|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Podkład i łuszcząca się skóra koło nosa
Witam,
Od dość długiego czasu mam problemy z łuszczącą się skórą koło skrzydełek nosa. Stosowałam różne peelingi (raczej enzymatyczne gdyż mam cerę lekko naczynkową), ale efekt trwał jakieś 2 godziny po czym znowu pojawiały się te skórki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Podkład i łuszcząca się skóra koło nosa
.
Edytowane przez imstarryeyed Czas edycji: 2017-03-01 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja niestety nie odpowiem na Twoje pytania bo mam ten sam problem i też szukam pomocy... Z tego co piszesz mamy ten sam lub bardzo podobny typ cery. Tłusta w strefie T zaskórnik, moja jest wrażliwa na policzkach a największy problem mam z łuszczącą się skóra nie tylko na nosie ale na całej twarzy, czego nie widać cały czas tylko po nałożeniu podkładu. Próbowałam już Bourjois, Revlona i za każdym razem to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
miałam podobny problem, wyleczyłam się smarując na noc wysuszone okolice zwykła ziają oliwkową (kosztuje grosze) mimo że ma tłustą konsystencję nie powoduje( u mnie) zaskórników ani nic.
wręcz przeciwnie- zmniejszyły mi się przebarwienia
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki za rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Do niedawna też miałam Twój problem i wypróbowałam mnóstwo podkładów (i tych tańszych i tych droższych) i mogę ze spokojem poradzić Ci Krem kryjący przeciw wypryskom SPF 15 firmy AVON (fotka nr 1). Cena zależnie od katalogu od ok. 10zł do max. 20zł. Bardzo ładnie kryje, nawilża i walczy ze świeceniem się buzi i wypryskami. Jako że jest to krem, jest bezpieczny dla Twoich naczynek.
Ponadto, gdybyś dostała większe kieszonkowe, to radziłabym Ci wybrać się do perfumerii i zainwestować w kosmetyki Clinique, które dobiorą specjalnie do Twojej cery. Używam ich regularnie (całej serii) i są super! Kosztują sporo, ale są warte każdych pieniędzy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
daj znać jaki efekt
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie mogę sie poszczycić ostatecznym wielkim sukcesem na tym polu, ( w pewnym stadium na naczynka tylko laser) ale małe zwycięstwa odnoszę. I choc ogólnie naczynka i czerwony nos i policzki to moja codzienność ![]() ![]() ![]() A gdybyś chciała zaryzykować majątek na Clinique - przetestuj najpierw na próbkach. Bo widzisz, ja akurat nie poleciłabym Ci wyrobów tej firmy... A testowałam juz masę ich produktów, z tymi do cery naczynkowej włącznie. To bardzi indywidualna sprawa, co komu pasi, wiec sie nie daj namówić " w ciemno" na taki wydatek. Nie twierdzę, że Clinique jest zły, ale uważaj z tym... Co do podkładu - próbowałaś BB cream? Ja "jadę" teraz na Misshy i nie mam problemów z widocznymi odstajacymi skórkami. I chyba z tego względu zaprzyjaźnię się z Missha na dłuzej. Kryje także wystarczająco, nawet ten mój nos Rudolfa ![]() A jak masz kaskę, to zerknij w stronę Chanel - fluidy Pro Lumiere lub Vitalumiere również nie podkreslały u mnie skórek. I nie musiałam przypudrowywać. Jeden minus był taki, że te fluidy pozostają jakby "na wierzchu twarzy", nie wtapiają się do końca. Z jednej strony to fajne, bo efekt długo wygląda jak swieżo po nałożeniu, z drugiej strony nie nadają się dla osób, które często dotykaja twarzy, bo "brudzą"... No i oczywiscie - przetestuj zanim kupisz, bo takim kłopotliwym cerom jak nasze trudno dogodzić... Edytowane przez Isobe Czas edycji: 2011-04-28 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja sposób na przesuszoną skórę nosa odkryłam w czasie przeziebienia. Ponieważ przez chusteczki wysychał tak, że skóra schodziła prawie do krwi, a przy stosowaniu kremu piekło, użyłam wazelinę Ziaja. Teraz od czasu do czasu smaruję skrzydełka nosa na wieczór i skóra jest delikatna i gładka. Wadą jest niezbyt miłe uczucie tłustej konsystencji na nosie, ale działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dzięki za kolejne rady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie do Was odnośnie podkładu gdyż nie wiem nadal na który się zdecydować. Mam na oku dwóch 'kandydatów':
- Manhattan, Perfect Adapt Make Up - Kobo Professional, Matt Make - Up Jak myślicie który z nich byłby dla mnie najlepszy? ( w 1 poście opisałam jaką mam cerę i czego oczekuję od podkładu) Edytowane przez RemedyForIgnorance Czas edycji: 2011-05-05 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.