dokąd w Polskę na jesień? :] - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-12, 07:38   #1
alufa
Zakorzenienie

dokąd w Polskę na jesień? :]

witam wizażo-podróżniczki
postanowiliśmy z Tż wyjechać gdzieś z okazji naszej rocznicy no i w końcu odpocząć. tak się złożyło, że ja całe wakacje pracowałam a urlop dostałam dopiero na październik i listopad ciepłe kraje odpadają, bo póki co odkładam sobie na takowe i na dzień dzisiejszy mnie nie stać. od sierpnia usiłujemy ustalić dokąd chcielibyśmy pojechać.

z początku myślałam o załatwieniu sobie urlopu typową zimą i pojechanie w góry tylko tak szczerze. jeśli ani ja, ani tż nie jeździmy na nartach ani innych snowboardach - co byśmy tam robili? jedli i pili na krupówkach?

później stanęło na górach w listopadzie, ale obawiam się, że pozamykają szlaki, albo, że dzień w dzień będzie lało i w sumie nie będzie co robić. wtedy ani zwiedzić, ani pochodzić...

kolejną opcją byłoby świnoujście lub nawet coś bliżej niemiec i jeżdżenie sobie co dzień do niemiec...

w opcji jest też hel albo jakaś jurata, tylko też nie wiem po co, bo jesteśmy z trójmiasta

może Kraków? tam jest co zwiedzać, są fajne knajpki...

byłabym wdzięczna za jakieś ciekawe propozycje
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 09:07   #2
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dot.: dokąd w Polskę na jesień? :]

Jesienią to tylko Bieszczady!
Widoki, spacery, spokój i kolory...
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 10:04   #3
Ines1985
Zakorzenienie

No właśnie, jakieś niższe góry - Bieszczady, Sudety (Góry Stołowe) .
Albo jakieś miasto - Kraków, Wrocław... A może Roztocze? Na pewno piękne jesienią, a to fajna baza wypadowa do ciekawych miast - Zamościa, Kazimierza Dolnego, Sandomierza, Lublina... Nie są to mikroskopijne odległości, ale jak się jedzie na trochę dłużej to warto troche pokrążyć po tamtych okolicach

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 10:15   #4
ktsw
Zakorzenienie

tylko Bieszczady jesienia góry w kolorach czerwono-pomarańczowo-żółtych robią niesamowite wrażenie
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 09:43   #5
alufa
Zakorzenienie

no dobrze
mogą być Bieszczady
nie byłam jeszcze w tamtych rejonach więc warto się wybrać
dzięki za pomysł

EDIT. choć z drugiej strony strach, że dzień w dzień będzie lać

Edytowane przez alufa
Czas edycji: 2008-09-13 o 10:03 Powód: dopisek
Stary 2008-09-13, 21:15   #6
caradura
Raczkowanie

a może właśnie warto poczekać na zimę i zacząć jeździć na nartach? napewo się wam spodoba
caradura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 23:58   #7
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caradura Pokaż wiadomość
a może właśnie warto poczekać na zimę i zacząć jeździć na nartach? napewo się wam spodoba
to tez dobry pomysl. ja zawsze nie znosilam zimy, zima to byl dla mnie okres wegetacji, czekalam tylko zeby sie skonczyla. a odkad nauczylam sie jezdzic na desce zaczelam na zime wrecz czekac
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-14, 12:06   #8
Taverney
Zakorzenienie

szlaków nie pozamykają! Ja od siedmiu lat jeżdżę zimną w Tatry i głównie chodzę, na nartach spędziłam tylko ostatni wyjazd. Chodzi się inaczej niż latem, ale warto spróbować (przygotować się trzeba solidnie na warunki atmosferyczne). Jesienią w Tatrach jest najpiękniej, te kolory... polecam Ci jeszcze Tatry Słowackie, robią dużo większe wrażenie niż Polskie, a to tylko rzut beretem. Cały wyjazd wychodzi poza tym tam nieco taniej (noclegi są tańsze).
Bieszczady i Pieniny to też jest super pomysł. Jesień tam jest urocza. Szczególnie dzikie Bieszczady (od Cisnej na zachód) o tej porze roku to bajka.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 14:49   #9
olenkaa
Rozeznanie

GG do olenkaa

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Jesienią to tylko Bieszczady!
Widoki, spacery, spokój i kolory...
Dokładnie Bieszczady są pięknee jesienią. Dla kogoś kto chce odpocząć idealne miejsce. Gorąco polecam.
Stary 2008-10-07, 16:15   #10
magdziaS
Podróżniczka

Tylko Bieszczady. Ewentualnie Beskidy Może Beskid Żywiecki ? W każdym razie góry, jest pięknie i kolorowo !

