![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kosmetyki "Barwa" vs. Trądzik :]
Witam piekne Panie.
Wiem, (bo mam siostre) ze Wy panienki nie boicie sie testowac produktów na Swoich buziach. ![]() I mam mały problem: Mam trądzik i zakupiłem dzisiaj tabletki drożdżowe, Mydło Siarkowe (Antybakteryjne) i Krem Matujący (Antybakteryjny). Tak sie zlozylo ze oba firmy "Barwa". Panie ekspedientka mowila ze bedzie spoko efekt jak sie bedzie tego uzywalo razem. I czy te w/w produkty pomogą mi ?? Jestem chłopakiem wiec chyba mam "mocniejszą" skóre od Waszych delikatnych :P ![]() Jesli mozecie to napiszcie mi jak najlepiej i najszybciej usunąć to ścierwo z twarzy. ![]() Z góry dziekuje i pozdrawiam. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kosmetyki "Barwa" vs. Trądzik :]
:[
dziękuje za wiele wyczerpujących, zrozumiałych, na temat odpowiedzi! PS. ...a niewazne... ]:-> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Mi np.pomaga maść Klindacin T ale jest na receptę. Najlepiej idź do dermatologa, on Ci najlepiej pomoże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tej serii mam mydło...i bardzo je chwalę oraz polecam. Należy pamiętać, że ta seria wysusza, więc przyda się kremik nawilżający. Udanej walki Ci życzę. Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
ja także mam mydło, ale zaprzestałam użycia gdyż spowodowało u mie pięknywysyp na pleckach-do teraz leczę przebarwienia.
Ale nie odradzam jego użycia- ja po prostu nie wiedziałam, że trzeba użyc po nimtoniku,bynadać odpowiednie ph skórze. Może się jeszcze skuszę... na razie mam uraz-zresztą, jak tu samemu tonikować sobie plecki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Wila_ Czas edycji: 2008-11-11 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja uzywam juz od pół roku mydełka siarkowego i potwierdzam,że ładnie oczyszcza,działa delikatnie antybakteryjnie,sciaga skórę i trochę wysusza ale radze sobie za pomocą kremu nawilżającego.Polecam róznież krem który pieknie matuję skórę i leczy zmiany na twarzy pozatym ogranicza rozwój bakterii i mniej niespodzianek pojawia się na twarzy.Watro połączyć te oba kosmetyki bo efekty są widoczne w poprawie stanu skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Doczepię się do tego wątku, bo nie widzę sensu zakładać nowego.
![]() Czy ktoś wie, gdzie można dopaść ten siarkowy krem Barwy w Warszawie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Podczas używania mydła powinno się także używać toniku.
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Według mnie najlepszy na trądzik jest antybiotyk-Zineryt.
Oczywiście z przepisu lekarza ![]() Najlepiej pędz szybko do dermatologa, a on rozpozna stan Twojej skóry, i dobierze najlepszą terapie (kremy, zele itp.) Kosmetykami kupionymi w sklepie napewno nie wyleczysz, a mogą Cię niezle uczulić ![]() Co do mydełka siarkowego z "Barwy" to strasznie wysusza, i nie pachnie zbyt przyjemnie ![]() I nie denerwuj się tak ![]() Pozdrawiam!
Czegos mi brak, czegoś pięknego. Dotyku warg, uśmiechu Twego. Oczu kochanych, chłopięcych Twych słów. Twych pieszczot słodkich jak miód. Brak mi wszystkiego, lecz warto żyć. Tylko dlatego...by z Tobą być! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, powinnaś znalezć ![]() Pzdr.!
Czegos mi brak, czegoś pięknego. Dotyku warg, uśmiechu Twego. Oczu kochanych, chłopięcych Twych słów. Twych pieszczot słodkich jak miód. Brak mi wszystkiego, lecz warto żyć. Tylko dlatego...by z Tobą być! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Dobra ... przepraszam dziewczyny.
Poniosło mnie ![]() Bo ja sprawdzam forum co 1h a tu chu_a. A co do mnie to mój "zabieg" wyglada tak: 1. Siostra kupiła mi taką okrągłą gąbke do mycia twarzy :P 2. Biore na nią mydełka i oczyszczam (rano i wieczorem)(myje z zmywam) 3. Następnie czkekam az twarz SAMA wyschnie, bo slyszalemm ze nie mozna wycierac (od takiego "skórnego" lekarza). 4. Nastepnie nakładam kremik i tyle. I robie to od 21 dni (3 tygodnie) i musze stwierdzic ze 1st tydzien spoko, troche znikło (30%). Po tygodniu też przez około 7 dni miałem jeszcze wiecej niż na samym poczatku i dodatkowo jak by tego bylo malo ob***a_o mnie na plecach i klacie ;/. Ale pomyślałem sobie jestem mężczyzna :P nie poddam się! I jak narazie po 21 dniach na plecach i klacie zredukowalo sie do 20%. A na twarzy do 70%. Przepraszam ze pisze w % ale jakoś mi to pasuje i wydaje mi sie ze bedzie to zrozumiałe. ![]() PZDR 4 ALL ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
siarkowa moc barwy to można powiedzieć spokojnie -porządne preparaty. takze używam siarkowego mydła , ale nie codziennie. musisz sam ocenic czy w Twoim przypadku nie przesusza Ci skóry , a pomaga. jeśłi chodzi o gąbkę to pamietaj że nie możesz mocno trzeb buzi gdyż rozdrapiesz "syfki" i bakterie przeniesisz na inne partie twarzy. lekko nią tylko masuj, wiesz - takie delikatne złuszczanie . czego nie wycierasz? twarzy jak ja umyjesz? jeśli będziesz miał kontakt ze słońcem to twarz przez to przesusza się . możesz używać jednorazowych ręczniczków i przyciskaj buzię- odciskaj poprostu.kremik potem jak najbardziej ok. ogólnie dobrze to zaplanowałes!mam nadzieję ze przyniesie to oczekiwane efekty. jeśli nie zawsze czekają z pomocną" dłonią" retinaldehydy . nic tak jak one nie niwelują trądziku. jeśłi nie masz kłopotów z naczynkami , a tamten plan nie zrobił z Twojej buzi tego czego oczekiwałeś mozesz uzywać diacneal avene, co 2 - 3 dni. zawiera kwasy 6% AHA dlatego jesli masz kłopoty z naczynkami nie używaj tego.oczywiście kremy z filtrem musiałbyś na dzień używać a nie wiem czy pokusiłbyś się o ten preparat
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
aniolekandrzejka1 dzieki za wyczerpujacego posta
![]() a co do tego co pozniej napisalas (retinaldehydy) to ja opadlem z sił ![]() ![]() ja postaram sie walczyc tak jak walcze. a z poczatku to rozdrapywalem specjalnie bo myslalem ze jak rozdrapie i odrazu wymyje antybakteria to ze "zabije go od środka" (oczywiscie pozniej kremik zeby rany otwartej nie zostawic) ale jak mówisz zeby nie to spróbuje, jestem optymista ![]() a jesli chodzi o to czy mi wysusza to nie widze dużej różnicy. bede sie staral co jakis czas zdawac relacje jak mi idzie ![]() o ile nie zamkną tematu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze by było byś zwiększył swoją wiedzę nt. trądziku i pielęgnacji twarzy dotkniętej zmianamy trądzikowymi. Polecam artykuły wizażowe na ten temat. Miłej lektury (link poniżej). http://www.wizaz.pl/poradnik_kosmetyczny_tradzik.php Poza tym nikt Ci tutaj tematu bez poważnego powodu (tj. złamania regulaminu) nie zamknie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
chłopiec dziekuję
![]() jeśłi czujesz ze jak nie wysusza pozostawianie mokrej buźki i jak służy Ci dotychczasowa pielęgnacja to dalej pielęgnooj skoorkę. no i czekamy na recenzje jak idzie. pamiętaj że retinoidy zawsze czekają hehe ![]() pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dwa dni temu miną kolejny tydzień i musze powiedzieć ze jest coraz lepiej.
Wszystko się poprawia tylko mydło i kremik mi się kończy i niedługo kolejne 15 pln trzeba będzie wydać ... ale to jest niewielka zaplata za taki efekt. ![]() Jak nic mi nie stanie na drodze to będę się starał co tydzień komentować tą walkę ![]() pozdrowionka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
to cieszę się ze efekty widoczne!!!oby tak dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
chlopiec ! a wagry ci ziknely po tych specyfikach ? bo gdzies wyczytalam ze niby niweluja te okropniestwa...
kupilam ostatnio mydlo i krem matujacy, ale umylam mydelkiem buzie raz i max wysuszylo ! 2 dni skora dochodzila do siebie...ale krem super matuje !! te kosmetyki generalnie sa fajne, szkoda ze sie tak pozno na nie skusilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Mi kosmetyki "Barwa"" w ogóle nie pomagają. Jedynie skuteczne są maści i płyny do przecierania twarzy przepisane przez dermatologa. Np. płyn "Davercin"
![]() Pozdrawiam i życzę gładkiej buźki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Przepraszam wszystkie/ich ale zabardzo czasu nie mialem zeby skomentowac kuracje.
![]() biiibiii tak jakby troszke ale nie szczegulnie duzo... ![]() a matuje bardzo dobrze, musze przyznac... A co do kontynuacji mojej wali to szukam, chodze, pytam i niegdzie kremu znalezdz nie moge, a mi sie skonczyl ;/ mydlo prawie wszedzie ale kremu niema. Z drozdzami przestalem bo jakos dziwinie zaczely pachnac a po nastepna paczke nie chce mi sie leciec ![]() Odkrylem cos nowego u mnie: Czasami lubie "zaszalec". Kupuje wielkie chipsy przed telewizor i sie zajadam. Raz wlasnie to zrobilem a na drugi dzien masakra na twarzy! Taraz chyba od 1,5 tygodznia wogule nie konsumuje tego produktu. I jak narazie sa efekty. Oczywiscie ciagle myje mydelkiem a kremu niema... Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Killing me softly
|
chłopiec >> mam po chipsach tak samo
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie jadam chipsow! juz dobyrych pare lat, a jak jem to bardzoo okazjonalnie.
Lukrencja ale mnie zmartilas tym ketchupem;( ja uwielbiam!!i pozeram w wielkich ilosciach, do wszystkiego prawie...ale trudno trzeba bedzie ograniczyc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
no ostre rzeczy potęgować mogą to niestety:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Kurczątko ja wlasnie tez uwielbiam ketchup, majonez...
bede PRÓBOWAŁ ograniczyc ![]() pzdr 4 all ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
witam serdecznie!
od kilku dni jestem bardzo zainteresowana kremem matujacym z firmy "Barwa" - naczytalam sie samych pozytywnych opinii na jego temat. jednak mam jedno pytanie - piszecie ze mydelko siarkowe bardzo wysusza, a jak jest z kremem? moja cera nie jest tlusta a mieszana, nie moge stosowac prawie 3/4 kremow dostepnych do mlodej cery - zapychaja mnie koszmarnie:/ dlatego rowniez ze wzgledu na sklad mam wielka "ochote: ![]() bede wdzieczna za kazda odpowiedz na moje pytanie ![]() ![]() ![]() pozdrawiam i z gory dziekuje za informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
zuzaankaaa ja go mialem...
a kto powiedzial ze krem wysusza ?? bo krem jest jedwabisty... bardzo dobrze matuje, i dosc ladnie pachnie a mydelko, owszem wysusza ale ja teraz nie mam kremu i myje samym mydlem (niczym pozniej nie smaruje) i mi az tak nie wysusza... moze dlatego ze jestem chlopakiem... ale polecam zakup tego kremiku. kosztuje chyba 13 pln wiec malo ale daje duzy efekt... a mydlo ... slyszlem o nim wiele: - ...ze spoko super za***..... - ...daje fajne uczucie napietej skóry... - ...czerwona twarz... - ...schodzi skóra.... jak u mnie to jest to drugie ![]() ale Ty jestes panna wiec niewiem jak to u Ciebie bedzie ;/ POZDRAWIAM ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.