|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak się zaczęła wasz przygoda z fitnessem?
Drogie Wizażanki!
Apeluje do was,bo interesuje mnie to,kiedy i w jakich okolicznościach zaczęłyście ćwiczyć. Może na początek moja historia. W-f-u nigdy nie znosiłam.Jako młodziutka dziewczynka chodziłam na balet nowoczesny(taniec nowoczesny połączony z elementami baletu),ale potem zaprzestałam tego(jak ja teraz żałuję Aha-jako 18 i 19 latka tańczyłam w zespole tańca nowoczesnego. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak się zaczęła wasz przygoda z fitnessem?
moja przygoda z fitnesem rozpoczela sie w momencie,kiedy wszyscy koledzy w klasie sie smiali z tego jaka jestem gruba.Nadszedl ten dzien i postanowilam sie odchudzac.
Tak pokochalam sport,ze teraz juz bez niego nie umiem zyc Kocham BIEGANIE
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
ja kiedys tanczylam w zespole tanca nowoczesnego i jakos czerlederka przestalam przez kontuzje
wyladowalam na studiach fizjoterapia gdzie zaszczepili we mnie milosc do sportu chcialam miec fajna figurke wiec zaczelam szperac po necie bibliotekach ksiegarniach cwiczen i to pokochalam zapisalam sie na na studyium instruktor fitness od wrzesnia
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Zaczęła się, gdy moja mama jeszcze była w ciąży ze mną i uprawiała różne dyscypliny sportowe
Ale świadomy wybór sportu nastąpił dopiero pod koniec liceum, gdy okazało się, że po miesiącu spędzonym w górach poważnie uszkodziłam sobie kolana. Pojechałam w góry zupełnie nieprzygotowana kondycyjnie i efekty były przerażające. Okazało się, że lekarze nie wiedzą co mi jest, ani jak mi pomóc. Stan pogarszał się, a ja w pewnym momencie przestałam móc poruszać się o własnych siłach. Groził mi wózek inwalidzki, bo przecież nie można mnie było wszędzie nosić, a lekarze prześcigali się w pomysłach co by tu mi zoperować w tych kolanach Nie poddałam się operacji. Stwierdziłam, że za dużo jest niewiadomych w tym wszystkim. Trochę pomogła mi jonofereza - na tyle, że stanęłam na nogi, a potem stopniowo basen. Wyszłam z tego dzięki systematycznemu budowaniu mięśni trzymających kolana. W dalszym ciągu z moimi kolanami nie jest dobrze - czuję je przy każdym bardziej forsownym treningu, ale nie poddaję się. Ćwiczę regularnie i tak pokochałam sport, że nie wyobrażam sobie życia bez niego.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka lat trenowalam badmintona- treningu 3 razy w tygodniu po 2 godziny. Następne kilka lat taniec towarzyski- 2 razy po 2 godziny. Od małego byłam zaszczepiona sportem, jako że mój tato jest niezwykle wysportowany, do tego swego czasu był mistrzem śląska właśnie w badmintonie.
Dokladnie rok temu po długim pobycie w Niemczech postanowiłam schudnąć, gdyz bardzo ( ) mi się przytyło. Odnowiłam swoją miłość do ruchu i kocham nadal ![]() Co robię teraz? Biegam, pływam, jeżdze na rowerze, siłuję się ![]() Również chciałabym zrobić kurs instruktora fitness, ale czas pokaże. W każdym bądź razie chce chodzić na kik boxing, ale musiałabym spiłować moje kochane paznokcie, czego bardzo bym nie chciala
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
witam umie zaczęło sie tak zawsze lubiłam tańczyć i sie ruszać ogólnie to biegałam 100m. i 200m. sprinty przez 4 lata jednak 2 lata temu złapałam kontuzje kostki która mnie wyeliminowała z tej dyscypliny i musiałam zacząć coś innego a ze zawsze mi sie to podobało to zaczęłam sie uczyć i skończyłam kurs państwowy w szczecinie w open mind fitness idea bardzo jestem zadowolona z tej pracy jednak teraz jestem w ciąży i nie mam pojęcia co mam zrobić czy dalej ćwiczyć tylko o 80% słabiej i mniej intensywnie czy całkiem przestać czego bym nie chciała
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle, że od biegania wole aerobik, chociaż biegać też uwielbiam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

Kocham BIEGANIE
) mi się przytyło. Odnowiłam swoją miłość do ruchu i kocham nadal