|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
100 pytań z Krakowa o tipsy żelowe i akrylowe
Mam w miare ładne paznokcie, które nie są zniszczone, ale nigdy nie udaje mi się doczekać długich pazurków (zawsze łamie mi się chociaż jeden i reszte muszę spiłować żeby to głupio nie wyglądało). Zastanawiam się nad ładnym przedłużeniem paznokci w salonie kosmetycznym ale nigdy się tym nie interesowałam i niewiele wiem na temat tipsów żelowych czy akrylowych... Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy takie tipsy bardzo zniszczą mi paznokcie i czy moge z nimi np. dużo pisać na komputerze i rysować (nie chciałabym żeby mi sie od razu połamały)??Jakie są lepsze akrylowe, żelowe czy jeszcze jakieś inne?? Na co zwracać uwagę w salonie żeby mi paznokci nie zniszczono i żeby tipsy były dobrze założone??I w końcu czy ktoś może mi polecić już sprawdzony salon kosmetyczny w KRAKOWIE, w którym można zrobić sobie takie ładne przedłużenie paznokci??
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Re: 100 pytań z Krakowa o tipsy żelowe i akrylowe
Gusia
Ja tez kiedyś miałam taki problem. Tzn. swoje paznokcie miałam mocne i zdrowe ale jak jeden się złamał to wszystkie trzeba było obcinać na krótko Dodatkowo jak już udało mi się zapuścić nieco dłuższe to skolei kształt mi się nie podobał bo się brzydko zawijały do środka Teraz od roku mam żel i jestem bardzo zadowolona Zawsze sztuczne paznokcie troszkę zniszczą naturalne ale żel jest dużo mniej szkodliwy niż akryl! W niczym nie przeszkadzają, kwestia przyzwyczajenia (ok. 3 dni) Jak nie zrobisz bardzo długich to spokojnie można pisać na kompie Bardzo ważne jest jednak prawidlowe nałożenie więc dobrze by było zebyś poszła do jakiejś poleconej kosmetyczki! Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny bardzo prosze o pomoc w sprawie paznokci żelowych.mianowicie jak mam uzupełnic paznokcie zelowe założone na tips? paznokcie odrosły i widać różnicę miedzy tipsem a nauturalnym paznokciem , mam zdjąć i nakleić nowe tipsy i pokryc je żelem? błagam o podpowiedź. mona
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Dot.: 100 pytań z Krakowa o tipsy żelowe i akrylowe
Hej dziewuszki, wlasciwie na wszystkie wasze pytania znalazlybyscie odpowiedz na forum ale postaram sie pomoc;] Gusia- ja jestem wielka zwolenniczka zeli ( sama je nosze od ponad 3 lat, pracuje z zelami od ponad roku) i naprawde bym Cie zachecala chociaz do sprobowania. Nie jest prawda ,ze paznokcie zniszcza Ci plytke, ze beda wygladac nienaturalnie albo bardzo przeszkadzac- jest to kwetsia dlugosci i przyzwyczajenia.Wiec jesli juz zdecydowalabys sie np na zele masz pozniej do wyboru tipsy naturalne , przezroczyste ( clear) ,french, z zatapianym hologramami , brokatami i inne cudenka... Zakladasz je raz po czym uzupelniasz - trudno powiedziec jak czesto - srednio ok, 3 tygodni , w zaleznosci od szybkosci wzrostu Twojej plytki. I tu odpowiedz dla niki- stylistka spiluje Ci wierzchnia warstwe zelu i nadbuduje to "co odroslo" i po krzyku! ;] Jesli chodzi o cene to tez bywa zroznicowana - u mnie ceny zaczynaja sie od 65 zł za tipsy i 40 za uzupełnienie. Jakbys miala jeszcze jakies pytanka to wal smialo na gg ;]
Pozdroofka
|
|
|
|
|
#5 | |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Paznokcie żelowe i akrylowe wyglądają identycznie. Jesli chodzi o akryl to jest tu więcej możliwości zdobienia takich paznokci niż w żelu.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
polecam panią Justynę to stylistka i trenerka paznokci 602 321 178 z Krakowa
|
|
|
|
|
#8 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
trenerka paznokci????? chyba instruktorka
|
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
No ona trenuje te paznokcie!!!! Zeby były silne , mocne, elastyczne i super zbudowane
A tak na marginesie , piekna sobie reklamę (ah ta subtelnosc) pani Justynka wymyśliła
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
mam bardzo ważne pytanko!otórz chodzi mi o tipsy akrylowe.czy są mocne i wytrzymałe?bo jestem fryzjerką i dużo robię we wodzie w róznych płynach i farbach i nie wiem czy warto zrobić tipsy czy lepiej nie???nie chce aby po jakimś czasie odpadły mi albo cos się z nimi działo.więc proszę was doradzcie mi.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Prawidłowo zrobione czy zel czy akryl bedą sie trzymac bardzo dobrze i nie ma mocnych by odpadły w normalnych warunkach (tzn. takich standardowych wykonywanych na codzień, co innego jak ktoś urzywa paznokci jako śrubokręta czy nimi notorycznie w coś uderza dosć mocno).
Przy chemikaliach fryzjerskich nie powinno sie nic im stac, jedyne co moze im zaszkodzić to aceton a tego akurat chyba sie w fryzjerstwie nieuzywa. Ja ze swojej strony polecam załozenie sobie pazurków a nawet doradze jakieś śmielsze niż french (jezeli jesteś osobą młodą). |
|
|
|
|
#12 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
/usunięte przez moderatora/
Edytowane przez Agoosia Czas edycji: 2007-11-21 o 09:54 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.