|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Świnki do UKPotrzebuje pomocy, niedługo mam zamiar wyjechać z tego chorego kraju do Anglii i chciałabym ze soba zabrac swoje dwie świnki morskie tylko nie moge nigdzie znaleść informacji na ten temat a jak juz znajde to tylko pisza o psach i kotach.
Jeśli ktoś wie coś na ten temat prosze o pomoc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świnki do UK
Mysle ze weterynarz powinien wiedziec cos odnosnie wywozu gryzoni. Bardzo sie ciesze ze sa jeszcze osoby ktore biora pod uwage wyjazd ze swoimi "przyjaciolki" a nie pozbywaja sie ich od razu gdy pojawia sie mozliwosc wyjazdu. Jak sie cos wiecej dowiem to jeszcze napisze. Duzo bedzie zalezalo tez czy bedziesz leciec samolotem czy jechac autokarem itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ciężka sprawa. Moja klientka chciała przemycić świnke ,bo kwarantanna za którą trzeba płacić niestety trwa ok.3 miesięcy. Próbowała nielegalnie w kuferku ją przewieść i niestety nie udało się. Wiem że świnka została w Polsce i zmarła.Też mam takiego kochanego stworka
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
misiu znalazlam taki pomocny artykul bo mnie twoj problem zaintrygował
http://www.polska-anglia.co.uk/przew...20zwierzat.htm
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Narazie dziękuje bardzo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
normalnie paranoja:
byłam u weterynarza odnośnie świnek on nic nie wie, ![]() ![]() Nie chce ich tu zostawić. A w internecie piszą tylko o psach i kotach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Silveris
|
Urząd celny... Oni będą wiedzieli czy Cię puszczą ze zwierzakiem, czy też nie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |||
Zakorzenienie
|
![]()
Znalazlam informacje, na stronie internetowej "Departamentu Srodowiska" UK(nazwa, w wolnym tlumaczeniu
![]() ![]() Oto strona Defra,UK- na niej wszystkie kwestie dotyczace podrozowania ze zwierzetami: http://www.defra.gov.uk/animalh/quarantine/index.htm i podstrona dotyczaca przewozu gryzoni: http://www.defra.gov.uk/animalh/quar...ts/rabbits.htm Cytat:
Mozesz je wwozic i wywozic bez kwarantanny. Dopoki UK nie zmieni zasad i wymogow, ale wowczas wszelkie zmiany zostana uwzglednione na tej stronie. Cytat:
![]() Cytat:
Mysle, ze Twoje swinki powinny miec ksiazeczki zdrowia, z nazwiskiem wlasciciela. Co do paszportow, postaram sie jutro doszukac informacji- ale mysle, ze nie wyrabia sie ich dla gryzoni- przeciez nie ma ich jak zaczipowac, albo wytatuowac ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2007-04-09 o 00:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Kattarina dzięki jesteś niesamowita.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie ma sprawy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a nieważne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.