![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zabawy i zajęcia kotów!
Mam pytanie do wszystkich posiadaczek kotków! Jak organizujecie swoim pupilom czas i jak się z nimi bawicie? Mój kotek jest jeszcze za mały do wychodzenia na zewnątrz, więc ma do dyspozycji tylko balkon i mieszkanie. Nie chcę aby czuł się znudzony i spał- jadł i tak w kółko. Czy dajecie kotom jakieś piłeczki, zabawki, sama nie wiem - drapaki? I jak się z nimi bawicie? Wiem, ze to tylko zwierzę, ale miło byłoby wiedzieć jak urozmaicić jego plan dnia. Mam dużo wolnego czasu, szczególnie teraz kiedy idą wakacje, dlatego pomyślałam, że mogłabym więcej poświęcać go mojemu Słodziakowi.
Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi i rozumiecie, że nie jestem typem osoby przewrażliwionej, która szyje kotu ubranka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zabawy i zajęcia kotów!
Nie pozwalaj mu wychodzić na dwór, potem zapragnie wolności, będą go ciągły kotki, zacznie znaczyć teren moczem,itp ( jeśli to kocur ). Polecam kastrację
![]() A co do zabaw to różnie to bywa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Właśnie napisałam, że nie wychodzi na dwór. No i jest wykastrowany.
O piłeczce do ping-ponga też słyszałam, że uciecha niesamowita, muszę w końcu kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Daj kotkowi do zabawy zwykłą frotkę, taką jak te na zdjęciu. Moja kicia je uwielbia i potrafi bawić się godzinami - a ma już 11 lat
![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Polecam zrobienie kulki z folii aluminiowej - Rudy ma bzika na ich punkcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
kup mu myszki z futerka,zwykle złotko po czekoladzie w kulke zwiniete,moj mi kradnie gumki do wlosów,piłka.Zalezy od indywidualnych preferencji kota.A poza tym to mam 2 koty wiec sie nie nudza.Zlap sobie drugiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mru - 11 letni kocur. Co uwielbia? Papierowe kulki, frotki do wlosow (wystrzelone z palca na drugi koniec pokoju) futerkowe myszy (male, krotkowlose, idealnie sie je patroszy), zabawke na sznurku (jaka kolwiek, byle by na sznurku), wszelkie sznurki, nawet bez zabawki.
Lidia, napisalas ze jeszcze nie wychodzi na dwor. Nie polecam wypuszczania, tym bardziej jesli mieszkasz w bloku na pietrze lub wyzej. Zabawek dla zwierzakow jest cala masa, kazdy kot tez ma inne preferencje. Moj uwielbia papierowe kulki, kotka brata plastikowe zapiecia torebek na chleb tostowy, kocur TŻa aportuje kasztanek (im pozniej i bardziej grzechocze po podlodze tym lepsza zabawa)
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A to moje kocurzysko, ktoremu znudziły się już wszystkie zabawki, zabawy itp.itd.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
vilandra > a no faktycznie
![]() Ja sama od siebie jeszcze dodam co u mnie w domu słychać: - gumki do gumowania - małe pluszowe zabawki - długopisy pozostawione na biurku - piłeczki - obojętnie jakie - ostatnio upolowana była paczka chusteczek higienicznych ![]() Muszę wam powiedzieć, że mam w domu taką półkę, na której jeśli ktoś z rodziny zostawi coś papierowego - w szybkim czasie jest doszczętnie poszatkowane/nadgryzione. Darmowa niszczarka. A więc: - papier. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
szeryfcio
|
Moja Miśka ma 6 lat i nie chce się już bawić. Wysilamy się, lepimy kulki z folii aluminiowej, a ona tylko patrzy jak my za tym latamy. Nowa zabawka interesuje ją tylko przez parę dni. Nie wiem co wymyślić, chcę żeby się ruszała trochę.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
moj kicio uwielbia biegac za sloka do napojow. nie da sie zostawic w szklance, bo zaraz sobie wyciagnie. uwielbia tez skarpetki zwiniete w kulke (lapie, siada okrakiem i kopie tylnymi nogami
![]() ![]() no i oczywiscie polowanie na drugiego kota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Jak rozbawić kotkę w 'podeszłym' wieku?
Sprawa jest taka,że moja kicia ma 12 lat.
Nigdy nie 'zadawała się' z innymi zwierzakami(no miała niby za przyjaciela kundelka,ale to on ją bardziej lubiał niż ona jego ![]() Żal mi jej,jak się tak plącze po domu i 'nudzi' i miauczy i w ogóle. Więc pytanie brzmi: Co może zainteresować starszego kota?Są jakieś zabawki dobre również dla starszych kotów? Jak mogę jej urozmaicić żywot? ![]() Z góry dziękuję ^_^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak rozbawić kotkę w 'podeszłym' wieku?
Hmm... Moj 10 letni kocur lubi wszelkie zabawki: sztuczne myszki, kulki z papieru, moje koraliki, sznurki, akurat prasowane firanki
![]() Sprobuj z czyms szeleszczacym na sznurku. Wszystkie koty z mojego otoczenia najbardziej na nie reaguja. Generalnie ma sie ruszac i uciekac ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
![]()
Minilaserek! Fajna rzecz, na pewno kupie!
Ja uzywam swietnej rekawicy z dzwoneczkami: Picture.jpg Zakladasz na reke i heeejjjjaaa, kot ma ubaw po pachy ![]() W tyhc rozowych kulkach znajduja sie dzwoneczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A czy Ty na starość kiedy nie masz sił chciałabyś aby ktoś Cię rozbawił i zachęcał do zabawy?
![]() W sklepie zoologicznym można kupić wiele zabawek ![]()
W samotności dryfuję coraz rzadziej wieje wiatr... z trudem doganiam fale, której kształt zamykam w dłoniach ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 21.08 oficjalne zapuszczanie włosów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
![]()
Ktos tu pisal o slomce. Super jest jesli jest ze wstazka to pelen wypas. Jak tu:
Picture.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pewnie tak,siedząc samotine i przesypiając 3/4 dnia,to zdecydowanie tak;d No to nie jest właśnie taka prosta sprawa wziąć zabawkę,bo tak jak pisałam - obiekt ma sporo(12) lat =] więc zwykła puchata myszka delikatnie mówiąc 'wali' moją kicie;> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
marthusio, mój staruszek(bodajże 13 lat, ale pewna do końca nie jestem ^^) dosyć żwawo biega za kawałkiem papieru przyczepionym do sznurka
![]() ![]() A jeszcze lepiej, jeżeli natrzesz papier kawałkiem mięsa :P
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Haha;D ale tak właśnie jest,że moją kicie najprostsze zabawki porywają - ostatnio turlała guziczek po całym domu ^_^ bawiła się skarpetką,ale tez się jej szybko znudziła
![]() ![]() Dzięki bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
W przypadku kotow - najlepiej jak sie samo rusza i ucieka spod lap. Czyli zabawki na sznurku jak najbardziej. Tak samo jak laserek. Poki u nas nie padl byl uluboiona zabawka
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
a mój kot uwielbia bawić się zwykłym korkiem od wody mineralnej
![]() gania za nim po całym domu, gorzej jak wpadnie mu pod łóżko i nie potrafi go wyciągnąć... wtedy biegnie do mnie i miauczy usilnie pokazując, że coś zgubił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Mojego 7-letniego Kubka rozruszać potrafi jedynie jego brat przyrodni-pies
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Piorka i prasowane aurat przez mame firanki. Nie ma lepszej zabawy niz z rozpedzic sie, wjechac i zakopac sie w maminych firankach
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.