Pokój dla dziewczynki 2 lata - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-03, 18:48   #1
mahdi
Przyczajenie

Pokój dla dziewczynki 2 lata

Witam, w najbliższym czasie planuję urządzić pokój mojej córeczce w wymiarach 3m x 4m. Mam parę pomysłów, ale cenne rady też się przydadzą. Dwie ściany mają być w delikatnym różu, a 2 pozostałe, migdałowe. Firanki mają być białe z różowymi postaciami księżniczek, nad kolorem mebli się zastanawiam - myślałem o ecru albo migdałowym, taki jak kolor 2 ścian.
Z góry dziękuję za cenne rady
mahdi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 00:51   #2
patusia1230
Raczkowanie

GG do patusia1230
Dot.: Pokój dla dziewczynki 2 lata

Witaj Jak dla mnie ładne są wyraziste kolory. Może to nie to, czego oczekujesz ale chociaż zobacz sobie kilka pomysłów Kolor zielony np. uspokaja.. Myślę, że mała czuła by się świetnie jednym z takich pokoików Pozdrawiam
patusia1230 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 14:25   #3
agniesia blondi
Raczkowanie

kochana powiedz mi skad ten rozowy jednolity dywanik, poszukuje takiego wlasnie(chodzi mi o kolor i bez zadnych maziaji)i nigdzie nie moge znalezc. jesli chodzi o pokoj mojej dwulatki to akurat preferujemu mocniejsze polaczenia, wiec chyba zbytnio nie doradze, ja zrobilam malej pokoj zielono-rozowy, (rozowe dodatki), i mysle ze swietnie to wyglada, polaczenia moze wydaje sie dziwne ale w realu wyglada super. o to polaczenie widac na 3zdjeciu powyzej, mysle ze jest ciekawe.

Edytowane przez agniesia blondi
Czas edycji: 2010-07-04 o 14:26
agniesia blondi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 20:00   #4
edytcia
Zakorzenienie

mahdi te zdjęcia, które pokazałaś niby fajne, ale ja bym sufit pomalowała też na bezowo, albo te dwie ściany na biało.
Ja też wolę mocniejsze połączenia.
Poniżej zdjęcia z pokoju mojej małej - właśnie połączenie zieleni i różu.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 21:24   #5
agniesia blondi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edytcia Pokaż wiadomość
mahdi te zdjęcia, które pokazałaś niby fajne, ale ja bym sufit pomalowała też na bezowo, albo te dwie ściany na biało.
Ja też wolę mocniejsze połączenia.
Poniżej zdjęcia z pokoju mojej małej - właśnie połączenie zieleni i różu.
o jaki fajny dywanik, czyzby to wykladzina dywanowa z komfortu?widzialam u nas taka tylko zielona, ale rolka ma 4 metry az, a ja potrzebuje ok 2m na 1m, i bez sensu tyle obcina c i placic za 4 .Kurcze nigdzie nie moge znalezc rozowego niedrogiego dywaniku, juz nawet moglby byc w jakies wzorki.A pokoik sliczniutki, baaaardzo mi sie podoba
Stary 2010-07-04, 22:03   #6
mahdi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agniesia blondi Pokaż wiadomość
o jaki fajny dywanik, czyzby to wykladzina dywanowa z komfortu?widzialam u nas taka tylko zielona, ale rolka ma 4 metry az, a ja potrzebuje ok 2m na 1m, i bez sensu tyle obcina c i placic za 4 .Kurcze nigdzie nie moge znalezc rozowego niedrogiego dywaniku, juz nawet moglby byc w jakies wzorki.A pokoik sliczniutki, baaaardzo mi sie podoba

Niestety nie mam dobrej wiadomości dla Ciebie, te zdjęcia, które dałem pochodzą z takiego fajnego programu do testowania kolorów.
Co do sufitu edytcia, to chyba go właśnie też zrobię w tym kolorze co 2 ściany. Zastanawiam się tylko jak ten kolor będzie się prezentował na pergaminie, bo ma on być na suficie. Myślałem też, czy nie zrobić przecierki na ścianach, ale chyba to już będzie za dużo.
mahdi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-05, 09:31   #7
edytcia
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję. To był mój projekcik meli i pokoju i mąż początkowo też miał opory co do połączenia róż - zieleń, ale ostatecznie on zrobił meble, a ja dodałam resztę.

