kto pije herbatkę SF dłużej niz 6 miesięcy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-28, 12:02   #1
vanilaice
Przyczajenie

Exclamation

kto pije herbatkę SF dłużej niz 6 miesięcy?

Witajcie wszystkie miłośniczki diet i specyfików wspomagających. Wśród wszelakich dostępnych herbatek na rynku, spróbowałam tej ostatnio reklamowanej Slim Figura( 3 kroki). Działa, oczywiście poparta dietą MŻ. Zauwazyłam jednak bardzo niepokojącą prawidlowośc: gdy tylko przestaję pić herbatki lub zakończę całą serię i chcę sobie zrobić przerwę, mam napady apetytu no i w związku z tym wiadomo co.... hmmm nie wiem co robić, a przede wszystkim nie wiem jak długo moge uzywać tych specyfików. Miesiąc, dwa, rok? Kto wie niech napisze.
vanilaice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-29, 05:50   #2
lesyeux
Zadomowienie

Dot.: kto pije herbatkę SF dłużej niz 6 miesięcy?

Witaj,te herbatki w moim przypadku sie nei sprawdzily.normalnie przytylam po nich 3 kg-a mialam przeciez tak cudownie schudnac;-((( to bujda,serio ja tak uważam,najlepiej pij liściastą herbatke pu-erhe rano ,po obiadku i na kolacje zamioast czegos innego po 18;-) ona pomaga,ja ja pijac przez clutki miesiac utrzymujac zdrowy styl zycia(jestem leniem ;-p ) schudlam ok 10kg.pozdrawiam pppapa
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-29, 08:15   #3
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez vanilaice Pokaż wiadomość
Witajcie wszystkie miłośniczki diet i specyfików wspomagających. Wśród wszelakich dostępnych herbatek na rynku, spróbowałam tej ostatnio reklamowanej Slim Figura( 3 kroki). Działa, oczywiście poparta dietą MŻ. Zauwazyłam jednak bardzo niepokojącą prawidlowośc: gdy tylko przestaję pić herbatki lub zakończę całą serię i chcę sobie zrobić przerwę, mam napady apetytu no i w związku z tym wiadomo co.... hmmm nie wiem co robić, a przede wszystkim nie wiem jak długo moge uzywać tych specyfików. Miesiąc, dwa, rok? Kto wie niech napisze.
znalazłam coś takiego:

"Minimalny okres kuracji to 1 tydzień. Herbatę można bezpiecznie przyjmować przez dłuższy czas, można ją również traktować jako alternatywę dla klasycznej herbaty czarnej."

tu masz skład skopiowany z innego wątku - tak dla pewności, że nie ma tu żadnego składnika działającego "przeczyszczajaco" (podrażniającego jelita)

I. SPALANIE
Skład:
herbata pu-erh,
liść mate,
nasiona guarany,
koszyczek rumianku,
liść mięty pieprzowej,
ekstrakt z owoców Garcinia cambogia,
owoc kopru włoskiego,
owoc anyżu
Zaw. opakowania:
21 x 2,5g

II. OCZYSZCZANIE
Skład:
kwiat hibiskusa,
herbata zielona,
korzeń mniszka,
liść pokrzywy,
liść werbeny (7%),
aromat pomarańczowy,
nasiona guarany,
korzeń lukrecji,
korzeń cykorii,
skórka pomarańczy
Zaw. opakowania:
21 x 2,25g

III. STABILIZACJA
Skład:
kwiat hibiskusa,
herbata zielona,
korzeń mniszka,
liść pokrzywy,
liść werbeny (7%),
aromat pomarańczowy,
nasiona guarany,
korzeń lukrecji,
korzeń cykorii,
skórka pomarańczy
Zaw. opakowania:
21 x 2,25g

Zastanawiał mnie np. kwiat hibiskusa, który reguluje napięcie mięśniowe jelit, ale nie znalazłam nigdzie, że działa on "podrażniająco".

Vanilaice myslisz, że naprawdę masz problemy z utrzymaniem diety tylko dlatego, że odstawiasz herbatę?

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-15, 22:23   #4
Brandy19
Przyczajenie

Hey!
Mam takie pytanie. Kiedyś stosowałam SF ale skończyłam na procesie spalanie (14dni) i nie było żadnych efektów więc przestałam. Czytała same opinie kobiet po ciąży które pisały że to działa. Kupiłam znowu. Musze schudnąć gdyż rzuciłam palenie dla mojego faceta i przytyłam aż 7 kg. Teraz przy wzrości 170 waże 63 !!! Udało mi się jakimś cudem zrzucić 2kg.W nic się nie mieszcze. Nie jestem otyła tylko bardzo mi przeszkadza mój brzuch. Niby mam prawidłową wage. Chciałam się zapytać czy te herbaty pomogą, czy mam za małą nadwage na jakiekolwiek skutki.?? Proszę o szybką odpowiedz bo już nie wiem co mam robić diety nigdy do końca nie mogę doprowadzić. Nie jem słodyczy, ograniczyłam jedzenie, ruszam się i nic!!! Prosze pomóżcie
Brandy19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-16, 14:00   #5
vanilaice
Przyczajenie

Czesć Brandy! Działa, ale tylko pod warunkiem że wypijasz całą serię po kolei czyli: 2x spalanie, 1x oczyszczanie i 1x stabilizacja. Nie oczekuj na rezultaty po pierwszej (kompletnej kuracji). Nalezy to popijać troche dłużej i przede wszystkim ruszać się. To dodaje" kopa" całemu przedsiewzięciu.
Przyp. Salom. 31:10

vanilaice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości