Urszula Mateja-Pracownia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-29, 10:14   #1
maud1106
Raczkowanie

Urszula Mateja-Pracownia

Cześć Mam pytanie- czy któraś z Was wie może coś na temat Pracowni Urszuli Matei? (link: http://www.modaslubna.pl/) Pani Urszula Mateja ma swój salon sukien ślubnych w Katowicach, będący także pracownią sukien- oferuje uszycie każdej sukni, także tej pomyśłu Pani Młodej. Interesuje mnie właśnie szycie sukni ślubnej w tej pracowni, czy jest dobre, jak wyglądają uszyte tam suknie, jakie są ceny, czy warto?? Jeśli macie jakieś wiadomości na ten temat, proszę o odzew Ps. Jeśli znacie jakieś inne dobre krawcowe (z okolic Podbeskidzia i Śląska) które szyją suknie ślubne, to z wdzięcznością przyjmę namiary Pzdr.
maud1106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-29, 10:26   #2
Virginnia
Zadomowienie

Dot.: Urszula Mateja-Pracownia

Dołączam się do pytania.
Strona wygląda zachęcająco. Sama poszukuję jakiejś pracowni, gdzie uszyją mi skromna, prostą sukienkę.
Początkowo wybrałam pracownię w Tychach http://www.creomoda.pl/ ale na razie nie przyjmują zamówień. Szkoda ponieważ podobają mi się sukienki i jest dokładny cennik.
Przyznam się że zaczynam trochę panikować...
Piszcie drogie Wizażanki jeśli tylko coś o nich wiecie.
Stary 2009-08-29, 10:42   #3
maud1106
Raczkowanie

Virginnia, otóż to, strona wygląda zachęcająco i to nawet bardzo Z tego co udało mi się wyszperać na necie -znalazłam na jakimś forum dwie opinie, jedna była bardzo negatywna a druga bardzo pozytywna No ale pomijając już wszystko, to dwie opinie to zdecydowanie za mało, by jakoś się ustosunkować do tej pracowni ... Wychodzę za mąż w tym samym miesiącu- w sierpniu 2010, też już powoli denerwuje się, że nie mam na oku żadnej krawcowej-szukam, pytam i nic. Chciałabym znaleźć dobrą krawcową, taką z polotem, która ewentualnie wprowadzi poprawki do mojego projektu, doradzi etc. Pozdrawiam
Stary 2009-08-29, 14:28   #4
Virginnia
Zadomowienie

Niestety z opiniami jest różnie. Ilu klientów tyle opinii: jednemu się nie podoba, innemu się podoba a jeszcze innemu sie podoba "ale..." . Nie bardzo mam ochotę być królikiem doświadczalnym przed tak ważnym dniem.
Ogólnie opracowałam taki plan: poszukam w internecie adresy wszystkich pracowni w Katowicach i wybiorę się do tych najbliższych (pewnie znajdzie się ze 20). Popytam o ceny, poogladam suknie, sprawdzę obsługę (w końcu to też ważne). Mam zamiar zrobić taki raid za jakies 2 tygodnie w piatek lub sobotę. W międzyczasie podpytam znajomych.
Zawsze podobały mi się suknie w takim tyciutkim saloniku/pracowni na Mickiewicza w podwórzu (nie znam dokładnego adresu ale chyba tam gdzie sklep muzyczny ALL). Najczęście mieli wystawione 4 suknie bo tylko na tyle było miejsca...ale były zawsze piękne i skromne. Najpierw pójdę własnie tam.

Tobie też życzę powodzenia w poszukiwaniach. Daj znać jak znajdziesz coś godnego uwagi
Stary 2009-08-29, 20:37   #5
diunka86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maud1106 Pokaż wiadomość
Cześć Mam pytanie- czy któraś z Was wie może coś na temat Pracowni Urszuli Matei? (link: http://www.modaslubna.pl/) Pani Urszula Mateja ma swój salon sukien ślubnych w Katowicach, będący także pracownią sukien- oferuje uszycie każdej sukni, także tej pomyśłu Pani Młodej. Interesuje mnie właśnie szycie sukni ślubnej w tej pracowni, czy jest dobre, jak wyglądają uszyte tam suknie, jakie są ceny, czy warto?? Jeśli macie jakieś wiadomości na ten temat, proszę o odzew Ps. Jeśli znacie jakieś inne dobre krawcowe (z okolic Podbeskidzia i Śląska) które szyją suknie ślubne, to z wdzięcznością przyjmę namiary Pzdr.
Witam! Osobiście nie polecam... Robią ogromną łachę jeśli chodzi o cokolwiek... Ciężko jeśli chodzi o jakiekolwiek modyfikacje - podobała mi się suknia, ale chciałam po prostu krótszy tren co chyba nie jest trudną sprawą do zrobienia, i pani w salonie powiedziała, że nie chętnie cokolwiek zmieniają bo uważają, że to nie potrzebne a jeśli nawet się zgodzą to chyba była by dopłata... :/ Serdecznie polecam salon EVITA w tychach- 2 piętrowy, przemiła obsługa, piękne suknie i masa dodatków! Suknia na 06. 2010 zamówiona :P Teraz są promocje sukienek! A w przyszłym roku poprawki bez jakiejkolwiek dopłaty! Evita ma swoje salony też w krakowie! Zapraszam na stronkę http://www.evita.com.pl/ - z góry mówię że te na zdjęciach to nic w porównaniu do tego co zobaczycie w salonie! Jest też salon tej firmy w katowicach ale tam sukienek mają niestety mało bo i salonik taki niewielki

Edytowane przez diunka86
Czas edycji: 2009-08-29 o 20:39
diunka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 08:33   #6
pati1920
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diunka86 Pokaż wiadomość
Witam! Osobiście nie polecam... Robią ogromną łachę jeśli chodzi o cokolwiek... Ciężko jeśli chodzi o jakiekolwiek modyfikacje - podobała mi się suknia, ale chciałam po prostu krótszy tren co chyba nie jest trudną sprawą do zrobienia, i pani w salonie powiedziała, że nie chętnie cokolwiek zmieniają bo uważają, że to nie potrzebne a jeśli nawet się zgodzą to chyba była by dopłata... :/ Serdecznie polecam salon EVITA w tychach- 2 piętrowy, przemiła obsługa, piękne suknie i masa dodatków! Suknia na 06. 2010 zamówiona :P Teraz są promocje sukienek! A w przyszłym roku poprawki bez jakiejkolwiek dopłaty! Evita ma swoje salony też w krakowie! Zapraszam na stronkę http://www.evita.com.pl/ - z góry mówię że te na zdjęciach to nic w porównaniu do tego co zobaczycie w salonie! Jest też salon tej firmy w katowicach ale tam sukienek mają niestety mało bo i salonik taki niewielki
zgadzam się, w salonie Evita jest rzeczywiście ogromny wybór i świetna obsługa, ale... Jeśli chodzi o moją suknię z najnowszej kolekcji Ms Moda, to w salonie Evita kosztuje 2800 zł. Natomiast w małym salonie na rynku w Tychach, który ma suknie tylko z firmy Ms Moda, moja suknia kosztuje 1900 zł. Więc jest różnica prawie 1000 zł. Nie wiem, jak jest z cenami sukien innych firm w Evicie, ale z Ms Mody na pewno nie opłaca się tam kupować!

Edytowane przez pati1920
Czas edycji: 2009-08-30 o 08:35
pati1920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 10:08   #7
maud1106
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diunka86 Pokaż wiadomość
Tak, spojrzałam na stronę Evity, faktycznie sukienki bardzo ładne,z moich ulubionych firm Tylko że ja nie szukam salonu a pracowni (krawcowej), gdzie uszyją mi suknię mojego projektu i ewentualnie doradzą jakieś małe zmiany Dlatego szukam informacji bardziej o pracowni U. Matei niż o jej salonie. W każdym razie to cenna wiadomość, że w salonie Matei obsługa nie jest zbyt miła, to w końcu bardzo ważna rzecz, dlatego dziękuje za info Btw- jeśli znacie jakieś inne dobre krawcowe od sukien ślubnych, adresy mile widziane Pzdr

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-04, 16:36   #8
Virginnia
Zadomowienie

Znalazłam i odwiedziłam jedną pracownię w Tychach. Jest to "Profesjonalne studio krawieckie Selene", ul. Niepodległości 87. Pani była bardzo miła, chętna do pomocy, przyjrzałam się sukienkom. Oczywiście śliczne. Pytałam o cenę : 1800. W czasie pracy potrzeba co najmniej 4 przymiarek.
Przyznam się że odniosłam bardzo pozytywne wrażenie.

PS Zupełni się na tym nie znam więc proszę o radę: czy 1800 to dużo czy to raczej cena standardowa?
Stary 2009-09-05, 15:09   #9
maud1106
Raczkowanie

Virginnia, w moich okolicach krawcowe z tego co słyszałam biorą za uszycie sukni ślubnej od 800 do 1500- ale w każdym przypadku, o którym wiem chodziło o bardzo prostą suknie, szytą u mało znanej krawcowej, która tym szyciem "dorabia" sobie, może też ma to wpływ na cenę. Moim zdaniem kwota 1800 za uszycie sukni w fachowej pracowni krawieckiej jest jak najbardziej w porządku, zwłaszcza, że suknia będzie dokładnie taka jak chcesz (a przynajmniej tak zakładamy hehe) Kiedyś gdzieś obiło mi się o uszy, że jakaś suknia szyta u U. Matei, co prawda dość wymyślna i strojna, kosztowała coś około 2700. Ja muszę mieć szytą suknię z tego powodu, że chce by ona była dokładnie taka jak mi się marzy, dlatego też założyłam, że mogę za nią zapłacić tyle, co standartowo w salonach, czyli do kwoty 3500. Tak więc kwota 1800 jest jak najbardziej ok pzdr.
Stary 2009-09-16, 18:54   #10
Virginnia
Zadomowienie

Popytałam i oto czego się dowiedziałam: jedna z moich przyjaciółek szyła u p. Matei. Miała prościutką i skomniutką sukienkę i zapłaciła ok. 1400 zł 3 lata temu. Mnie osobiście sukienka bardzo się podobała. Ocena pracowni w/g koleżanki na 5 jednak jej rodzice to znajomi pani M.
Jednak zachęciła mnie do tego stopnia że w piatek się tam wybieram. Generalnie robię rajd po pracowniach i salonach. Zdam relację
A jak Twoje poszukiwania? Znalazłas jakąś krawcową??
Stary 2009-10-18, 16:27   #11
Weroniczkaaa
Raczkowanie

Proszę o opinie na temat sukienki nr 601 z tej stronki
http://www.modaslubna.pl/salon/loretta.htm
Powiem szczerze, że namieszała mi w głowie i chcę zrezygnować z tej
http://www.bellissima.pl/aspera.php?s=62.4040
Mam ślub cywilny. POMOCY

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości