|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Grr... ciągnie do wszystkich :/
Witam serdecznie
![]() Otóż mam 6miesięcznego Maltańczyka. Jest wspaniały, wesoły, żwawy - jednym słowem ideał... gdyby nie pewien ogromny problem... Otóż, za cholerę nie mogę wyjść z nim na spacer. Ok - jak jest pusto, nie ma żywej duszy przed blokiem - to jak najbardziej (chociaż wtedy też niemiłosiernie ciągnie). Mój mały rozbójnik, niestety, ale ciągnie do każdego, kto znajdzie się w jego polu widzenia. Przeważnie chodzi tylko na dwóch, tylnich łapach i sapie, szczeka, piszczy, skacze na ludzi, biega za nimi. Chciałabym wziać go normalnie na spacer, aby szedł mi spokojnie przy nodze, wsiąść z nim do tramwaju - tak, żeby leżał koło mnie... I wiecie, nie jest to problem taki, że, nie wie, kto jest właścicielem jego, czy coś w tym stylu. Trzyma się mnie i gdy go spuszczam nieraz w parku ze smyczy to nie odejdzie dalej jak na 3 metry... Nie wiem, co mam zrobić... Cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość? Chodzę z nim na dwór często i nie ma ŻADNEJ poprawy... ![]() Grr... Macie jakieś pomysły? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grr... ciągnie do wszystkich :/
Zapisz sie na tresure z nim
![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
a ja myśle ze z tego wyrośnie... narazie jest młody i chce sie bawić...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
nie mam pieska
ale ostatnio ogladalam na tvn style, taki fajny program cos w stylu "nianiu na pomoc"- do dzieci ![]() a ta jest niania do psow ![]() bardzo wiele ciekawych rzeczy ktore wyciagam na przyszlosc- bo bede chciala miec psa hmmm pewnie wynika to z tego, ze jest jeszcze mlody, ale jesli, leci odrazu do ludzi, to powinnas odwracac uwage, np. wykonac z nim zmiane kierunku- w tyl zwrot, za kazdym razem, gdy widzisz kiedy tak sie zachowuje /bardzo fajnie bylo to pokazane w tym programie i to na starszym juz piesku, ktory dod byl agresywny, nauczyl sie ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
o lol
![]() mam nadzieję, że wyrośnie, bo to strasznie męczące.... Uwagi jego nie da się odwrócic, zmiana kierunku "iścia" ![]() a na tresurę zbieram kasę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.