potzrebuję porady - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-02, 16:35   #1
zosienka
Przyczajenie

Talking

potzrebuję porady

Witam Mam 23 latka, moja waga to 84 kg wzrost 168. Potrzebuję porady bardzo bardzo bardzo. Moja waga przed ciążą -60kg, i bardzo bym chciała do niej wrócić, 2 lata juz z tym walcze hehe i nic. Chodzę na siłownie 5 razy w tyg. w tym 2 razy na aerobik( troche poskaczemy na początku a potem ćwiczenia na brzuch, uda , pośladki). Na siłowni 30 min rowerek bądz bieżnia, następnie ćwiczenia na przyrządach. Nie moge określic iile dokładnie to mi zajmuje czasu, chodzę z kolżanką i robimy na zmiane+plus ploteczki:P. Poza siłownią też mam trochę ruchu spacery z synkiem a wieczorkiem szybki marsz z psem. I dieta...
Postanowiłam nie robić żądnych diet cud, tylko postarać sie zmienić nawyki żywieniowe. Staram sie jeść co 2-3 godziny (co nie zawsze mi wychodzi:/)

śniadanie:
kromka chleba pumpernikiel z wędlinka z kurczaka +serek wiejski
albo płatki na mleku
II śniadanie:
przeważnie jakiś owoc albo szklanka maślanki(uwielbiam")
obiad:
najczęściej stamarm sie jeść pierś z kurczaka z folii z warzywami bez ziemniaków, ryba na parze albo gotowana(blee) albo co tam jest w domku do folii piekarnika i gg. Ziemniaki odstawiłam na dobre....
podwieczorek:
kisiel, 2 kromki chlebka chrupkiego z wędlinka( z kuraka albo indyka)
kolacja:
serek wiejski i jakieś warzywko pomidorek czy tam ogórek

Ponadto pije duuuuużo zielonej herbaty okolo 1,5-2 l dziennie( nie za dużo??)

Nie wiem czy dobrze robie. Wiem że trzeba białka białka i jeszcze raz białka jeść, ale moja wiedza na temat białka w żywności ogranicza sie do kuraka i serka wiejskiego:P. Nie wiem jakie ważywa jeść itd. I spać mi nie daje jeden motyw...białko jest na przyrost masy mięśniowej....czy za pare miesięcy nie bede Pani Pudzianowska??: confused: Chem schudnąć jak na razie tylko:P AAAA i czasami pije po treningu koktajl białkowy ( jedni ludzie mówią pij inni nie niee niee durnaaa:P)
Proszę o pomoc i opierdziel jak trzeba dostosuje sie do wszystkiego co mi napiszecie:cm ok: A teraz ide na spacer
Pozdrawiam Zocha
zosienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-02, 17:05   #2
pingwin2
Zakorzenienie

Dot.: potzrebuję porady

Cytat:
Napisane przez zosienka Pokaż wiadomość
Witam Mam 23 latka, moja waga to 84 kg wzrost 168. Potrzebuję porady bardzo bardzo bardzo. Moja waga przed ciążą -60kg, i bardzo bym chciała do niej wrócić, 2 lata juz z tym walcze hehe i nic. Chodzę na siłownie 5 razy w tyg. w tym 2 razy na aerobik( troche poskaczemy na początku a potem ćwiczenia na brzuch, uda , pośladki). Na siłowni 30 min rowerek bądz bieżnia, następnie ćwiczenia na przyrządach. Nie moge określic iile dokładnie to mi zajmuje czasu, chodzę z kolżanką i robimy na zmiane+plus ploteczki:P. Poza siłownią też mam trochę ruchu spacery z synkiem a wieczorkiem szybki marsz z psem. I dieta...
Postanowiłam nie robić żądnych diet cud, tylko postarać sie zmienić nawyki żywieniowe. Staram sie jeść co 2-3 godziny (co nie zawsze mi wychodzi:/)

śniadanie:
kromka chleba pumpernikiel z wędlinka z kurczaka +serek wiejski
albo płatki na mleku płatki radze odstawić
II śniadanie:
przeważnie jakiś owoc albo szklanka maślanki(uwielbiam") to nie jest posiłek
obiad:
najczęściej stamarm sie jeść pierś z kurczaka z folii z warzywami bez ziemniaków, ryba na parze albo gotowana(blee) albo co tam jest w domku do folii piekarnika i gg. Ziemniaki odstawiłam na dobre....
podwieczorek:
kisiel, 2 kromki chlebka chrupkiego z wędlinka( z kuraka albo indyka)
kolacja:
serek wiejski i jakieś warzywko pomidorek czy tam ogórek

