|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
No i co tu począć z taką buzią :((
Jak napisałam w temacie, nie wiem co zrobić, że swoją buzia i proszę Was gorąco o pomoc. Postaram się dokładnie opisac moją buzię i może to chociaż trochę pomoże w ocenie.
No więc mam skórę mieszaną, z tym, że w strefie T błyszczy się różnie, najmniej broda, czoło tak w normie za to nos zaraz po umyciu albo jeszcze w jego trakcie, tak jakby przyklejona do niego była jakaś błyszcząca folia, jest też pełen zaskórników. Na czole mam taką kaszkę, która mimo moich usilnych starań nie chce zniknąć. ![]() Przed okresem w obrębie czoła nosa i coraz częściej brody wyskaują mi pryszcze. Nie tylko ropne, ale także takie czerwone, zamknięte górki które jakimś czasie samoistnie nikną, ale zostawiają ślady. Takich pryszczy wyskakuje mi 6-7 i nie da się tego przykryć żadnym makijażem ![]() Oprócz tego mam jeszcze stare blizny po wyciskanych ( wiem, nie powinnam )ropniaczkach i ogólnie cera ma dośc nierówny koloryt. Obecnie używam do mycia buzi pianki antybakteryjnej Daxa Perfecta Czysta Cera, z tej samej serii łagodnego toniku i kremu wygładzającego. Aha i jak byłam u pani dermatolog to kobieta przepisała mi na dzień bodajże acnefug w emulsji na dzień i davercin na noc. Acnefug był pięknego brązowego koloru więc, zrezygnowałam z niego bo wysmarowana takim paskudztwem miałam iśc do szkoły, a karnację mam bardzo jasną. Oprócz wypisanych wyżej już leków, używałam jeszcze aknemycinu, Dalacinu T i leków robionych na recepte, chyba na bazie spirytusu, bo starsznie mocne to było. I jeszcze zapomniałam dodac, że łykam sobie Oeparol bo to podobno pomaga na takie "okresowe" ![]() Wszystkim, które przebrnęly przez mój wywód serdecznie dziękuje za cierpliwości i czekam na rady ![]() Malinka
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: No i co tu począć z taką buzią :((
sprobuj kremu biodermine (poczytaj o nim na KWC),szybko po nim sie wszystko goi. a na blyszczenie niezastapiony jest dla mnie tonik 2-fazowy avene cleanance (matujaco-oczyszczajacy). wszystko jest opisane na KWC. ja tez tam znalazlam. polecam obie rzeczy bardzo goraco, u mnie spisuja sie swietnie.
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja mam podobne problemy. Mam cerę mieszaną, zaskórniki w strefie T i dodatkowo popękane naczynka. Proponuje ci kupić maść brevoxyl. Mi bardzo pomogła. Zaskórniki są prawie niewidoczne, buźka mniej się świecie, a co najważniejsze nie mam żadnych dodatkowych popękanych naczynek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Najważniejsze od czego powinnaś zacząć to przestać "grzebać" w bzi!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.