|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
bardzo ważne i niepokojace!!prosze wejdzcie!
czesc dziewczyny ,chcialam powiedziec ze jestem w 8 tygodniu ciazy i niepokoi mnie pare spraw bylam juz 4 razy u lekarza ale nadal nic nie wiem bo tak to jest jak sie nie idzie prywatnie i nie daje sie kasy tym wredym lapowkarzom jakimi sa lekrze.moimi niepokacymi obajwami byly bole podbrzusza i czeste uplawy żoltawo -biale bedac u jednego lekarza dowiedzialam sie ze jest to ostra grzybica i dostalam globulki dopochwowe i duphaston na zagrozona ciaze bo ponoc bole podbrzusza to nienormalny obajw,poszlam za tydzien na druga wizyte i pani doktor stwierdzila ze grzybica sie unormowala i duphaston moge zaprzestac skierowanie na zadne badania nie dostalam tak samo jak na usg ,bo powiedziala ze nie ma funduszy.Wkurzylam sie i pojechalam do normalnej poradi ,gdzie lekarz znowu mnie zaskoczyl bo stwierdzil ze dostalam za mocne leki ,nawet mnie nie zbadal bo uznal ze skoro bylam badana to nie trzeba drugi raz, kazal mi przyjac za 2 tygodnie juz po badanaich ui usg. ja dzisiaj znowu sotalam silne uplawy sluzu i nie wiem co robic czy grzybica znowu powrocila czy to mozliwe?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: bardzo ważne i niepokojace!!prosze wejdzcie!
Wspołczuję Ci Twoich problemów...ale nie oczekuj od dziewczyn na forum, że będą większymi specjalistkami niż ci wszyscy lekarze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ciaży nie bylam, ale grzybica na jej poczatku to dość powszechne zjawisko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
odczuwam drobne swedzenie sluz jest bardzo zadki praktycznie wodnisty zóltway zapach bezwonny,duphaston kazala mi odstawic ,a drugi lekrza powiedzial ze w ogle nie powinnam go brać i kogo tu sluchac .Jeszcze do koleanki osobicie nie obrazam lekarzy ttylko to moje wewnetrzne przemyslenia jak mozna isc na wizyte do lekarza i nie zostac zbadanym ,nie spojrzec dobrze na liste lekow ktore brala dotychczas i udzielic komentarzu typu:po co tyle tych lekow i takich slinych " olał mnie totalnie jak ja mam sie czuc jako pacjetnka?? caly cas sie martwie czy wszystko dobrze z plodem! ,jutro jade na caly dzien na wyklady nie czuje sie dzis nalepiej i obawiam sie najgorszego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Radzę Ci pójść prywatnie do dobrego lekarza!! Przecież najważniejsze jest dziecko!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Radzę poszukac kompetentengo gienkologa, który się Tobą należycie zajmie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Niestety wizyta w poradni u nienormalnego lekarza tak wyglada.Jak nie zapłacisz to tak jest.Ja bym na Twoim miejscu spróbowała jezeli to mozliwe pójsc do innego jeszcze lekarza,bo ci u których byłaś rzeczywiście beznadziejni .
asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Kiciu jesli masz zoltawe uplawy i swedzenie, to oznacza, ze masz jednak grzyba. W ciazy moznma brac Gyno-Pewaryl - mi bardzo pomogl: globulki dopochwowe oraz masc.
Bole podbrzusza byly spowodowane prawdopodobnie grzybica, wiec Duphaston byl raczej niepotrzebny. Najwazniejsze to wyleczyc grzybice, bo w ciazy to czesty problem i powracajacy. Ogranicz spozywanie cukrow, bo grzybki bardzo to lubia. Natomiast wiecej spozywaj cytrusow, bo grzyby nie lubia kwasnego srodowiska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.