|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
| Pokaż wyniki sondy: Które z tych prezerwatyw są najlepsze? | |||
| Durex Real Feal |
|
10 | 62,50% |
| Durex Fetherlite Ultima |
|
2 | 12,50% |
| Durex Fetherlite Ultra Thin |
|
4 | 25,00% |
| Głosujący: 16. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Supercienkie Durex'y. Czy warto?
Witam wszystkie Drogie Wizażanki, otóż chciałabym zapytać o linie supercienkich prezerwatych Durex'a. Oto moje pytania:
- Czy nie pękają? To chyba najważniejsze pytanie - Czy faktycznie doznania są lepsze? - Które z tych trzech rodzajów gumek są najlepsze? Durex Real Feal, Durex Fetherlite Ultima czy Durex Fetherlite Ultra Thin. Z góry dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam elle elle ![]()
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Supercienkie Durex'y. Czy warto?
Wydaje mi się,że nawet jesli powiemy Ci, które dla nas są najlepsze to niewiele Ci to da. Najlepiej sama wypróbuj, sprawdź i się przekonasz.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
mi tam nie pękły
wszystko zależy od środków ostrożności przy zakładaniu i ogólnie przy stosunku.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Jedyne w miare dobre gumki w PL to unimil skyn. Mi tam durexy pękały, mimo że były datowo nawet 4 lata do przodu, zakładane też prawidłowo. Skyn nigdy
dlatego polecam.
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze założona gumka nie pęknie. Tych nie miałam okazji używać, ale elite- też cienkie są okej ![]() A unimil skyn nie próbowałam, ale mają mały obwodzik- czytałam na opakowaniu, że 49mm, a niestety nie dla wszystkich taki rozmiar odpowiada. (Tż musi mieć 56 mm- inne są za małe).
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
#7 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
a durex extra safe wam pekały?
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
heh średnica
![]() unimil skyn ma 52mm przecież a nie 49
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego nie pójdziesz do ginekologa po skuteczniejszą metodę, jeżeli tak bardzo się obawiasz pękania prezerwatyw?
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Mi nigdy nie pękły, ale za to durex select mi się zsunęły
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czy inaczej ginekolog i hormony to dobre i chyba jedyne słuszne wyjscie ;p
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tam nigdy gumka nie pękła, nawet te super cienkie, ale te Real Feal są chyba najlepsze Oczywiście różnica jest raczej dla faceta odczuwalna, dla Ciebie niekoniecznie
|
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#15 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2)Wg.mojego TŻ - doznania takie same jak w innych 3)Co to znaczy najlepsze? dla każdego inne są najlepsze... my np. wolimy Unimil niż Durex, z Durexów chyba najlepsze były Arouser A tak na marginesie, to mi się wydaje ze większe prawdopodobieństwo jest ze pęknie gumka grubsza (mniejsza rozciągliwość) niż cieńsza Cytat:
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Hormony to nie trucizna. Poczytajcie więcej na porządnych i wiarygodnych stronach, idźcie wypytać ginekologa, dokształćcie się ;p później miliony wpadek bo "od tabletek się tyje" albo "tabletki zdewastują moją wątrobę"
no proszę was ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- btw. może nie jedyne skuteczne, ale najskuteczniejsze i najtańsze jakie jest. Źle się wyraziłam, przepraszam ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- I też stosowałam przez może 2 lata nieustannie same gumiaki. No i były sytuacje kryzysowe, na prawdę.
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i zalezy kto na jakich tabsach jest - moje ok.50 zł kosztowały i obecnie gumy jednak taniej wychodzą )
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chodziło mi o bardziej mechaniczne metody ;p wiadomo, ceny tabletek wahają się o 9 zł do 50 wzwyż, ale jedna paczka prezerwatyw to ok. 10 zł za 3 sztuki, jeśli wybieramy te lepsze. No w moim przypadku tabletki są jednak praktyczniejsze serio, jak tabletki są porządnie dobrane to i libido wyzsze i samopoczucie lepsze, cera lepsza, można schudnąć, można mieć niebolesne miesiączki ja tam widzę same plusy, ale to tylko ja, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie ;>
|
|
|
#20 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale proszę, podaj mi adres tej wiarygodnej i porządnej strony, albo telefon do tego Twojego ginekologa, który nie dostaje prowizji za wystawione recepty i u którego się nie roi od kalendarzyków i reklam jakiejś znanej (mniej lub bardziej) firmy produkującej tabletki Chętnie poczytam/posłucham Cytat:
Faktycznie, jak śpisz z facetem 5 razy na dobę, to wyjdzie taniej brać tabletki, a jak widzisz się z nim 2 razy w miesiącu, to chyba jednak nie...Nie każdy panikuje z byle powodu... Poza tym: nie rozumiem, dlaczego zawsze znajdzie się ktoś, kto zamiast odpowiedzieć na pytanie autora postu wygłasza swoje mądrości... Myślę, że autorka taka ograniczona nie jest i wie, że istnieje coś takiego, jak tabletki anty, ale mimo wszystko woli gumki. Tyle. edit: U mnie zwykłe Durexy kosztują 6zł (jak nie 5, ale nie jestem pewna), więc za te Twoje 10zł, to ja prawie 2 paczki mam ![]() I nie mów o "niebolesnych miesiączkach" - na porządnych i wiarygodnych stronach powinno pisać, że biorąc tabletki anty nie masz miesiączki. "Dokształć się ;p"
Edytowane przez lovebird Czas edycji: 2012-01-23 o 17:18 |
||
|
|
|
|
#21 |
|
ma zielone pojęcie
|
Wiecie coś o elektronicznym testowaniu prezerwatyw? Warto zwracać uwagę na to, które firmy tak testują swoje prezerwatywy?
