|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Beataaa!!! Obudziłam sie dzisiaj z wysypką na twarzy.
Witam wszyskie wizażanki po raz pierwszy.
Cześć Beatko, cześć dziewczynki ![]() Pierwszy raz i pierwszy kłopot.Obudziłam się dzisiaj rano, patrzę w lustro a tu cała buzia w czerwonych plamach, krosteczkach czy czymś takim ![]() ![]() ![]() Z góry dziękuję wam wszystkim za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Beataaa!!! Obudziłam sie dzisiaj z wysypką na twarzy.
a może trzeba znaleźć źródło tego uczulenia... Pewnie po tabl na alergię przejdzie, raczej nie od razu... tylko co będzie jak się powtórzy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Kitten, opiłam się wczoraj szałwi i podejrzewam, że to może być to. Byłam teraz u mnie w pracy w tzw. gabinecie lekarskim i dostałam jakiś strasznie bolesny zastrzyk na alegię
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, no to chyba mamy wysyp, od 2 tygodni walcze z jakas straszna wysypka na twarzy i szyj, dalam juz za wygrana i mam wizyte u alergologa a potem dermatologa. A teraz wlasnie bratowa do mnie pisze ze obudzila sie dzisiaj rano z potworna wysypka na twarzy i plecach i zeby bylo jeszcze smieszniej moja siostra to samo. Co sie dzieje? Zbieg okolicznosci, a moze cos w wodzie? Wysypka wyglada strasznie i potwornie swedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nusia ja nie wiem co pomoże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Wychodzę właśnie z roboty i jadę do domciu
![]() Kitten od dzisiaj będę piła już tylko wodę. I to mineralną niegazowaną ![]() Może się przetrę jakimś rumiankiem to trochę powinno złagodzić (cholerka znowu ziółka - może jednak odpuszczę mam teraz jakieś dziwne lęki przed ziółkami ![]() Całuję mocno do jutra ![]() Ale na wszelki wypadek nie przestawajcie myśleć - jeszcze może się przydać w przyszłości (oby nie oczywiście) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciółka Wizażu
|
na uczulenie pomaga : wapno do picia, lek antyalergiczny,maseczka z siemienia lnianego - nie przemywaj twarzy rumiankiem jesli nie jesteś pewna czy rumianek Cię nie uczula.I ważne abyś nie rozdrapywała krosteczek ,nawet jeśli swędzi Cię skóra staraj się nie drapać.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Trochę lepiej to dzisiaj wygląda
![]() Mianowicie doszłam do wniosku, że może po nadmiarze tej cholernej szałwi to nie uczulenie tylko wylazły na wierzch wszystkie podskórne niespodzianki, które zamierzały i tak wyjść wcześniej czy póżniej ![]() Nie mam co prawda jakiś strasznych problemów z cerą ale od czasu do czasu coś mi wyskakuje szczególnie w okolicach brody (takie podskórne czerwone grudki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.