|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem potrzebujemy nowego forum o perfumach? | |||
| Oczywiście, że tak! |
|
21 | 52,50% |
| Niekoniecznie, przecież możemy rozmawiać o tym na Plotkowym... |
|
7 | 17,50% |
| Nowe forum uważam za zbędne. |
|
12 | 30,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
a może nowe forum o perfumach?
odwiedzilam wczoraj kilka anglojezycznych forow o perfumach plus forum na gazeta.pl (dziekuje, Olu!) i pomyslalam sobie, ze skoro makijaze i robotki reczne maja swoje forum, to czy nasza perfumowa pasja nie moglaby zostac uhonorowana wlasnym forum? moglybysmy rozmawiac o kochanych i nielubianych zapachach, pomagac sobie w wyszukiwaniu perfum podobnych do tych, ktore lubimy, analizowac nuty w perfumach, czy nie byloby fajnie?
zapraszam do sondy
Edytowane przez martiene Czas edycji: 2005-05-15 o 12:53 Powód: bledy |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: a może nowe forum o perfumach?
Myślę , ze to dobry pomysl, zwlaszcza, ze nie lubie chodzic do perfumerii z powodu nekajacych mnie tam dusznosci. Czesto bywa tak , ze przy wyborze perfum dla siebie, kieruje sie opinia innych albo po prostu pytam co to za perfum jesli spodoba mi sie zapach na kims
![]() Pomysl z forum o perfumach , uwazam za rewelacyjny, po co zasmiecac forum plotkowe
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem jak najbardziej za, każde forum tu ma swoją specyfikę, nie obraziłabym sie gdyby było ich więcej i więcej
![]() a to o perfumach naprawdę dobry pomysł, każda przecież czyms się psika ma ulubione zapachy a także takie , których nie lubi .
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś, dłobiazg prawdziwy
widzę że już zajrzałaś na gazetę ![]() Mimo iż jestem prawdziwym miłośnikiem zapachów, zastanawiam się czy takie forum ma sens? Powiem szczerze że już nie chciałabym aby na wizażu pojawiało się więcej for - gubię się już trochę i ciężko mi tu sie poruszać... No i jest jeszcze jeden, bardzo smutny powód - prawdziwe ekspertki w tej materii już zniknęły z wizażu i się tu nei wypowiadają Myślę że cięzko byłoby znaleźć osoby mogące poprowadzić takie forum - nie ma tu już tak wielkich osób jak Elve, Coralin czy Madllen. Niestety. Ciekawe, kto miałby moderować?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem kto.
Ty Smoczyco. ![]() Ale tak naprawdę to masz rację. Chociaż nie ukrywam, że chciałabym widzieć tu takie forum.Brakuje mi takiego działu.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to mogę co najwyżej głos zabierać w wątkach o podkładach, zmarszczkach, kwasach ![]() Całusy - dzięki za list |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smoczyco, ile Twoim zdaniem wazne sa perfumy? Tzn jak długo mozna ich uzywac? I druga rzecz..przeczytałam w Twojej recenzji Organzy Indecence, ze ja wycofuja..Juz od dawna szukałam jej w perfumeriach, i myslalam ze nigdzie jej nie ma, bo zapach nie jest popularny..Az mnie zatkało..przeciez ta wersja jest najpiekniejsza ze wszystkich Organz Wiesz moze gdzie mozna jeszcze kupic ten zapach? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam że dopiero teraz odpowiadam ale moja wizażowa subskrypcja nie działa tak jak powinna, dostaję tylko część maili z wątków w których się wypowiadam Mnie też zawsze dręczy wizja świeżości perfum - wg ekspertów spokojnie ładnych parę latek mogą poleżeć. Dlatego tak ważne jest ich wlaściwe przechowywanie - nie na słońcu, w suchym i raczej chłodnym miejscu - ale nie w lodówce. Ja mam sporo różnych zapachów i czasem mnie dręczą koszmary pt "otwieram szafke i odkrywam, że wszystkie zapachy się zestarzały" No ale własnie trzymam je w szafce, poukładane w kartonikach. Szybciej psują się te bez atomizera - czyli miniaturki i ekstrakty perfum właśnie. Zawsze kupuję tylko zapachy z psikaczem, no ale ekstrakty są zawsze bez atomizera. Niektóre zapachy lubią z czasem zmienić kolor - vide słynny Angel, który z niebieskiego potrafi zzielenieć, co zresztą nie wpływa w żaden sposób na jakość zapachu! Zreszta nie ma reguł - ja mam ekstrakt perfum Magie Noire Lancome ktorego już się od dawna nie produkuje - to wielki unikat - i ciągle jest to taki zapachowy killer że aż słów brak ![]() Zgadzam się co do Organzy Indecence - najpiękniejsza ze wszystkich. Pojawia sie na pewno na ******* regularnie - wiem że większość osób boi się podróbek, ale ja np kupuję perfumy na ******* od dwóch lat i nie zaliczyłam żadnej wpadki - kupuję od sprawdzonych sprzedawców i nie ulegam magii okazji za 50 zł czy likwidowanym sklepom Swoją Organzę Ind. kupiłam akurat w lokalnej perfumerii - zapach był mocno przeceniony, kupiłam razem z boskim kremem do ciała. U nas w niektórych perfumeriach są jeszcze jakies resztki tej linii - na pewno widziałam wspomniany krem oraz żel pod prysznic. Nie wiem czy jest woda. Jesli Ci zależy, to postaram się sprawdzić (już rozmawiałam na ten temat z przyjacielem i wielkim zapachowym guru w jednej osobie - oboje jestesmy pewni że produkty z linii kąpielowej są jeszcze ale czy woda... nie wiadomo). W Sephorach jej nie znajdziesz, ani w Douglasach - szukaj w perfumeriach niesieciowych, można znaleźć różne skarby (u nas ciągle jeszcze jest np. stara Mania )).Pozdrawiam - gdyby Ci mocno zależało na kupnie, to ja mogę wybadać sprawę u nas w Trójmieście, kupić i wysłać w paczce, sposób sprawdzony