Ponadto pije duuuuużo zielonej herbaty okolo 1,5-2 l dziennie( nie za dużo??) za dużo

Nie wiem czy dobrze robie. Wiem że trzeba białka białka i jeszcze raz białka jeść, ale moja wiedza na temat białka w żywności ogranicza sie do kuraka i serka wiejskiego:P. Nie wiem jakie ważywa jeść itd. I spać mi nie daje jeden motyw...białko jest na przyrost masy mięśniowej....czy za pare miesięcy nie bede Pani Pudzianowska??: confused: Chem schudnąć jak na razie tylko:P AAAA i czasami pije po treningu koktajl białkowy ( jedni ludzie mówią pij inni nie niee niee durnaaa:P)
Proszę o pomoc i opierdziel jak trzeba dostosuje sie do wszystkiego co mi napiszecie:cm ok: A teraz ide na spacer
Pozdrawiam Zocha
W diecie za mało białka, powinno być około 160g a tyle nie ma
brak zdrowych tłuszczów, malo warzyw, malo kalorii
trening do poprawki

Żeby mieć mięsnie to tzreba w tomwłożyć strasznie dużo pracy i napewno Ci to nie grozi

Czy Twoja dieta wygląda tak ładnei pzrez cały czas czy raczej są to dni diety pzredzielane dniami obżarstwa - pytam nie ze złośliwości tylko to wazne
Poza tym czy robiłaś badania na tarczycę i czy wszystko z nią w porządku?

Nie pij tyle zielonej herbaty, zacznij pić 2-3 litry wody.

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-02, 17:46   #3
zosienka
Przyczajenie

dzięki za szybka odpowiedzz tarczycą wsio ok jest, a diety tej sie trzymam rękoma i nogami nie mam dni obżarstwa (dopiero 2 tyg temu jak zapisałam sie na siłownie zaczełam tak jeśc i poki co nie ma chwili słabości) zawsze jak dopada mnie chętka na jakies nadprogramowe jedzonko szukam se zajecia odkurzam myje okna piore:P to pomaga i własnie mam małą wiedze na temat tego co moge jeść przy wysiłku fizycznym żeby było dobrze co dobrze jesc przed a co po? mam wielu doradców i każdy wmawia mi co innego.....choć z dietetyką maja tyle wspólnego co ja z fizyką kwantową dlatego szukam tu pomocy
Stary 2007-04-02, 19:13   #4
pingwin2
Zakorzenienie

zosienka
a jak wygladała dieta wcześnie, bo myślałam, że Ty tak od 2 lat
opisz prosze dokładnie jakie diety ile ich było jakie efekty
ułożymy dietę, zmienimy trening i zobaczysz, że kilogramy znikną szybciej niż myślisz

Stary 2007-04-02, 19:48   #5
zosienka
Przyczajenie

wcześniej jako tako żadnych konkretnych diet nie było raz kapuścianą robiłam przez 3 dni hehe:P wstyd sie przyznac ale do tej pory mój wygląd mi nie przeszkadzał, przez te 2 lata cały mój czas zajmował mały diabelek, i nie miałam czasu myśleć o sobie jadłam normalnie jak każdy w domu (moja mama jest bardzo chuda) ale nie jadłam regularnych posiłków, często zapominałam w ciągu dnia, że powinnam coś zjeść, co ze zdwojoną siłą wracało wieczorem jak miałam chwilkę spokoju:P i piwo.... chwilka relaxu po całym dniu walki dlatego jest teraz jak jest:/ a w ciąży przytyłam do 98 kg ponieważ piłam 4-5l soków owocowych dziennie... to było silniejsze ode mnie Teraz jestem pełna zapału i wytrwam (juz po 2 tyg widac zmiany w mojej figurze) tylko ktoś musi mną pokierować będzie dobrze
Stary 2007-04-03, 08:05   #6
pingwin2
Zakorzenienie

Wcześniej pisałaś, ze już 2 lata walczysz, teraz, że dopiero od 2 tygodni
trochę sie pogubiłam

