|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pokój dla dziewczynki 2 lata
Witam, w najbliższym czasie planuję urządzić pokój mojej córeczce w wymiarach 3m x 4m. Mam parę pomysłów, ale cenne rady też się przydadzą. Dwie ściany mają być w delikatnym różu, a 2 pozostałe, migdałowe. Firanki mają być białe z różowymi postaciami księżniczek, nad kolorem mebli się zastanawiam - myślałem o ecru albo migdałowym, taki jak kolor 2 ścian.
Z góry dziękuję za cenne rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pokój dla dziewczynki 2 lata
Witaj
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
kochana powiedz mi skad ten rozowy jednolity dywanik, poszukuje takiego wlasnie(chodzi mi o kolor i bez zadnych maziaji)i nigdzie nie moge znalezc.
![]() Edytowane przez agniesia blondi Czas edycji: 2010-07-04 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
mahdi te zdjęcia, które pokazałaś niby fajne, ale ja bym sufit pomalowała też na bezowo, albo te dwie ściany na biało.
Ja też wolę mocniejsze połączenia. Poniżej zdjęcia z pokoju mojej małej - właśnie połączenie zieleni i różu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Niestety nie mam dobrej wiadomości dla Ciebie, te zdjęcia, które dałem pochodzą z takiego fajnego programu do testowania kolorów. Co do sufitu edytcia, to chyba go właśnie też zrobię w tym kolorze co 2 ściany. Zastanawiam się tylko jak ten kolor będzie się prezentował na pergaminie, bo ma on być na suficie. Myślałem też, czy nie zrobić przecierki na ścianach, ale chyba to już będzie za dużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję. To był mój projekcik meli i pokoju i mąż początkowo też miał opory co do połączenia róż - zieleń, ale ostatecznie on zrobił meble, a ja dodałam resztę. A tutaj masz ten dywanik - w rozmiarze jaki potrzebujesz ![]() Cytat:
W każdym razie ograniczyłabym ilość niepotrzebnych kolorów. Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2010-07-05 o 09:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam, moja córeczka jest bardzo zadowolona z tapety księżniczki , Tapeta ma bardzo żywe kolory a oto link do tapety na ścianę dla dzieci http://www.tapetyinaklejki.pl/index....=82&showmenu=1
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Edytcia, dziekuje bardzo za link, chyba zamowie ten dywanik, bo jest tyle ile potrzebuje i faktycznie nie bardzo drogi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę bardzo. Może jakość tego dywaniku/wykładziny nie jest oszałamiająca, ale jak dla mnie wystarczająca, żeby wytrwał do następnej zmiany, jak małą zacznie dorastać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agniesia blondi Czas edycji: 2010-07-06 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przesyłkę pewnie dostaniesz jutro, albo we czwartek. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona, no i że Mała będzie zadowolona. Dzięki za pochwałę męża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Myślę, że jasny kolor mebli będzie jak najbardziej OK, tylko musisz pamiętać, że one niestety żółkną po jakimś czasie, jeśli chodzi o dodatki tj jak dywan czy firanki to polecam sieć sklepów komfort!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
W pokoju dziecięcym (zwłaszcza u dziewczynki) sprawdzą białe meble. Jest to uniwersalny kolor, więc będzie dobrze wyglądał z czymkolwiek, a przy tym jasne barwy zawsze sprawiają, że w pokoju wyda się jaśniej. Pastelowy różowy i zielony (groszkowy) będzie wyglądał przy nich ładnie, choć ja osobiście zamiast zielonego wybrałabym błękit. Dzieci w wieku 2 lat mają już swoje preferencje (a przynajmniej te, które ja poznałam), więc można się nawet zapytać co woli.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.