![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Pęcherze od butów
mam kłopot kupilam sobie boskie klapeczki ale wlasnie widze ze pojawily mi sie po nich pęcherze, dziwne dosyc bo klapeczki sa na niziutkim obcasie i w ogole mnie nie uwieraly podczas chodzenia.
mam wiec problem co poradzic na takie pęcherze ?? wiecie o jakich mówie takie wyplenione jakas ciecza, blehh... :/ pomocy . przekluwac je sterylna igla ? smarowac czyms ? czy czekac az same obumarną ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pęcherze od butów
Cytat:
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mam podobny problem - klapki ze skóry
![]() Mnie w zasadzie pękają od razu od samego chodzenia. Co robię? Pilingi, pumeks itd. Tak poza tym to chodzenie boli ![]() a Ty z czego masz te swoje klapki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
klapki są ze skóry, ale są nowiutkie wiec jeszce ta skóra sie zapewne nie ułożyła i nie dopasowała do stopy, poza tym warunki powstawania pęcherzy sprzyjające - gorąco.
ale pumeks na pęcherz ? to brzmi jak wyrok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
aa fakt, sorry
![]() mam odciski jak cholera. Karolka spoko, wyjaśniło się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego nie można przekłuwać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
To jest ropa...? A nie raczej jakiś płyn surowiczy?
Ja przełuwam, bo niestety - tak się chodzić nie da. Przekłuwam delikatnie, pozbywam się tego płynu (płyn, nie żadna ropa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
ja tez taki miałam pare dni temu. nie wolno przebijac itp., trzeba czekac aż sam pęknie. potem chyba to trzeba przemyc woda utleniona i zakleic ale ja sie w takie rzeczy nie bawiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A jak mozna chodzic z pęcherzami ?
ja przekłuwac igła czysta ,wyplywa płyn zasypuje pudrem i staram sie wietrzyc ,w dzien zaklejam plastrem. skóry pozostalej po pecherzu nei odrywam ,zostawiam ,zasuszy sie i odlatuje. nie jest to przyjemne ale innego wyjscia nie ma. nic mi sie nigdy nie działo złego a obcieraja mnie kazde buty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
O właśnie, ja robię tak jak Paula
![]() No bo... naprawde nie mam pojęcia jak miałabym chodzić z takim pęcherzem. Nie da rady i koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Igłę którą mam zamiar przebić odkażam, przekłuwam, cąły płyn wypływa. I przestaje boleć. Zawsze gdy zostawiałam taki pęcherz to w którymś momencie chodzenia sam pękał i ta dziurka robiła się duuuużo większa niż po ogle, a przecież nie zawsze mamy możliwośc odkażenia i naklejenia plasterka. Pęcherz który sam pęka nie dośc że najpierw przy chodzeniu sprawia ogromny ból to jeszcze gdy pęknie boli... Ja wolę przekłuwać. Kate, ale plastry na odciski to co innego jak plastry na pęcherze. Te na odciski zmiękczają, a moje pęcherze i tak są już bardzo miękkie. Swoją droga zastanawiam się nad tym jak/od czego tak naprawdę robią się pęcherze. ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja też przekłuwam i przemywam, bo nie wyobrażam sobie chodzenia z bąblem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
a uzywalyscie moze tych plastrów (np. scholla) specjalnie do pęcherzy ?
kiedys uzywalam do odcisków i rzeczywisice doskonale sie sprawdzily, ale nie chec przeplacac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Tak sie składa,ze wlasnie dzis po powrocie z kosciola,okazalo sie ze buty obtarly mnie niesamowicie,prawie na kazdym palcu mam pecherz;/W dodatku
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Nie sluchaj tych dziewczat zbytnio. Ja mialam nad pieta duzy pecherz, ktory ciekal zolta ropa, moj znajomy pielegniarz prosil, bym nie przekluwala tego, bo rana moze sie powiekszyc...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
oczywiście, że nie wolno przekłuwać!! nie widze problemu w chodzeniu z pęcherzem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie niestety pęcherze, nagniotki, otarcia, ból i w przyszłości (na 99%) halluksy (h, czy ch?) to codzienność. Niestety nie jestem najczęściej w stanie wyleczyć nic do końca, gdyż codzienne treningi i od nowa męczenie stóp butami mi to skutecznie uniemożliwia. O ile standard jest bardzo wygodny (ale niestety palce bardzo pościskane, więc obawiam się o te halluksy nieszczęsne), tak łacina - cienka podeszwa, paseczki, odkryta stopa i obcasy dają o sobie znać, podczas intensywnych treningów, gdzie prowadzenie stóp jest trochę inne przy tańcu turniejowym. Także doskonale Was rozumiem. Niemniej jednak zauważyłam taką zależność, że w zimie te buty mnie prawie nigdy nie obcierają...
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Nie radze przebijać pęcherzy. Kupiłam sobie ostatnio japonki, nigdy wcześniej w nich nie chodziłam. POszłam w nich na 4 godzinki do miasta, zrobiluy mi sie pęcherze i popękały. Teraz nie moge chodzić.
Pozdrowienia. Emilka
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze słyszę, żeby w pęcherzach była ropa
![]() To jest coś w rodzaju "wody" Ja zawsze traktuje pęcherze czystą igłą, zdezynfekowaną alkoholem lub wodą utlenioną, bo z nimi się nie da chodzić. Nakłucie robię w dwóch miejscach i delikatnie wyciskam ciecz, nie odrywam skóry, czekam, aż sama odpadnie. Możesz zakleić plastrem. Nigdy mi sie jeszcze nic po takim "zabiegu" nie działo. Żadna noga mi nie odpadła ![]()
![]() |
#27 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
ropa się pojawia jak sie skóra oderwie? ojej
![]() ![]() moim zdaniem pęcherz trzeba przebić jak sie ma zamiar normalnie poruszać (no chyba że ktoś ma w planach nie wychodzić z domu do zagojenia pęcherza ![]() ![]() a jak byłam na pielgrzymce to kolesie ze służby medycznej powiedzieli żebyśmy sobie tę skórkę wycinali lub chociaż nacinali, bo jak tylko wypuścimy ten płyn i zostawimy skórkę nienaruszoną (tylko z maleńkim uszkodzeniem żeby wyleciał płyn) to w tym miejscu zrobi się znów pęcherz zanim zdążymy dojść do następnego przystanku - i faktycznie tak było, że się pęcherze robiły prawie natychmiast jak się nie wycięło i nie zakleiło ranki plastrem- ale to były hardkorowe warunki, w normalnych tak nie trzeba ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prosze pomozcie
![]() Mam odciski na stopach.. w poniedzialek zrobilam chyba z 3 km pieszo a moje nogi nie sa przyzwyczajone.I musze do piatku chodzic a tak to boli.jest babel z jakims plynem co robic? Nie moge lezec i czekac az sie zagoi musze do piatku chodzic do szkoly.Przebic to czy jak?Dodam ze do apteki po plastry nie pojde bo nie dam rady ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja mam odwieczny problem z pecherzami (zawsze od tych samych sztucznych butow) jak musze daleko isc i jak je przekuwam to zawsze mam slady/blizny bo tej ranie ale lepsze to niz wielka buła ktora cholernie boli. Z czasem ta rana sie goi ale trzeba troche poczekac zeby nie było jej widac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.