|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Urszula Mateja-PracowniaCześć
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Urszula Mateja-Pracownia
Dołączam się do pytania.
Strona wygląda zachęcająco. Sama poszukuję jakiejś pracowni, gdzie uszyją mi skromna, prostą sukienkę. Początkowo wybrałam pracownię w Tychach http://www.creomoda.pl/ ale na razie nie przyjmują zamówień. Szkoda ponieważ podobają mi się sukienki i jest dokładny cennik. Przyznam się że zaczynam trochę panikować... Piszcie drogie Wizażanki jeśli tylko coś o nich wiecie.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Virginnia, otóż to, strona wygląda zachęcająco i to nawet bardzo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Niestety z opiniami jest różnie. Ilu klientów tyle opinii: jednemu się nie podoba, innemu się podoba a jeszcze innemu sie podoba "ale..." . Nie bardzo mam ochotę być królikiem doświadczalnym przed tak ważnym dniem
![]() Ogólnie opracowałam taki plan: poszukam w internecie adresy wszystkich pracowni w Katowicach i wybiorę się do tych najbliższych (pewnie znajdzie się ze 20). Popytam o ceny, poogladam suknie, sprawdzę obsługę (w końcu to też ważne). Mam zamiar zrobić taki raid za jakies 2 tygodnie w piatek lub sobotę. W międzyczasie podpytam znajomych. Zawsze podobały mi się suknie w takim tyciutkim saloniku/pracowni na Mickiewicza w podwórzu (nie znam dokładnego adresu ale chyba tam gdzie sklep muzyczny ALL). Najczęście mieli wystawione 4 suknie bo tylko na tyle było miejsca...ale były zawsze piękne i skromne. Najpierw pójdę własnie tam. Tobie też życzę powodzenia w poszukiwaniach ![]()
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez diunka86 Czas edycji: 2009-08-29 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteśmy razem od 27.11.2004 Zaręczyliśmy się 9.11.2008 Nasz ślub 26.06.2010 Edytowane przez pati1920 Czas edycji: 2009-08-30 o 08:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Znalazłam i odwiedziłam jedną pracownię w Tychach. Jest to "Profesjonalne studio krawieckie Selene", ul. Niepodległości 87. Pani była bardzo miła, chętna do pomocy, przyjrzałam się sukienkom. Oczywiście śliczne. Pytałam o cenę : 1800. W czasie pracy potrzeba co najmniej 4 przymiarek.
Przyznam się że odniosłam bardzo pozytywne wrażenie. ![]() PS Zupełni się na tym nie znam więc proszę o radę: czy 1800 to dużo czy to raczej cena standardowa?
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Virginnia, w moich okolicach krawcowe z tego co słyszałam biorą za uszycie sukni ślubnej od 800 do 1500- ale w każdym przypadku, o którym wiem chodziło o bardzo prostą suknie, szytą u mało znanej krawcowej, która tym szyciem "dorabia" sobie, może też ma to wpływ na cenę. Moim zdaniem kwota 1800 za uszycie sukni w fachowej pracowni krawieckiej jest jak najbardziej w porządku, zwłaszcza, że suknia będzie dokładnie taka jak chcesz (a przynajmniej tak zakładamy hehe) Kiedyś gdzieś obiło mi się o uszy, że jakaś suknia szyta u U. Matei, co prawda dość wymyślna i strojna, kosztowała coś około 2700. Ja muszę mieć szytą suknię z tego powodu, że chce by ona była dokładnie taka jak mi się marzy, dlatego też założyłam, że mogę za nią zapłacić tyle, co standartowo w salonach, czyli do kwoty 3500. Tak więc kwota 1800 jest jak najbardziej ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Popytałam i oto czego się dowiedziałam: jedna z moich przyjaciółek szyła u p. Matei. Miała prościutką i skomniutką sukienkę i zapłaciła ok. 1400 zł 3 lata temu. Mnie osobiście sukienka bardzo się podobała. Ocena pracowni w/g koleżanki na 5 jednak jej rodzice to znajomi pani M.
Jednak zachęciła mnie do tego stopnia że w piatek się tam wybieram. Generalnie robię rajd po pracowniach i salonach. Zdam relację ![]() A jak Twoje poszukiwania? Znalazłas jakąś krawcową??
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Proszę o opinie na temat sukienki nr 601 z tej stronki
http://www.modaslubna.pl/salon/loretta.htm Powiem szczerze, że namieszała mi w głowie i chcę zrezygnować z tej http://www.bellissima.pl/aspera.php?s=62.4040 Mam ślub cywilny. POMOCY ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.