|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Sałatka z kurczakiem lub innym mięsem i ogórkami
Witam muszę sie podzielić z wami pewnym przepisem na pyszna sałatkę
![]() Nie wiem dokładnie ile czego trzeba dać bo ja zazwyczaj robie na tzw. OKO do sałatki potrzebujemy: Porę Konserwowe ogórki skrzydełka lub udka lub inne części z kurczaka Kukurydzę z puszki ziemniaczki ugotowane wcześniej w mundurkach ![]() Majonez Sól,pieprz Tak jak mówię nie wiem ile dokładnie czego trzeba dać. Przygotowanie: Kilka ziemniaczków małych gotujemy w mundurkach (ja zazwyczaj gotuje 4 małe) następnie obieramy i kroimy w kostkę. podczas gotowania ziemniaków możemy w piekarniku smażyć dowolne mięso z kurczaka (ja zazwyczaj biorę 8 skrzydełek). gdy przestygną obieram skrzydełka z miesa i wrzucam do ziemniaczków (kawałki miesa mogą byc rózne jak wam sie rozdrobnią w dłoni) kolejno kroimy porę na pół wzdłuż i każdą połowę w taka niby kostkę gdy już mamy pokrojoną wsadzamy ja do sitka i spażamy gorąca wodą aby zmiękła po ostygnięciu dodajemy do ziemniaków oraz kurczaka. na koniec dodajemy puszkę kukurydzy, majonez oraz doprawiamy solą i pieprzem według gustu PS. Moja koleżanka skrapla jeszcze sałatkę sokiem z cytryny jak ktoś lubi może dodać sok z cytryny ![]() mam nadzieje ze napisałam przepis dosyć zrozumiale i ze zachęciłam do jej zrobienia Życzę Smacznego i zachęcam do wypróbowania
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.