A jak się dobrze dobiera tabletki? Bo ja wszędzie słyszałam tylko metodzie prób i błędów. Też mam takie odczucie.
|
|
#22 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjątkowo opłacają się Unimile w takim układzie - w opakowaniu po 3 szt. wychodzi ok.2,80/szt a w dużym ok.1,60/szt więc ponad złotówkę taniej na jednej Cytat:
Cytat:
u mnie zwykłe durexy (3 szt) kosztują tak z 8-9 zł , a jakieś takie bardziej fancy więcej...---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#23 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Ale fakt, opakowania prezerwatyw Pasante w ręce nie miałam
|
|
|
#24 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
edit: z tym, że w Biedronce tylko classic są dostępne, o ile w ogóle
Edytowane przez lovebird Czas edycji: 2012-01-23 o 17:49 |
||
|
|
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pisały ostatnio gdzieś w tym dziale o supercienkich prezerwatywach japońskich. Niestety nie pamiętam nazwy.
I nie trzeba od razu naskakiwać z pazurami na osoby "trujące się", każdy wybiera to, co mu pasuje.
|
|
#26 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak, chodziło mi o średnicę, źle się wyraziłam.
Faktycznie, pomyliłam skyn z durexem close fit. Ale unimile i tak są za małe na Tż Cytat:
Cytat:
![]() A co do cen to najtaniej na all. Sztuka durexa od złotówki. I myślimy z Tż żeby się skusić.
|
|
|
#27 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale RFSU i Pasante mają jeszcze cieńsze prezerwatywy
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie jedno male pytanko czy durex e.safe pęka a juz pytania ''czemu nie pójdziesz do gin.po skuteczniejsza metode'' i teraz tłumacz sie człowieku ![]() no niestety tabsy maja skutki uboczne nieraz wieksze nieraz mniejsze zalezy tez od dobrania nieraz ale mimo wszystko to hormony,wiec...ale prawda jest taka ze najpewniejsza metoda sama sie chyba zdecyduje najwyzej jak bedzie cos nie halo to odstawie,spróbuje ![]() zastanowilo mnie co któras z was napisala ze bardziej moga peknac te grube nic cienkie rzeczywiscie racja,musze rozwazyc jakie sa bezpieczniejsze
pewność siebie i radość życia. dbam o siebie. rozwój intelektualny/praca/mod. Edytowane przez Śnieżka Czas edycji: 2012-01-23 o 18:18 |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma się miesiaczki, tylko krwawienie z odstawienia, nie łap mnie za słówka i nie krytykuj proszę, bo ja tego nie robię Występuje raz w miesiacu, więc można nazwać miesiączką, geneza tego słowa też o tym mówi... czy jest naturalne, czy sztuczne, who cares... Durexy kupowałam dawno i zawsze w aptece, może stąd taka cena. Co do lekarki to proszę bardzo, doktor Katarzyna Seweryn Serkis, przyjmuje w Opolu, Krapkowcach i Gogolinie. Numer telefonu pewnie na googlach znajdziesz ![]() Koniec offtopa ;]
Edytowane przez Frutti Czas edycji: 2012-01-23 o 18:21 |
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
Raczkowanie
|
tak, znacznie ciensze ale nie większe od zwykłych (nie szersze w sensie), a szkoda
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ps. żadne , ale to żadne tabletki , leki, nie są obojętne dla organizmu !
Edytowane przez kika86 Czas edycji: 2012-01-23 o 18:23 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.

wszystko zależy od środków ostrożności przy zakładaniu i ogólnie przy stosunku.
dlatego polecam.

21.06.2014r.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)