|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ściąganie perfum z zagranicy przez internet
Wiele z Was kupuje perfumy przez perfumerie internetowe, nierzadko zagraniczne, np. truskawa. Ja ostatnio wpadlam na pomysl sciagniecia w ten sposob perfum L'artisan - maja swoja strone i sklep internetowy. Przeczytalam co i jak, tylko zupelnie nie wiem jak sie do tego zabrac. Jak odbywa sie platnosc karta kredytowa albo jak przelewac pieniadze w euro? Czy trzeba sobie zalozyc konto walutowe przy takich transakcjach przez internet? Mozecie opisac krok po kroku jak wygladaly Wasze transakcje w zagranicznych internetowych perfumeriach? Mysle, ze to bedzie pomocne rowniez innym Wizazankom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ściąganie perfum z zagranicy przez internet
L'Artisan przecież jest do kupienia w Polsce.
po co sprowadzac i płacić za przesyłkę z zagranicy skoro u nas jest dostępny.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No niestety nie wszystkie zapachy - mam na mysli Verte violette. Dzwonilam tam kiedys i nie mieli w ogole w ofercie. Chyba, ze cos sie zmienilo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Pamiętam, że kiedyś szukałam pewnych perfum marki dostępnej w Quality, ale akurat tych nie mieli w ofercie. Panie z Q zaproponowały,że mogą specjalnie dla mnie sprowadzić jeden flakonik. Zapytaj, może i dla Ciebie sprowadzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Moja znajoma, ktorej podalam pare linkow-skarzyla sie, ze wiekszosc stron nie wysyla do Polski. Konkretnie chodzilo jej o zapach Musc Ravageur Frederic Malle.
Pozwole sobie zacytowac slowa jakie napisala Toccata: "nie kupie , chocbym padla wolalabym zamowic bezposrednio ze strony" I tu rodzi sie moje pytanie...jak to zrobic??? Skoro wiekszosc markowych sieci w swojej ofercie zapomniala o Polsce? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem istotnym powodem jest ten przykry stereotyp jakoby Polska była zapyziałym kraikiem pełnym niedomytych i zapijaczonych złodziei samochodów, więc po co trudzić się wysyłkami... Nadal uważam, ze gdyby musieli się kilka razy wysilić na podanie rozsądnego powodu - no chyba że preferują "nie bo nie" ') - to może przemyśleli by sprawę ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Jesli chodzi o zamawianie ze strony FM, to jest taka mozliwosc
![]() "Thank you for your email. You can order from our French website and be delivered wherever you want. Best regards Tiphaine"
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się ze zdaniem Toccaty, stereotyp rządzi i niestety często nasi rodacy stereotypowi pomagają -> np. prezydent na spotkaniu głów państw ubrany w SWETEREK ![]()
Edytowane przez eiri Czas edycji: 2007-02-27 o 14:52 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podczas procedury zamawiania ( zautomatyzowanego od A do Z) dochodzisz do punktu " kraj wysylki" i tu zaczyna sie problem nie do pokonania: -muszisz wybrac jeden kraj z listy ( nie ma tam Polski ) , jesli nic nie wybierzesz wracasz do punktu wyjscia..i tak w kolko ![]() Zamowienie wyslane przez e-mail nie udostepnia placenia karta kredytowa.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jak juz bede zamawiac, to nie omieszkam sie zapytac, bo od razu odpisuja na maile. Odpowiedz dostalam po 5 min.
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Cześc Dziewczyny,
wstyd sie przyznac ale czytam Was już jakieś 3 lata a to moj dziewiczy post. Opowiem Wam moją historie zwizązaną z zamówieniem perfum ze strony zagranicznej. Zapragnełam miec Violette di Parma wiec dzieki waszej wiedzy znalazłam skep internetowy włoski Parmashop no i zamówiłam 50ml. Dodam , ze mieszkam w Irlandii wiec z wysyłką do tego kraju nie było problemu. Zapłaciłam wyższa cene za szybka dostawe przez kuriera UPS. Razem wyszło mi 38 Euro. Zamówiłam 12 grudmia 2006 r. , No i czekałam niecierpliwie. 22 grudnia kurier UPS zostawił mi wiadomośc że, przesyłka do nich dotarła 18 grudnia ale że, nikogo nie było w domu przesyłka została odesłana do nadawcy 21 grudnia. A w domu zawsze ktoś był i był przezemnie uprzedony o przesyłce. Myślałam że, sie zapłacze. Poczekałam pare dni i wysłalam maila do sklepu. Nastał styczeń, luty babarduje ich mailami kilka razy dzwoniłam ale włącza sie automatyczna sekretarka i mówi pieknie po włosku. Przestali mi przesyłac reklamy na podany adres mailowy. Tak wiec nie mam 38 euro ani wymarzonych perfum. Miał byc to jeszcze prezent urodzinowy od mojego meża. Musiałam sie Wam wyżalic (mąż obsesji perfumeryjnej nie rozumie) czuje sie bezsilna. Nie wiem co jeszcze mogę zrobi ? Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Tu jest bardzo duży wybór próbek niszowych perfum:
http://theperfumedcourt.com/default.aspx http://www.suendhaft.com/shop.php?st...da61f2b05a0629 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.