|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Problem z kuchenką gazową
Nie wiedziałem gdzie wstawić, więc wstawiam tutaj
. Otóż mam problem z kuchenką gazową. Jeden z wylotów nie działa prawidłowo(wszystkie inne działają sprawnie). Nie zapala się on gdy wciskam przycisk i trzeba odpalać go zapalniczka.Nie wiem czy to bezpieczne na dłuższa metę. Wylot oczywiście był czyszczony ale to nic nie dało. Nie wiem gdzie się z tym zgłosić. Pogotowie gazowe, to jeszcze nie ta liga? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z kuchenką gazową
Cytat:
Ja dalej odpalam gaz zapałkami :PNic Ci się nie stanie, może być po prostu zepsuta "draska", chodzi o tą cześć, która wytwarza iskrę możesz na sucho sprawdzić czy iskra wyskakuje - nie przekręcaj kurka, tylko naciskaj guziczek od iskry. Jeśli nie ma iskry to działać nie będzie. Równie dobrze drucik z iskrą mógł się gdzieś przekrzywić, nie dostaje do palnika i dlatego nie śmiga. Nic się nie przejmuj.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
La Moderatoiure
|
U mnie czyszczenie nie pomagało...samo się naprawiło. Pewnego dnia palnik zaczął normalnie odpalać. Jeśli nic już się nie da zrobić, to pewnie trzeba będzie wezwać fachowca.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Iskra normalnie wyskakuje i zahacza o talerz, jednak nie następuje zapłon. Mam też inny problem akurat z tym samym wylotem. Często jest tak, że normalnie sobie płonie, a tu nagle leciutko buchnie i zaczyna syczeć na większych obrotach(głośno syczeć). Pomaga zmniejszenie obrotów do minimum lub ponowne odpalenie. Właśnie ten syk najbardziej mnie niepokoi, zaraz po nieodpalaniu
(jest normalny płomień, jak przedtem, ale dochodzi ten syczący dźwięk).
Edytowane przez gazik Czas edycji: 2012-02-04 o 14:20 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

. Otóż mam problem z kuchenką gazową. Jeden z wylotów nie działa prawidłowo(wszystkie inne działają sprawnie). Nie zapala się on gdy wciskam przycisk i trzeba odpalać go zapalniczka.

Ja dalej odpalam gaz zapałkami :P