|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Batoniki musli
Wypróbowałam kilka dni temu i polecam
Składniki: "Klej": -200ml mleka -ok. 100ml wody -100-200g cukru (ja dalam mniej) -4-5dag masła Sypkie: -duża szklanka płatków owsianych -ponad pół szklanki otrębów (granulowane lub pszenne) -płatki kukurydziane -2 lub 3 łyżki orzeszków -2 łyżki pestek dyni -2 łyżki słonecznika -3 łyżki rodzynek -3 łyżki sezamu -2 łyżku siemia lnianego -2 łyżki suszonych owoców (świeże też świetnie smakują )Mleko i wodę z cukrem gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Dodać masło i mieszając gotować przez 2-3minuty. Gdy ostygnie wsypać wszystkie składniki sypkie, dokładnie wymieszać i wyłożyć na blasze. Piec przez ok. 30-35 minut w temp. 150-160o. Po ostygnięciu pokroić. |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Batoniki musli
mmm uwielbiam takie jedzonko
![]() ![]() często robię ciasteczka owsiane (mieszam płatki owsiane, z miodem, jajkiem, różnymi nasionkami i sokiem jabłkowym... wszystko na oko... mniam ![]() ![]() A Twój przepisik chyba wypróbuję, jak mi czasu starczy ![]()
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo fajny przepisik szkoda tylko że nie jest to wszystko w czekoladzie . Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio zrobiłam te batoniki
Dodałam aromat migdałowy i na wierzch starłam właśnie czekoladę ^^ pyszne;]
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Brzmi tak pysznie ze chyba zaraz to zaczne robic
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

)

Dodałam aromat migdałowy i na wierzch starłam właśnie czekoladę ^^ pyszne;]