|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
System Eliminacji Studentów Już Aktywny- S.E.S.J.A.
w zwiazku z tym gorącym czasem proponuje się podzielić najtragiczniejszymi, najśmieszniejszymi i wogóle naj przygodami sesyjno-zaliczeniowo-studenckimi
![]() ja zaczynam. w zeszłym semestrze po egzaminie z X przedmiotu grupa N osób (włącznie ze mną) wracając z knajpy na akademiki zaczeła śpiewać "jedyne co mam to złudzenie, że moge miec zaliczenie". tak sie zlożyło że mineliśmy dr który nas egzaminował (a że miał z nami ćwiczwenia dobrze nas kojażył) i powiedział że "moze nas pozbawić złudzeń". w sumie nic takiego sie nie stało bo ci co mieli zdać to zdali, ale nerwy przed ogłoszeniem wyników były... |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: System Eliminacji Studentów Już Aktywny- S.E.S.J.A.
Mój system eliminacji zadziała w pełni w poniedziałek-wylecę
No nic-jak mnie nie wywalą za niezaliczenie ćwiczeń to limit eliminacyjny na jeden z egzaminów to 70% osób Jak nie tu,to tu
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
fajny skrocik
zycze wam samych 5 na egzaminach |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak na razie wszystko mam do przodu
Przede mna jeszcze promocja zdrowia oraz anatomia, której najbardziej się boje bo 50% nie zalicza za pierwszym podejściem
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
ja mam w plecy bologie i przedmiot krórego nazwy wole nie wymieniać
w kazdym razie nie łudziłam sie ze zaliczenie bedzie (ja mam stypendium naukowe a liczyłam tylko na zaliczenie więc już można wnioskować co to za masakra była, normalnie rzeź niewiniątek!). egzamin z tego XXX przedmiotu wyglądał tak:test otwarty (wielokrotnego wyboru) odpowiedzi od a do k punkty karne za złe odpowiedzi lekarza! |
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie martw sie u nie ostatnio ze 113 osob tylko 7 zaliczylo egzamin
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten XXX przedmiot za 1 podejsciem zaliczyło 30/110 osób a przedemną zaliczeniówka co ją ludzie z 4 semestru (letniego) do dzisiaj zaliczają (a przecież już sesja zimowa) |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodatko ja mam jeszcze takie głupie podejście, że zawsze musze wszystko zaliczyć za pierwszym podejściem, a jak nie daj Boże dostane jakąś 3 czy mniejszą ilość punktów za ćwiczenia to od razu najczarniejsze myśli w głowie, że wylece z moich wymarzonych studiów...będe bezrobotna itp.itd. PARANOJA (P.S.od dziecka marzyłam o AM)
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
a przede mna pierwsza sesja w zyciu - moze dlatego jeszcze tyle we mnie optymizmu
(ktory mam nadzieje po pierwszym egzaminie nie stopnieje do zera )
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
u nas w zeszłym roku (albo na pierwszym-już nie pamiętam całe szczęscie ze ja nie musiałam zdawać bo mi przepisał ocene z wieczorowych <to mi się upiekło!![]() POZDRÓFKA ![]()
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
u mnie narzie wszytsko do przodu...
udało mi się załatwic zwolnienie z jednego egzaminu (w sumie przedmiot nie wiem po co znalazł sie w programie mojego kieunku i zarówno studenci jak i prowadzący o tym wiedzieli) i z każdej grupy mogło być zwolnione 2-3 osoby za to u mojego TZ sesja ostro daje się we znaki... dzis miała egzamin z anatomi..hmm..na 20 osób w grupie zaliczyły..uwaga uwaga..2!
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
o rany na słowo sesja ciarki mnie przechodzą...ja akurat właśnie sie ucze a wcześniej robiłam ok 2 godzin ściąge....we wtorek 2 zaliczenia, sroda jedno a czwartek też jedno ale niestety na 100% nie do zaliczenia...
straszny okres...
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zdaje anatomie 1 lutego
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
moj TŻ wlasnie po egzaminie z ekonomii. obowiazywal system punktow ujemnych: jesli zaznaczylo sie odpowiedz A i B, a prawidlowymi byly B i C to 2 punkty w plecy.
dobrze, ze zaden z moich wykladowcow nie przewiduje tego systemu
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
U mnie System Eliminacji w tym semestrze zaczął się dość wcześnie bo juz pod koniec listopada
wiec na termin sesyjny (ten prawidłowy) zostało mi "tylko" 4 egzaminy.. Juz jeden mam za sobą (zwolniona ) wiec zostało 3... w tym 2 na 23.01 A na obadwa full materiału... No a co do takich pamiętnych egzaminów to w ostatniej sesji miałam test wielokrotnego wyboru.. gdzie uznawane było pytanie tylko wtedy jak była poprawnie zaznaczona kombinacja odpowiedzi ( a odpowiedzi nie były "podręcznikowe", a z kosmosu). Chyba nie musze dodawać jaki był poziom wyników...
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam za 2 tygodnie 3 egzaminy i sie narazie nie boje
Wszystko już pozaliczałam i przede mną 2 tygodnie cudownego wkuwania
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
ostatnia sesje mialam w czerwcu, i wiecej miec juz nie bede (hmmm chyba ze cos mnie podkusi i zaczne kolejne studia lub podyplomowke), wiec zyce wam wszystkim powodzenia i 3mam kciuki
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
a ja już po 2 egzaminach, zostały tylko dwa (ale w zasadzie z tego samego materiału, bo jeden teoretyczny, a drugi praktyczny) i od 30 stycznia IIIIHHHHHAAAAAAAAAA
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Kurka, ja mam w poniedzialek 2 kolokwia zaliczeniowe ( geografia gospodarcza i prawo :/ ) + kolokwium z angielskiego, wtorek to dla odmiany matematyka i mikroekonomia, a czwartek, przyszly wtorek i przyszly czwartek to egzaminy... na które jeszcze nic nie umiem i potwornie nie chce mi sie uczyć
I to też moja pierwsza sesja, podchodze z dużym optymizmem, który pewnie (jak juz ktoś wspomniał) odpłynie w siną dal
Edytowane przez fredka Czas edycji: 2006-01-21 o 21:21 Powód: literówka |
|
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Ja ma już za sobą Ekonomię, a 31 stycznia czeka mnie "Nauka o człowieku" tzn histologia, cytologia i parazytologia brrrrrrrrrrrrrrrr ale mam lenia jak mi sie nie chce uczyć to nikt tego nie wie!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
A ja w tym roku(po raz pierwszy) nie mam żadnego egzaminu
Tylko zaliczenie na prawach
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj zaliczyłam egzamin z prawa
![]() ALe jeszcze wiele przedmiotów zostało!!!!
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
w zeszły wtorek była "nauka o państwie", w poniedziałek będzie "filozofia", we wtorek "statystyka", we środę "stosunki mn", w czwartek "angielski", a resztahm...3....7....9... lutego....
i jak tu nie cieszyć się życiem??
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Ja wciąz przed sesją- nastawienie podobne jak u natii
Anatomie i fizjologię jeszcze nawet sobie wyobrażam, gorzej z matematyką, test wyboru+punkty ujemne
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Są jeszcze takie kierunki, na których szczęśliwcy mają tylko sejsę letnią - np ja
Jednak w okolicach czerwca znacząco zmienia się mój pogląd na ten fakt
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
no to i ja się pochwalę:
-za mna już: analiza, EAO, interferometria, okulistyka, laborki wszelakie, pomiary ref., materiały opt. /mam nadzieję że wszystko do przodu/ -ten tydzień na szczęście wolny /chyba że poprawka jakaś <pukpuk> -potem: pomiary, rosyjski, instrumenty i jak to zaliczę to bedę miała wolne już 8 lutego wszystkim i sobie życzę powodzenia |
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Ja dopiero zaczne za tydzien, 5 egzaminow. Ale nie powinno byc zle, w tym roku przedmioty wyjatkowo przystepne
![]() A propos ciekawych egzaminow to pamietam logike na 1 roku prof. J wyciagnal aparat i robil zdjecia, zeby wiedziec kto kolo kogo siedzial i kto od kogo mogl ewentualnie sciagac
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie czekaja trzy wlasnie z prawa Mialam caly czas zakuwac, ale zas sie pochorowalam i z nauki nici, a termin coraz blizej... Co do tych ujemnych punktow, to u mnie zawsze tak bylo Nie cierpie tego Zycze powodzenia wszystkim
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Upppss
nabroilam Dwa razy mi sie wyslalo...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

14. 07. 2012

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Juz jeden mam za sobą (zwolniona