Stary 2007-04-04, 07:34   #7
zosienka
Przyczajenie

hehe od tych juz ponad dwóóch tygodni to nie jest walka tylko sama przyjemność przez te 2 lata to była walka z samą sobą, z własnymi słabościami (przegrana walka) jak każda kobieta na pewno miałam takie poranki, że mowię sobie tak od dziś sie biorę za siebie, ale to trwało dwa dni może ehhh I tak frytki wieczorem przy piwie wygrywały Starałam sie inaczej gotować(warzywa na parze, mięso, chlebek chrupki),ale okazało sie to trudne:/ Musiałam dla synka oddzielnie gotowac (malutki był), dla męża i mamy oddzielnie, a sobie oddzielnie Na dłuższa mete to sie nie sprawdziło, nie miałam czasu na to i znowu walka przegrana. Starałam sie też w domku ćwiczyc kupiłam FAT BURNING, CALLANETICS na płycie ale samej w domu sie nie chiało, bylo to nieregularne i walka przegrana. Teraz mąż potrzebuje zżucic pare kg synek jest duży może jeść co my, a i dla mamy też smakuje jedzonko z folii i na parze( na necie znalazłam sporo fajnych przepisów). Więc teraz bez problemu bo cała rodzinka je obiady takie jak ja Na siłownie bardzo lubię chodzić, mimo że od ćwiczeń nieraz az rzygać sie che z bólu to jednak odpoczywam tam i mam zamiar przynajmniej 1,5-2 lata regularnie tam fikac Więc 2 lata podchody, przegrane walki hehe a teraz zmiana życia płynąca prosto z serca i z troski o bliskichDD
pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-04, 07:52   #8
pingwin2
Zakorzenienie

Genialne podejście, tylko pozazdrościć wsparcia w rodzinie i pozytywnego nastawienai do życia:0
Takie podejście = sukces czego gorąco życzę

Stary 2007-04-04, 12:49   #9
zosienka
Przyczajenie

hehe thx to chyba wiosna tak na mnie wpływa ale podejscie i wsparcie to połowa sukcesu druga połowa to dobra dieta i plan ćwiczeń na co z niecierpliwością czekam
Stary 2007-04-06, 08:10   #10
zosienka
Przyczajenie

dziendobry doczytałam sie na forum sfd, że najlepszym motywem na spalenie tkanki tłuszczowej są dieta+interwały+HIIT dobra czaje co to interwały chyba (ćwiczenia siłowe z jak najmniejszym czasem przerwy między seriami np 3 sekundy tak?),ale ten HIIT......co to, i jak wygląda zrozumiałam tyleże chyba bieganie, ale jakie raz szybko raz wolno chciałabym to spróbowac (w dni bez treningu siłowego) tylko prosze wytłumaczyc mi tak na chłopski rozum:P hehhe i czy moge robić aerobiczną 6 Weidera?
pozdrawiam
Stary 2007-04-06, 10:38   #11
pingwin2
Zakorzenienie

interwały to jest trening aerobowy tak samo jak hiit
na forum jest watek o hiit wystarczy poczytać
A6W niejest Ci w tej chwili potrzebna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-07, 07:39   #12
zosienka
Przyczajenie

dobra poczytałam zrozumiałam ale mam takie pytanie. Moj trening HIIT "(bieganie 30s 100%, 60s 60-70%) trwał niecaałe 5 min (kondycja godna pozalowania:P) robie to rano o 7-8, i kurde wyczytałam, że po HIITku nie należy ćwiczyc siłowo Więc jeżeli moje bieganko trwa ile trwa (nie ma póki co prognoz na więcej:P) czy moge i po ilu godzinach odwalić trening siłowy bądz isć na aerobik/basen?? bo te 5 min dziennie to chyba nie grozne takie co??: confused:
pozdrawiam i Wesołego Alleluja:
Stary 2007-04-07, 07:54   #13
pingwin2
Zakorzenienie

po pierwsze hiit ma trwać 20 minut więc trzeba biegać wolniej, tak żeby wytrzymać te 20 minut
po drugie lepiej ćwiczyć w inne dni siłowo, ale aerobik bądź basen jak najbardziej

Stary 2007-04-11, 08:07   #14
zosienka
Przyczajenie

Hello Pingwinku czekam na diete i ćwiczonka a wpadłam sie pochwalic spadlo mi 11 cm w talii, 6 w biodrach i 3,5 w udzie:P ostatnio sie mieżyłam na poczatku marca z wagi jak z wagi pomalutku i zdrowo zlazło 5kg jejejjee ide na spacerek pzdr
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości