![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Lżejsze na WIELKANOC 2008 - łaczmy sie !!Witajcie.
Jeśli są osoby które wraz ze mną chcą do wielkanocy osiagnąć swój pewien wagowy cel to PISZCIE a oto moja historia mam 18 lat nie jestem jakos strasznie gruba ale normalna. Chce byc szczupła. Udało mi sie schudnac juz od najgorszego momentu w zyciu 15 kg. I kazde nqastepne próby podejmowane przeze mnie okazały sie nie udane. Teraz , zwłaszcza kiedy taka pora i chce sie jesc i jesc. Moim marzeniem jest zobaczyc na wadze 5 czyli 59 kg mnie usatysfakcjonuje. a mam 179 cm . i jakies 8 kg do wrzucenia. Powiedzcie mi , czy to menu jest bardzo straszne? rano chleb 2 kromki ciemnego z szynka z indyka i ogórkiem, na to keczup ( bez keczupu nie zjem ![]() potem podjadam albo jogurt jogobella light , albo jabłko takie co ma z 70 kcal obiad to albo zupa grzybowa z makaronem:320 kcal, ALBO ziemniaki z jakims sosem:350 kcal, albo zupa pomidorowa, 300 kcal, albo kasza z sosem ciemnym i buraczkami :500 kcal, albo spagetti z sosem :500 kcal. i zazwyczaj zaraz [po obidzie musze cos zjesc bo sie nie najem: i jest to zwykle surówka jakas w duzym słoiku, albo suchy chleb albo z 2 jabłka i kolacja to co na sniadanie w ciagu dnia 4 kawy z mlekiem tak bardzo sie od tych produktów uzalezniłam że cokolwiek innego chce zjesc mnie hamuje. niewyobrazam sobie kanapki bez keczupu ![]() ![]() i tak odchudzam sie juz 2 lata i ciagle jak juz jest blisko konca poddaje sie. niby tylko 5 kg mi zostało do schudniecia ale juz nie mialam sił. jestem osoba ktora zajada smuty. nie mam silnej woli i nie mamtak że powiem sobie NIE JEM po 18 to nie jem . totalnie rozchwiana wola. tak samo ciasto jakies: zjem kawałek a tu juz pół blachy pochłone i w rzeczywistosci cały tydzien który dietkowałam to moge skreslic . moze udac sie do psychologa, moze cos ze mna nie tak? ale wszystko skupia sie w okoł jedzenia i nie moge przestac myslec o tym kiedy wreszcie bede chuda acha najgorsze nie rozrózniam juz głodu od APETYTU moze tym razem sie uda?? Edytowane przez ciasteczko 19 Czas edycji: 2008-02-04 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
10:00
Śniadanie: 2 kromki razowego chleba z 100 gram serka wiejskiego na to cebulka [230 kcal] Herbata z cytryna 13:15 makaron, sos pomidorowy PUDLISZKI [500 kcal] ekhhh widze że nikt tu nIE ZAGLąDA i wszyscy myśla że to kolejny wątek z tej serii który skonczy sie na tym jojo i że pójde sobie z forum śmiercia naturalna
ale tak nie bedzie!! NIE PODDAM SIE Edytowane przez agatka-a Czas edycji: 2008-01-31 o 18:20 Powód: prosze uzywać opcji edytuj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciasteczko odchudza sie :)))
może podlącz się do zaczętego już wątku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
chciałam swój
![]() i moze powiem mam moja motywacje: moze jest śmieszna ale --nie moge przytyć 17 kg ( jojo) wiec musze raz a pozadnie za diete sie wziasc i raz a pozadnie z niej racjonalnie wyjsc -- nie moge sie odchudzać 4 lata -- musze wyjsc z znajomymi na piwo i inne %% , wkoncu juz niedługo wiosna i ogródki piwne -- musze jeść "normalnie" nie liczac kalorii -- chce miec spodnie rozmiar 28 -- nie MOGE miec problemu jak inne dziewczyny z kompulsami bulimia i anoreksja!! i moge liczyc tylko na siebie. niestety Edytowane przez ciasteczko 19 Czas edycji: 2008-01-31 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Hey Ciasteczko!
