie wiem jak to nazwać, przechwałka, tylko ze zaczynam sie bac ze za kazdym razem gdy kupie cos z zeszłego sezonu bedzie modne po kilku miesiącach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wy jako serwerki mody.
Czasem mi się trafi cos takiego.
Ale myśle, że to żadna nowość. Po prostu moda zatacza kręgi i nic nowego się już nie wymysli. Moje przykłady -jakiś czas temu poszukując czegoś w szafie znalazłam chustke w kotwice i przywiązałam ją do torebki.A tu zaraz się dowiaduje, że motyw marynarski jest modny -jak byłam w liceum wymyśliłam sobie fryzure-z tyłu krótko z przodu dłuższa grzywka na bok.Po jakimś czasie patrze a dużo dziewczyn nosi taka fryzure(ale wątpie czy podpatrzyły u mnie ![]() -Opaski na włosach nosiłam już ze dwa lata temu -od kilku lat lubie jesienią i zima nosić plisowane spódnice w kratke.A co w tym sezonie jest modne?No ponoć kratka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
O też tak mam i smuci mnie to, bo iedyś czółam sie oryginalnie ubrana a teraz tak jakoś...oklepanie
![]() Przyklady: duże torby, spódnice z kola na karczku, szerokie paski na biodrach, korale, szerokie bransoletki, i rurki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
mi sie to nigdy nie zdażyło :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Mi się to zdarzyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się to zdarza notorycznie ![]() ![]() ![]() W tym sezonie - czerwone butki i w ogóle czerwone dodatki - wymyśliłam sobie już jakiś czas temu, zakupiłam - zaglądam do gazety i... są ![]() Od zimy przebąkuję już o dżinsach z dużymi szarymi swetrami i w ogóle szarych swetrach i podobno nadchodzą ![]() Wcześniej - styl marynarski, bluzki w paseczki, biel z granatem. Jeszcze wcześniej: złote bucisze i bluzki - miałam w szafie i na nogach jeszcze jak wszyscy się stukali w głowę "złote buty?!" Korale - to samo ![]() Itd ![]() Ale moim zdaniem teraz nietrudno trafić w trend, bo wszystko jest modne ![]() A no i jeszcze rurki ![]() Ale wiecie co - może to już wszystko było tylko ja gazet nie czytam, TV nie oglądam a na Wizażu mogłam przeoczyć ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zdaje się, że takie sweterki w romby to już klasyka jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
wszechobecne teraz czaszki nosze juz od b. dawna, poza tym trampki, korale, poszarpane spodnie.. kiedys to bylo oryginalne, a teraz co druga lala na ulicy tak wygląda ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja dwa lata temu kupiłam w Trollu przeceniony, wrzucony do tych koszy sweter czerwono- pomaranczowy w szerokie pasy, taki long za tyłek.
Bardzo go lubiłam, ale raz mi kolega powiedział ze wyglądam jak kot z Alicji w Krainie Czarów ![]() Teraz na ulicy co druga osoba ma sweter badz bluzke w paski zazwyczaj tez podobnej dlugosci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Często mi się to zdarza
![]() Coś mi się spodoba, kupię a potem nagle co druga osoba w tym chodzi ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że się zdarzyło i podobnie jak kuki uważam, że to normalne. Moda się powtarza. Tak zwanego nosa miałam do butów - płaskie, zamszowe, kurtki- z futrzakiem, rurek- jak w nich chodziłam 3 lata temu to wiele osób patrzyło na mnie jak na zjawisko
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Często tak mam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Mi się zdarzyło
![]() ![]() To samo z mukluksami. Kupiłam je na dłuuugo przed rozpoczęciem zimy, bo ukrzekły mnie te pomponiki i futerko w środku. Ale odechciało mi się w nich chodzić jak po dwóch miesiącach co druga dziewczyna miała buty z pomponami. :[ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
btw szerokie paski na biodrach są już passé
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.