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
jejku, ale fajowo by było gdyby powstało takie forum o perfumach
jestem ich miłośniczką od lat i stale zaopatrzam się w nowe buteleczki dla mnie to byłby prawdziwy rarytas
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wycofujac perfumy niestety nie kieruja sie pieknem zapachu, a jakimis innymi, niepojetymi dla mnie marketingowymi zabiegami... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja bym byla jednak ZA... I tez bym poprosila szanowna Smoczyce o moderowanie... Bo jesli sie zgodzisz to cie tu zatrzymamy, za skrzydla smocze przywiazemy, bo jak nie to jest strach, ze tez nam odlecisz jak Wizazanki ekspertki o ktorych wspomnialas...
A tak to Cie tu zatrzymamy przywiazana, oswojona, w zioniach perfumiej pary ze smoczego nosa sie wydobywajacej umroczona... No!
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
a ja za smoczyca wyraze swoja watpliwosc, czy takie forum jest nam naprawde niezbedne...
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jak ktoś prosi o opisanie perfum to albo ja nie umiem się wyrazić albo nie rozumiem opisu-nie mam zielonego pojęcia jak pachnie bergamotka i jak ją ktoś czuje w danym zapchu Poza tym uważam,że z perfumami jest tak,że albo się coś podoba albo nie.Kazdy sam musi sprawdzić w perfumeri czy ten zapach jest jego,a takie "suche" opisy na forum myślę,że nie pomogłyby w zakupach,a innych celów takiego forum nie widzę,bo jak pisałam każdemu co innego się podoba,a w sieci zapchy się nie roznoszą
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby takie forum miało powstać byłabym zaszczycona moderowaniem, choć moja wiedza w tej materii zdecydowanie maleńka )) A tak w ogóle to wyobraziłam sobie siebie w stanie zamroczenia perfumowego, puszczającą kółka wonnej pary z nozdrzy... zaraz pęknę |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo wycofac ta zwykła![]() Co ja teraz zrobie? Jeszcze niech mi wycofaja classique ( bo zapach ma juz z 10 lat, staroc przeciez) i bede zrujnowana ![]() no wyzaliłam sie.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
SErio OGranzę wycofują?
Jestem zrujnowana! Gdzie ja znajdę drugą taką woń jak Organza ??? Toz to mój nr jeden wśród zapachów.Odnośnie samego Forum o Perfumach...CHOć uwielbiam perfumki, zapaszki, TO mam mieszane uczucia. NIby mogłoby być, a jednak nie jest jakieś niezbędne. Perfumy to kwestia tak bardzo indywidualna. Ja osobiście nie umiem opisać tego jak pachnie np. sok z kaktusa Saguaro, hibiskus albo jakis innny równie skomplikowany składnik. Wiem, że nie tylko musimy dyskutować o nutach zapachowych. Są też inne kwestie odnośnie perfum, które można przedyskutować na Plotkowym ![]() Jak dla mnie to może być i nie musi...coś koło tego ![]() Ja już momentami gubie się w które forum wejść, taki zapanował urodzaj
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Majka zalezy którą Organzę masz na myśli - klasyczna złota zostaje, zostaje też wypuszczona nie tak dawno temu Organza First Light (i to dopiero wola o pomstę do nieba!). Wycofywana jest tylko Organza Indecence - w mniemaniu wielu osób o wiele piękniejsza od klasycznej. Zaliczam się do fanek, no i mam zapasik O.I.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już byłam cała w strachu, że Organze "złotą" także mają zamiar usunąć. Organza First Light to, rzeczywiście jakaś zemsta Givenchego ![]() Organza Indecence nie miałam, ale myśle, że nie bez powodu ma tyle fanek ![]() Dzięki - Pozdrawiam
|
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() elisabeth - forum o perfumach już istnieje: http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=40 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

Myślę że cięzko byłoby znaleźć osoby mogące poprowadzić takie forum - nie ma tu już tak wielkich osób jak Elve, Coralin czy Madllen. Niestety. Ciekawe, kto miałby moderować?

Mnie też zawsze dręczy wizja świeżości perfum - wg ekspertów spokojnie ładnych parę latek mogą poleżeć. Dlatego tak ważne jest ich wlaściwe przechowywanie - nie na słońcu, w suchym i raczej chłodnym miejscu - ale nie w lodówce. Ja mam sporo różnych zapachów i czasem mnie dręczą koszmary pt "otwieram szafke i odkrywam, że wszystkie zapachy się zestarzały"
No!

Poza tym uważam,że z perfumami jest tak,że albo się coś podoba albo nie.Kazdy sam musi sprawdzić w perfumeri czy ten zapach jest jego,a takie "suche" opisy na forum myślę,że nie pomogłyby w zakupach,a innych celów takiego forum nie widzę,bo jak pisałam każdemu co innego się podoba,a w sieci zapchy się nie roznoszą