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 17:44   #11
margitta
Zakorzenienie

W Krakowie jest bardzo fajnie Ale dłużej niż trzy dni to nie wiem co bym tu robiła będąc turystką. Można to połączyć z jakimś wyjazdem w stronę gór - stąd to już niedaleko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 19:26   #12
luizka__
Rozeznanie

Podstawowe pytanie: na ile dni chcecie jechać? Jeśli chodzenie po górach nie jest waszą pasją to po 4 dniach będzie się wam tam nudzić.
Z kolei jeśli chcecie jechać na 7 dni, to chyba jednak taniej was wyjdzie Tunezja niż pobyt w Polsce.
Nocleg ze śniadaniem w skromnym pensjonacie to koszt ok. 60 zł/os, w większym ośrodku np. z sauną i basenem - jakieś 100 zł/os + dojazd + pozostałe posiłki - na takim wyjeździe łatwo wydać jakieś 700-900 zł.
To ja już bym wolała dołożyć te 200 zł i się wygrzewać na plaży w Tunezji pijąc drinka
Stary 2008-10-08, 09:38   #13
alufa
Zakorzenienie

postawiliśmy na zakopane, z którego planujemy odwiedzić Kraków, Słowację, Czechy i Wadowice

znaleźliśmy super ofertę w Bieszczadach, albo Beskidach (chyba w tych drugich, głowy nie dam ) niestety tam w opcji jest wyłącznie niedziela-piątek a nam pasuje poniedziałek-sobota dlatego też postanowiliśmy pojechać do Zakopanego i wynająć pokój w którym już kiedyś byliśmy

a Tunezję czy inne Egipty mamy w planach za rok. Tż-woi przydałby się paszport z resztą to tylko 4 rocznica. na 5 zaszalejemy
Stary 2008-10-18, 20:11   #14
women101
Zadomowienie

GG do women101

Polecam o tej porze Gorce ,piękny krajobraz
women101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-29, 13:45   #15
_agatka
Rozeznanie

u mnie juz drzewa potraciły liscie to i gorach chyba nie jest tak kolorowo...????
kto był na dniach w gorach i moze cos podpowiedziec? - chciałabym pojechac na weekend 11 listopada, ale nie wiem czego sie spodziewac, bo najpozniej to byłam w gorach we wczesnym pazdzierniku, albo zupełna zima...
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-29, 14:20   #16
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agatka Pokaż wiadomość
u mnie juz drzewa potraciły liscie to i gorach chyba nie jest tak kolorowo...????
kto był na dniach w gorach i moze cos podpowiedziec? - chciałabym pojechac na weekend 11 listopada, ale nie wiem czego sie spodziewac, bo najpozniej to byłam w gorach we wczesnym pazdzierniku, albo zupełna zima...
a o ktorych gorach mowisz?
bo ja 11 listopada zeszlego roku bylam w Tatrach i na sankach jezdzilam
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 15:51   #17
dziewanna111
Przyczajenie

Mam podobny dylemat, bo urlop będę mieć w zasadzie na sam koniec roku. Święta spędzę tu, z rodzina, ale marzy mi się wyjazd do jakiegoś cieplejszego kraju. Do tej pory zawsze jeździłam w polskie góry zimą, ale tym razem taki plan odpada po kontuzji :/
dziewanna111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 13:54   #18
_agatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a o ktorych gorach mowisz?
bo ja 11 listopada zeszlego roku bylam w Tatrach i na sankach jezdzilam
pozno odpowiadam, ale miałam na mysli akurat bieszczady, na np. taki weekend z okazji 11listopada....
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości