|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Antybiotyk a antykoncepcja
Cześć wszystkim. Na wstępie chciałabym zaznaczyć, że nie mam 15 lat. Nie wiem czy jest to dobry dział, ale wiem, że wiele osób tutaj przebywa, a potrzebuję porady. Zażywam tabletki antykoncepcyjne od ponad roku i jestem właśnie w trakcie 7-dniowej przerwy, następne opakowanie tabletek zaczynam w niedzielę. Problem polega na tym, że lekarz przepisał mi antybiotyk o nazwie Klarmin, który mam brać do poniedziałku. Zapomniałam się go jednak zapytać czy nie osłabia on działania antykoncepcji, dlatego dzisiaj zadzwoniłam do mojej pani ginekolog. Niestety, dzisiaj i jutro nie będzie mogła odebrać telefonu, dlatego nie miałam jak się zapytać. Czy któraś z was zażywała antybiotyk równocześnie zażywając tabletki i czy zmniejszył on ich działanie? Czy mogę normalnie zacząć nowe opakowanie w niedzielę i kochać się z moim tż? Z góry dziękuję za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Antybiotyk a antykoncepcja
Antybiotyki w zdecydowanej większości osłabiają działanie pigułek... Ale lepiej dla pewności skonsultować się z lekarzem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Poza tym, od takich pytań są zbiorcze wątki. No i tego typu kwestie wałkowane były już wielokrotnie.
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
W Charakterystyce Produktu Leczniczego Klabaxu (który również zawiera klarytromycynę): "Nie wykazano interakcji klarytromycyny z doustnymi środkami antykoncepcyjnymi."
Mimo wszystko lepiej i bezpieczniej chuchać na zimne i podczas leczenia i trochę po stosować prezerwatywę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- W ulotce nie ma nic na ten temat. Nie wiedziałam w jakim dziale umieścić ten wątek, dlatego napisałam tutaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
witam
bardzo prosze o pomoc. Sprawa wyglada nastepująco. 28 maja wzielam piersza tabletkę antybiotyku augmentin , a 2 czerwca ostatnią tabletkę atywii. 27 maja odbył się stosunek. i mam pytanie. czy byl on zabezpieczony ? 4 czerwca miałam ,,okres" ale nie wiem czy daje mi gwarancję że seks z 27 maja był bezpieczny... a 8 czerwca zaczełam brać antybiotyk Zinnat a 10 czerwca pierwszą tabletkę atywii po przerwie. 15 czerwca wziełam ostatnią tabletkę zinnatu, a 25 czerwca odbyłam stosunek, czy wszystko zrobilam dobrze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez sandrasandia Czas edycji: 2016-06-26 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=sandrasandia;622619 51]W czasie leczenia antybiotykiem nalezy zabezpieczac sie dodatkowa np prezerwatywa w czasie brania antybiotyku i 7 dni po skonczeniu antybiotykoterapii
![]() ![]() ![]() czyli ten seks z 27 maja po czym wystąpiło krawienie 4 czerwca był bezpieczny ? i z 25 czerwca tak samo ? ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- [QUOTE=sandrasandia;622619 51]W czasie leczenia antybiotykiem nalezy zabezpieczac sie dodatkowa np prezerwatywa w czasie brania antybiotyku i 7 dni po skonczeniu antybiotykoterapii ![]() ![]() ![]() i przepraszam że tak zawracam glowę ale chcę wiedziec wszystko bo juz zglupialam a juz na innym forum dowiedzialam się ze mam myśle ,, główą zamiast pi*dą"... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Tak, oba te stosunki wg mnie byly bezpieczne. Sama sobie policz, nalezy sie dodatkowo zabezpieczac w czasie brania antybiotyku i 7 dni po braniu. Twoj pierwszy stosunek odbyl sie dzien przed rozpoczeciem brania antybiotyku a drugi 10 dni po skonczeniu brania drugiego antybiotyku czyli jest wszystko dobrze, bo nie było seksu bez zadnego dodatkowego zabezpieczenia ani w trakcie leczenia ani w trakcie 7 dni po leczeniu antybiotykiem.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez sandrasandia Czas edycji: 2016-06-26 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
dziękuje ci bardzo , troszkę mnie uspokoilas
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- [QUOTE=sandrasandia;622673 31]Tak, oba te stosunki wg mnie byly bezpieczne. Sama sobie policz, nalezy sie dodatkowo zabezpieczac w czasie brania antybiotyku i 7 dni po braniu. Twoj pierwszy stosunek odbyl sie dzien przed rozpoczeciem brania antybiotyku a drugi 10 dni po skonczeniu brania drugiego antybiotyku czyli jest wszystko dobrze, bo nie było seksu bez zadnego dodatkowego zabezpieczenia ani w trakcie leczenia ani w trakcie 7 dni po leczeniu antybiotykiem. dziękuje ci bardzo , troszkę mnie uspokoilas . naczytałam sie ze jak sie bierze w przerwie antybiotyk lub w 3 tygodniu to już przez caly cykl nie ma ochrony... w ulotce nic takiego nie ma.. juz nie wspomne o stosunku przed antybiotykim który podobno jest mega ryzykowny.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=basiaaawawa;6226753 1]dziękuje ci bardzo , troszkę mnie uspokoilas
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez sandrasandia Czas edycji: 2016-06-26 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.