|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
witraże profesjonalne
dzieczyny chcialam wam pokazać jakie witraze tworzy moja znajoma, a dokładnie prawie zona mojego kolegi... jak powiedzila ze robi witraże to pomysląłam że to jedna z wielu amatorek Widnow-art, dobrze ze nie powiedzialam tego głosno
![]() zobaczcie jakie cuda... witraz gekon - to ich drzwi balkonowe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: witraże profesjonalne
no ładne ładne
![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
naprawde świetne!Najbardziej podoba mi sie gekon
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
zapomnialam podac jej stronę, oto ona http://www.witraz.friko.pl
Kamila robi tez super lampy, lampiony, klosze, niestety ceny powalają, mówi ze cena takiej lampki nocnej to ok 300zł (po znajomosci) zmówiłam sobie u niej taki kwadrat/ swiecznik -do środka wkłada sie swieczke lub podgrzewacz- wygląda jak z masy perłowej barwionej na bursztynowo i z kilkoma wciśnietymi koralikami bo tylko 25zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;367092]dzieczyny chcialam wam pokazać jakie witraze tworzy moja znajoma, a dokładnie prawie zona mojego kolegi... jak powiedzila ze robi witraże to pomysląłam że to jedna z wielu amatorek Widnow-art, dobrze ze nie powiedzialam tego głosno
![]() zobaczcie jakie cuda... witraz gekon - to ich drzwi balkonowe[/quote] ![]() Jak chcesz zobaczyc jak wygladaja amatorskie prace windowart to zajrzyj tutaj... http://balsaminka.webpark.pl/Witraze.html a potem obrazaj...powiem Ci ze nie czuje sie gorsza Twoich "profesjonalnych" witrazystek. a w przeciwienstwie do jej pracy...ja moge w kazdej chwili zmienic obrazek na drzwiach balkonowych na inny..a ona co? Przystopuj kochanie ze slowami zanim znowu kogos "niechcacy" obrazisz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Balsaminkjo twoje prace sa bardzo piekne ,niemniej nie widze powodu zeby sie tak umosic gniewem....
nie przypuszczam zeby Ela wlasnie ciebie miala na mysli a wykonanie prawdziwego witrazu nie jest sprawa latwa ani prosta ,nie mozna porownywac tych technik ,bo to zupelnie co innego windowartmoze wykonac wlasciwie kazdy,a prawdziwy witraz niestety nie,potrzeba zaplecza "technicznego" i wiem co mowie bo wlasnie tym sie bardzo interesuje wyluzuj
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
BEAUX -Dokladnie...to sa zupelnie inne techniki ( choc cel jest taki sam) - tym bardziej nie rozumiem dlaczego tych co uzwywaja windowcolorki stawia sie w zestawieniu z tymi co uzywaja tasm olowianych i farby do szkla? [...]pomysląłam że to jedna z wielu amatorek Widnow-art, dobrze ze nie powiedzialam tego głosno [...]
I nie unioslam sie..tylko zrobilo mi sie przykro. LucyAS z tym zapleczem technicznym to nie jest tak...do tego nie jest potrzebne zaplecze ( no chyba ze mowa o piecu) - ale za to potrzebna jest "gora" forsy. I ja tez przez to przechodzilam. Moje prace "olowiane" sa w jednym z kosciolow w Olsztynie ale i tak zostaje przy zelkach. LucyAS witraz tez moze wykonac kazdy: Polecam Wam strone http://www.pujan.pl/index_pl.html Firma elblaska - wystarczy zadzwonic a wszystko Wam wytlumacza lub zajrzec u nich na stronie do "zrob to sam" Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
\Balsaminka przejrzałam Twoją stronkę, naprawdę piękne rzeczy robisz. Myślę, że Ela nie chciała nikogo obrazić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
balsaminka. ja oglądam twoje prace na forum gazety i jestem nimi zachwycona! ale wiem też że window artu i ołowiu nie można stawiać w ogóle w jednym szeregu, też robiłam to i to...wolę window art, gdyż tak jak powiedziałaś stwarza wiecej możliwości zazarówno aranżacyjnych jak i kompozycyjnych. zaa to witraz ołowiany jest bardziej "monumentalny" jeśli wiecie co mam na myśli...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Słuchajcie przejrzałam te strony i jestem zachwycona witrażem, jak tylko znajdę wolną chwilę też zaczynam kompletować "sprzęt" i tworzyć.
Balsaminka wielki pokłon w Twoją stronę robisz wspaniałe rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
bardzo ladne prace! najbardziej mi sie podoba ta droga, Grudzien 2006 i te kwiaty dla babci Gieni! ale tak wogole to wszystkie sa piekne!!!!
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ŚLICZNE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jestem Wam ogromnie wdzieczna za te mile slowa.
Tym bardziej, ze to co robie jest moim "czystym" hobby" a nie komercjalna sztuka. Wielkie DZIĘKUJE Kiedy ide ulica i widze ulicznego grajka, to zawsze mu rzuce pare groszy. Kiedys kolezanka mnie sie spytala dlaczego to robie - odpowiedzialam jej- ze nalezy mu sie, bo ja nigdy bym sie na to nie odwazyla i nigdy sie nie naucze tak grac. Nie zastanawiam sie wtedy co on z tymi pieniedzmi zrobi, ani czy jest muzykiem zawodowym. Liczy sie to, ze potrafi grac i ze sie tego nie wstydzi. Dlatego moim zdaniem, kazdy powinien chociaz raz w zyciu pochwalic sie tym w czym jest dobry i co lubi, lub tym co sprawia mu przyjemnosc - bez porownywania do profesjonalistow i amatorow, bez porownwania "ladne-brzydkie". Wszystko co powstaje spod naszych rak - praktycznie z niczego - jest sztuka sama w sobie ( nawet gotowanie). Dlatego kochane nie chowajcie swojej sztuki po szufladach i szafach. To co dla was moze byc wstydliwe, dla innych moze stac sie inspiracja. I nie porownywajcie- bo kazda "dzielo" jest inne i inna technika robione. Wielki poklon dla decoupag'stek i tych pań ktore maluja butelki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Balsaminko!!!!! Jestem zauroczona Twoimi pracami wyglądają bardzo profesjonalnie!!! i do tego ta muzyczka w tle!! Boska
![]() ![]() ![]() ps. mam pytanie jakiej firmy używasz farb??? Ja użwam wesołych żelek ...ale Twoje kolory są takie... takie soczyste ale nie krzykliwe ![]() Pozdrawiam serdelkowo wszystkich Tworzących!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Chciałabym się nauczyc robic witraze myslę o technice Tiffaniego. czy moglybyście (please) mi powiedziec jak sie do tego zabrac? jestem zielona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.