A tutaj masz ten dywanik - w rozmiarze jaki potrzebujesz Ja właśnie kupowałam u tego sprzedawcy - polecam.

Cytat:
Napisane przez mahdi
Co do sufitu edytcia, to chyba go właśnie też zrobię w tym kolorze co 2 ściany. Zastanawiam się tylko jak ten kolor będzie się prezentował na pergaminie, bo ma on być na suficie. Myślałem też, czy nie zrobić przecierki na ścianach, ale chyba to już będzie za dużo.
Oj to na tym się już nie znam, nie wiedziałam nawet, że istnieje pergamin jak podłoże ścian czy sufitów.
W każdym razie ograniczyłabym ilość niepotrzebnych kolorów.

Edytowane przez edytcia
Czas edycji: 2010-07-05 o 09:34

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-05, 12:22   #8
magunia203
Przyczajenie

Witam, moja córeczka jest bardzo zadowolona z tapety księżniczki , Tapeta ma bardzo żywe kolory a oto link do tapety na ścianę dla dzieci http://www.tapetyinaklejki.pl/index....=82&showmenu=1
magunia203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-05, 21:13   #9
agniesia blondi
Raczkowanie

Edytcia, dziekuje bardzo za link, chyba zamowie ten dywanik, bo jest tyle ile potrzebuje i faktycznie nie bardzo drogi.
Stary 2010-07-06, 07:25   #10
edytcia
Zakorzenienie

Cytat:
Edytcia, dziekuje bardzo za link, chyba zamowie ten dywanik, bo jest tyle ile potrzebuje i faktycznie nie bardzo drogi.

Proszę bardzo.
Może jakość tego dywaniku/wykładziny nie jest oszałamiająca, ale jak dla mnie wystarczająca, żeby wytrwał do następnej zmiany, jak małą zacznie dorastać.
Stary 2010-07-06, 14:04   #11
agniesia blondi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edytcia Pokaż wiadomość
Proszę bardzo.
Może jakość tego dywaniku/wykładziny nie jest oszałamiająca, ale jak dla mnie wystarczająca, żeby wytrwał do następnej zmiany, jak małą zacznie dorastać.
juz zamowilam, ciekawe kiedy otrzymam,a jeszcze jedno pyt.czy pod ten dywanik zamawialas jakas mate przeciwposlizgowa?czy raczej sie nie "jezdzi"na nim?bo moj urwipolek maly biega jak szalonai obawiam sie troche.Przepraszam zalozyciela za zasmiecanie jego watkuA tak na marginesie zdolnego masz meza Edytcia

Edytowane przez agniesia blondi
Czas edycji: 2010-07-06 o 14:07
Stary 2010-07-06, 19:59   #12
edytcia
Zakorzenienie

Cytat:
juz zamowilam, ciekawe kiedy otrzymam,a jeszcze jedno pyt.czy pod ten dywanik zamawialas jakas mate przeciwposlizgowa?czy raczej sie nie "jezdzi"na nim?bo moj urwipolek maly biega jak szalonai obawiam sie troche.Przepraszam zalozyciela za zasmiecanie jego watkuA tak na marginesie zdolnego masz meza Edytcia
Nie kupiłam tej maty, choć też myślałam nad tym. Dywanik trochę jeździ, ale bez przesady.

Przesyłkę pewnie dostaniesz jutro, albo we czwartek. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona, no i że Mała będzie zadowolona.

Dzięki za pochwałę męża
Stary 2010-07-14, 22:33   #13
mala2806
Zadomowienie

Myślę, że jasny kolor mebli będzie jak najbardziej OK, tylko musisz pamiętać, że one niestety żółkną po jakimś czasie, jeśli chodzi o dodatki tj jak dywan czy firanki to polecam sieć sklepów komfort!
mala2806 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 10:27   #14
millia
Raczkowanie

W pokoju dziecięcym (zwłaszcza u dziewczynki) sprawdzą białe meble. Jest to uniwersalny kolor, więc będzie dobrze wyglądał z czymkolwiek, a przy tym jasne barwy zawsze sprawiają, że w pokoju wyda się jaśniej. Pastelowy różowy i zielony (groszkowy) będzie wyglądał przy nich ładnie, choć ja osobiście zamiast zielonego wybrałabym błękit. Dzieci w wieku 2 lat mają już swoje preferencje (a przynajmniej te, które ja poznałam), więc można się nawet zapytać co woli.
millia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości