|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Arabela
Pamiętacie czeskoslovencki film Arabela?
Złego Rumburaka i Xenie? Ja pamiętam i dziś zamierzam sobie odświeżyć losy ów bohaterów. Całe zycie marzyłam, chciałam mieć taki magiczny pierścień. Niestety do dziś dnia nie udało mi się takowego kupić, znaleźć Szkoda...
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Arabela
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Oooooj tak
kiedys po cichu wywleklam obraczke mamy (a zloto mialo kiedys duza wieksza wartosc niz teraz) zeby "poczarowac" na podworku. Ale mialam borute od pierscionkow to jeszcze byla Janka, ale wolalam Arabelle...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pamiętam Arabelle, ach jak ja marzyłam o takim pierścionku.
I był jeszcze taki serial, przypomnijcie mi tytuł ![]() Grała w nim Krukówna, był tam łaciaty koń, mieszkali na wsi i były tam dwie grupy, które się nie lubiły - jedna z nich nazywała się Wilki. Mam to na koncu języka I jeszcze lubiłam Emila z Drewutni ![]() Edit: W międzyczasie Agatuś napisała, że to była Janka
|
|
#5 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kojarzycie Honzika z Arabeli? Powiedzice mi, który to był, bo ni cholery zajarzyć nie mogę. Cytat:
Emila uwielbiałam.
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
dziasiaj na tv4 o 18.25 jest Arabela, drugi odcinek
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też! ja też pamiętam
fajowy serial to był, też marzyłam o takim pierścieniu, żebym mogła zmieniać wszystko w co zechce ![]() ukradłam nawet mojej mamie taki staromodny duży pierścień z lat 60-tych i udawałam że to ten sam co ma Arabella a pamiętacie tych pomocników Rumburaka: Mlekota, Blekota... i cos trzeciego chyba jeszcze nie pamiętam ![]() EDIT: to trzecie to chyba Klekota
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Oglądalam kiedyś ten film z zapartym tchem, a moje dzieci stwierdziły że to głupoty...Ach jak ten świat się zmnienia
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
No własnie, zapomniałam podać najważniejszą informację, że leci na TV$.
Dzięki. Cytat:
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Cudny serial! Oglądałam w zeszłym tygodniu i dziś też.
Pamiętam jak latali tym kufrem i Arabela chyba się zakochała w Peterze potem ![]() szkoda tylko, ze takie krótkie te odcinki, mogliby dwa od razu puszczać ![]() trochę o filmie jest na tej stronce, nawet mp3 z melodyjką, która towarzyszy przekręcaniu pierścienia Arabeli ![]() http://www.nostalgia.pl/index.php?op...d=25&Itemid=39
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn nie pamiętałam ale teraz sobie przypomniałam ![]() O kurcze z siostrą i kuzynkami nazywałyśmy tak chłopaków, którzy mieszkali na drugiej stronie ulicy
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Pamietam,ze byl taki film,pamietam,ze ogladalam go zawsze razem z bratem-nawet mama to ogladala z nami-ale nie pamietam go...
Pamietam Rumburaka ale sam film gdzies mi uciekl z pamieci. Czy tam ktos zamienial sie kruka? Za to Janke pamietam doskonale. Bylam nawet kiedys na wycieczce w tym miejscu,gdzie byla krecona. To wszystko sie spalilo-dlatego zamiast ogladac *budynki* widzielismy ruiny i makiete jak bylo dawniej. W ogole bez sensu byla ta wycieczka ale pani na koloniach nie miala gdzie nas zabrac ![]() No i pamietam jak pani przewodniczka mowila ze wszystko jest w trakcjie odbudowywania poniewaz beda krecone nowe odcinki. 15 lat minelo i nic... A pierscien tez mialam ![]() Krecilam nim i krecilam
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() we wcześniejszym poście podałam linka, może Ci się trochę przypomni.są opisane odcinki, zdjęcia
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
Aaa,to juz pamietam
![]() Kurcze,kiedys to byly fajne bajki,filmy dla dzieci,mlodziezy...teraz jakies takie:/ |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
no jasne że pamiętam, jak ja chciałąm taki pierścień. Chyba też z koleżankami emocjonowałyśmy się wydarzeniami i odgrywałyśmy scenki. Teraz już same takie, hmm... jednakowe te bajki.
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamietam, że bardzo lubiłam Xenie.
Ona była taki trochę czarny charakter. A i kojarzę, że oglądałam wersję zdubbingowaną, a ta dzisiejsza jest z lektorem. ![]() ONi się później przeniosą we współczesne lata? I Arabela wyjdzie za tego Petera, tak?
|
|
|
#18 |
|
Killing me softly
|
Rumburak, Janka... same wspomnienia
Z produkcji z pierścionkiem w tle pamiętam jeszcze serial "Pierścień i Róża", grająca w nim Kasia Figura była dla mnie wtedy najpiękniejszą kobietą na świecie
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Tak..."Pierścień i róża" też był niezły, coś mi się majaczy, że była tam jakaś wesoła/lekko zwariowana piosenka na początku i śpiewała ją właśnie K.F.,ale chyba coś nie tak zapamiętałam. Pamiętam, że pod wpływem filmu czytałam też książkę pod tym samym tytułem, mam ją jeszcze w domu.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja zapomnialam o drugim juz odcinku w nast tygodniu chyba sobie zapisze albo alarm ustawie
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Raróg
|
Pamiętam bardzo dobrze "Jankę" oraz moment, kiedy próbowałam sztuczki z pierścionkiem, niestety coś nie wyszło
"Emiiil, do drewutni!" - to było dobre W liceum spotykałam się z chłopakiem o takim imieniu i mama czasem tym tekstem mi docinała ![]() Do dziś całkiem mi to z głowy wyleciało. Eh, wspomnienia
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
w zeszłą niedzielę był kolejny odcinek, oglądacie czy zapomniałyście?
ja jak nawiedzona co niedzielę ustawiam przypominacz
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
No ja niestety zapominam o serialu.
Wczoraj widziałam tylko koncówkę, jak Arabela przeniosłą się/uciekła do rzeczywistych czasów.
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, wspomnienie dziecinstwa. Arabella... Uwielbiam ten film. O niebo lepszy niz dzisiejsze hollywoodzkie produkcje!
Ach szkoda, ze nie moge sobie obejrzec...
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
o pierscieniu arabelli to chyba wszystkie marzylysmy
jesli mnie pamiec nie myli co do wygladu rumburaka to kojarzy mi sie on z macierewiczem |
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi rumburak kojarzy się po prostu z... rumburakiem
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Rumburak to po prostu czarny charakter.
Widać to przenikliwe spojrzenie, zadziorny uśmiech...
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Pamietam ,pamietam a jakze!
I sie zdziwilam przyjemnie,ze znow nadają go w tv. Trzeba bedzie ogladac! Babcia miala taki sam pierscien jak arabella więc jej zakosilam i udawalam ze jest zaczarowany ![]() Ale jak wszystko u mnie,zginal gdzies w czelusciach mojego domu.....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.

Złego Rumburaka i Xenie?
Szkoda...

kiedys po cichu wywleklam obraczke mamy (a zloto mialo kiedys duza wieksza wartosc niz teraz) zeby "poczarowac" na podworku. Ale mialam borute

w nast tygodniu chyba sobie zapisze albo alarm ustawie