![]() ![]() widze, ze tak jak ja jestes nowa na forum. ja tez chce schudnac (tak ok 7,5 - 8,5 kg) i tez mam za soba wiele niepowodzen ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdr. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
o ogolnie historia mojego odchudzania byla dluga
![]() zaczelam od 68 kg, w miesiac schudlam 7. potem to sie utrzymywalo w granicach 61-63 przez pare miesiecy. w tamtym okresie jadlam mniej wiecej 3 razy dziennie - spore sniadanie, sredni obiad i drobna kolacje. nie liczylam dokladnie kalorii. po kilku miesiacach stania wagi w miejscu wzielam sie za diete 1000 kcal i w 2 tygodnie schudlam z 63 do 60 kg. ale wtedy sie zaczely skoki i drobne jojo, waga wahala sie jakis czas w tych granicach. i potem sie zawzielam i w 2 tygodnie schudlam do 57, ale jadlam nie wiecej niz 1000 kcal dziennie, najczeciej ok 700...i duzo jezdzilam rowerem. wiem, ze bylam glupia, ale to bylo prawie 4 lata temu i nie mialam takiej wiedzy na temat odchudzania i zywienia jak teraz. no i bynajmniej po osiagnieciu tamtej wagi 57 jakis czas ja utrzymywalam, czasem troche wzrastala czasem malala. po paru miesiacach doszlam jednak do 63...no i tak pare razy jeszcze chudlam i tylam na zmiane po drodze przerabiajac kilka niemadrych diet typu kapusciana...po dluzszym czasie ustabilizowalam wage na poziomie 60 kg i wskazywala tyle przez kilka miesiecy. jednak caly czas nie bylam zadowolona ze swojego wygladu, a zwlaszcza z brzucha, ktory nawet przy wadze 55 kg nie jest u mnie idealny. tak wiec w kolejne wakacje wzielam sie za dietke 1000 kcal i w 3 tygodnie schudlam do 58. utrzymywalam tyle przez jakies 5 miesiecy ale jadlam malo, ok 1400 kcal dziennie nie przekraczajac, w wyjatkowych sytuacjach, 2000. bylam calkiem zadowolona i nie zalezalo mi juz na chudnieciu. jednak po 5 miesiacach stania wagi w miejscu zaczelam chudnac i w 2 miesiace stracilam 4 kg. naprawde bylam juz chudziutka. i w takiej postaci przetrwalam rok, jednak caly czas jadlam malo, zwykle 2 razy dziennie, najczesciej od 16 juz nic nie jadlam. przyzwyczailam sie do tego i mimo ze czasem bylam troche oslabiona, to ogolnie czulam sie calkiem dobrze ![]() ![]() ![]() upss troche sie rozpisalam, mam nadzieje ze cos tam sie da z tego zrozumiec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
lol naprawde duzo sie wydarzyło
![]() tAK łatwo jest mówic na diecie gdy sie jest : wyjde racjonalnie i nie przytyje. a nasz organizm zachowuje sie inaczej. ja doszłam do wniosku że musze to skonczyc to błedne koło że caly tydzien dietkuje a w sobote pocjlaniam 3 tys kcal. moze sie uda. chociaz ja juz w nic nie wierze ![]() ![]() moje dzisiejsze menu: 10:00 chleb 2 razy kromka razowego z serkiem wiejskim 13:!5 makaron spagetti z sosem pomidoworym Pudliszki 15:15 2 kromki razowego, szynka z indyka ogórek i keczup 16:45 sos pomidorowy i kromka chleba białego 18:00 2 kromki razowego, szynka z indyka ogórek i keczup 3 razy kawa z mlekiem w sumie ok: 1350 kcal. gdyby mi sie tak nie chciało po 15: wydziwiac i po prostu nude urozmaicac jedzeniem to byłoby wspaniale Żeby taki jak poczatek był i koniec diety. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Te sosy to raczej w diecie nie pomogą
![]() Jesz takie ze śmietaną? Zastąp ją jogurtem naturalnym, będzie dużo mniej kalorycznie i zdrowiej. No i chleba moim zdaniem ciut za dużo. Na kolacje raczej powinno się unikać węglowodanów.
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ciasteczko ja osobiscie radzilabym jesc spore sniadanie, ja na sniadanko zjadam ostatnio tak ok 600 kcal
![]() ![]() ![]() a i co do tej kawy z mlekiem to mam nadzieje, ze to mleko 0,5 % czy cos w tym rodzaju?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli czujesz, ze coś jest nie tak, śmialo idź do psychologa, to zaden wstyd a może wiele pomóc ![]() poprawilam Twój jadłospis, plus polecam watki podczepione na forum głównym Dietetyka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
chyba źle mnie zrozumiałaś. mialam na mysli że nie moge sie odchudzac 4 lata : tzn tak jak pewna osoba znajoma, odchudzala sie aż 4 lata i ciagle nie mogła schudnac, wiec ja nie chce tego błedu popełnic i chce raz a skutecznie juz z diety potem wyjsc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
witam
2 dzien juz po sniadanku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Witam
juz 5 dzien mojej dietki Mam pewne pytanie. W sobote duzo sie objadłam bardzo i tak samo sie popiło alkoholu. I niestety stało sie, wszystko zwróciłam. Czy to wpłynie jakos na mój metabolizm że sie spowolni albo coś? bo w koncu ja tak mysle że ten dzien co to wszystko zwróciłam to tak jakbym nic nie jadła. a głodzenie sie jest ponoc najgorsze. może mi ktos odpowiedziec na moje pytanie? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lżejsze na WIELKANOC 2008 - łaczmy sie !!
trudno pisze sama do siebie
no moze czasem ktos podglądnie ale taki juz ten świat jest dziwny dzisiejszy dzien troche gorzej. juz 1450 kcal pochłonełam. wkoncu dwa dni "niedojadłam" mysle że nie ucierpi moj organizm na takich SKokach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
skoro sporo wypiłaś i wymiotowałaś to trudno - każdemu się może zdarzyć, trzeba potem dojść do siebie (miałam tak pare razy)
a co do kalorii - 1450 to wcale nie tak dużo, zwłaszcza jeśli ćwiczysz (jeśli nie to powinnaś ![]() ja w tym tygodniu będę jadła chyba ok 1800 kcal dziennie i zobaczę czy będzie jakiś spadek, w zeszłym tygodniu coś koło tego mi wyszło, bo w weekend jadłam więcej i jak zsumowałam i podzieliłam na 7 to tyle mi wyszło ![]() ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hej
wiec ja wczoraj 1850 kcal było. Cholera wie,ale mialam taka straszna pustke w żoładku że usnac nie mogłam z głodu. ale przypusmy że w sobote nie jadłam nic ( wymiotowałam) a w niedziele tylko z 600 kcal wiec to sie zbiansowało. A dzisiaj nowy dzien wiec musi byc juz dobrze. CO 3 GODZINY JEŚĆ czyli NIE PODJADAĆ nie wiem ale ja naprawde mam z tym najwiekszy problem. i to jest mój klucz DO SUKCESU a nikt inny sie nie przyłancza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
proponuje podłączyć sie do czyjegoś wątku i proszę nie pisz post pod postem tylko używaj opcji edytuj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
hej, hej
![]() troche nieslmialo, ale pozwolicie ze sie przylacze ![]() rowniez chcialabym zrzucic conieco (niewiele- tylko 5 kg) mam 1,65 i waze 58kg... niby waga prawidlowa, ale mi cos nie pasuje ![]() bede b. usatysfacjonowana, jezeli na wadze ukaze sie magiczne 53, 52kg.. planuje zrzucac kolo 0,5 kg tygodniowo, a co z tego wyjdzie to zobaczymy ![]() poza tym duzo sie ruszam (aerobik 3 razy w tyg- ostatnio mam przerwe-, i skakanka), nigdy nie stosowalam diet bo to meczarnia i czlowiek tylko w stresie zyje.. mam nadzieje, ze wspolnymi silami cos nam sie uda z siebie wykrzesac ![]() pozdrawiam goraco ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
można się przyłączyć?
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
cisteczko 19 fajny, realny plan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ciasteczko, mogę się przyłączyć?
![]() Lat mam rocznikowo 19 i dietę zaczynam nie pierwszy (sic!), ale mam nadzieję, że ostatni raz. Chcę schudnąć ok. 10 kg i wprowadzić ZDROWE nawyki żywieniowe. Mierzę 172cm, ważę ok. 65 kg i wyglądam nie najgorzej, ale taka już uroda, że wszystko gromadzi się na brzuchu, no i stąd odwieczny kompleks. Zaczynam od jutra dietę (10 PŻ - żadnych diet cud itp.), trzy razy w tygodniu trening siłowy i codziennie masaże. Dokładne wymiary i wagę podam jutro rano. Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Witajcie.
Kurcze chyba jakies przesilenie wiosenne albo cos. Buuuu strasznie sie czuje i moje samopoczucie ale trzeba diete trzymaC1 Hm ja jestem za tym aby podac wymiary . Zobaczymy komu sie uda ile zrzucic. Kazdy kg jest cenny. wiem i tak ze kilka osób tak naprawde bedzie pamietało za tydzien o tym watku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Widzę,że założycielka wątku gdzieś zniknęła
![]() Obiecałam, więc piszę. wzrost - 172 cm waga - 64 kg (ma być 55 kg) wymiary: biust - 95 cm (jest jak najbardziej ok, ale wiem, że jak poleci wszystko to biust też, więc maksymalnie 5 cm mogę "oddać" ![]() talia - 72 cm (hmm, tak z 63 cm ma być) w okolicach pępka - 84 cm ![]() biodra - 95 cm (to samo co w przypadku biustu) udo - 54 cm (50 cm) Zatem dietę czas zacząć ![]() Życzę powodzenia, sobie i wszystkim ![]()
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak idzie?
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
a ja przez 2 tyg schudlam niecale 2 kg
![]() a to moje wymiarki: biust: 91cm talia: 61cm biodra: 91cm pozdr dla wszystkich ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.