|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
jak dbacie o naturalne paznokcie przy żelach?
Od roku nosze żele. Zdaje sobie sprawe, że moje naturalne paznokcie mogą być z tego powodu osłabione. Nie wiem za bardzo jak mogę o nie zadbać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: jak dbacie o naturalne paznokcie przy żelach?
a dlaczego mają być osłabione?
Jeśli robi je fachura to nic im nie jest! A zawsze możesz dołożyć jeszcze akryl! ![]() Tak dla pewności... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zarówno przy żelach jak i akrylach jedwabiu czy bez nich powinniśmy dbac o pazurki.
Przede wszystkim dieta, nawilżanie skórek i odżywianie ich (np Mirra) i wszystko będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
chodzę do kosmetyczki, ale staram się to robić jak najrzadziej. Paznokieć żelowy jeszcze nigdy mi nie odpadł, a odrosty można łatwo zakryć przy malowaniu paznokci.
![]() Wydaje mi się, że noszenie żeli przez długi czas, osłabia paznokcie, a nie chciałabym robić przerwy. Nie wyobrażam sobie siebie w krótkich paznokciach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Łykaj tableteczki tak jak łykasz i nawilżaj pazurki. Od czasu do czasu moczenie w oliwie na pewno nie zaszkodzi, no i wcieraj coś odżywczego w skórki. Ja swoje codziennie na noc smaruję od spodu oliweczką (ale ja nie mam tipsów tylko żelik na naturalkach).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
Czyli mam wcierać taką odżywkę dookoła paznokci? Pomimo, że mam żele na paznokciach?
Ostatnio widziałam nowe odzywki (olejki) z Wibo w Rossmanie do paznokci. Może one by się nadały ![]() Czy mogłybyście mi doradzić która najlepiej nadawałyby się do wzmocnienia paznokci osłabionych przez noszenie żeli? Rewitalizujący żel z wapniem Wskazania: Naturalnie słabe, delikatne, podatne na złamania i uszkodzenia paznokcie. Działanie: Wzmacnia i odżywia paznokcie. Uodparnia płytkę i skórki na działanie czynników zewnętrzynych. Nadbudowuje płytkę paznokcia. Kompleks witaminowy Wskazania: Rozdwajające, łamliwe i kruche paznokcie uszkodzona płytka po zdjęciu akrylu lub żelu suche i pękające skórki wokół paznokcia. Działanie: Kompletna i całkowita regeneracja bardzo zniszczonej lub mechanicznie uszkodzonej płytki paznokcia. Totalne nawilżenie i odżywienie suchych i pękających skórek. Moc jedwabiu Wskazania: Matowe paznokcie bez połysku. Przebarwione paznokcie po długotrwałym stosowaniu ciemnych lakierów. Pękające i rozdwajające się paznokcie. Działanie: Wygładzenie płytki paznokcia. Usunięcie przebarwień. Wzmocnienie płytki paznokcia. Maksymalne nawilżenie płytki paznokcia i skórek. Regeneracja i ochrona. Tęczowy olejek Wskazania: Matowe pękające paznokcie. Krótkie, rozdwajające się paznokcie. Suche pękające skórki wokół paznokcia Działanie: Wnika głęboko wewnątrz paznokcia i skórek. Wygładza paznokcie. Intenstywnie nawilża, odżywia, regeneruje. Wzmacnia płytkę paznokcia. Funny żel Wskazania: Suche, pękające skórki. Łamliwe, matowe paznokcie. Działanie: Zapobiega wysychaniu skórek wokół paznokcia. Odżywia paznokcie, zapobiega ich łamaniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tych odżyweczek to sama nie wiem. Każda wydaje się dobra. Ciekawe jak działają? Ja stosuję odżywczy olejek do skórek i paznokci z Killy's lub oliweczkę Inglot - jedną i drugą mogę polecić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
Może ta odżywka będzie najodpowiedniejsza?
Kompleks witaminowy Wskazania: Rozdwajające, łamliwe i kruche paznokcie uszkodzona płytka po zdjęciu akrylu lub żelu suche i pękające skórki wokół paznokcia. Działanie: Kompletna i całkowita regeneracja bardzo zniszczonej lub mechanicznie uszkodzonej płytki paznokcia. Totalne nawilżenie i odżywienie suchych i pękających skórek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
czy stosowanie takiego olejku nie wpłynie jakoś negatywnie na żele?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
nie powinno
![]() zwlaszcza ze przy zelach zaleca sie stosowanie oliwki by paznokcie i skorki natluszczac, a ta odzywka tez ma natluszczac...
![]() |
#11 |
|
Dzięki za odpowiedź.
![]() Teraz kupiłam sobie ten olejek witaminowy, a następny będzie olejek tęczowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.