| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2023-07-04, 21:33 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2023-07 
				 | Dobra relacja z kolegą

Pracuję z kolegą, z którym najpierw bardzo słabo się rozumieliśmy, a teraz od kilku miesięcy wprost przeciwnie. Ja zawsze byłam zwolenniczką traktowania pracy jako pracy, znaczy bez szukania przyjaciół i dramatów, raczej czysty profesjonalizm a potem dom i życie osobiste. Ale między tym kolegą a mną wykształciła się przyjaźń i zaufanie. Oboje jesteśmy "mocno dorośli", zdecydowanie nie tuż po szkole. On ma rodzinę. Bardzo go lubię i gdyby nie jego rodzina to pewnie bym była nim zainteresowana. Ale właśnie: rodzina. Więc jestem bardzo profesjonalna i zdystansowana, pilnuję się, żeby zachowywać się względem niego dokładnie tak, jak zachowuję się wobec innych współpracowników. I to działa. Nie flirtujemy, jesteśmy dobrymi kolegami, którzy mogą na sobie polegać. Ale na poziomie emocjonalnym jesteśmy sobie bliscy i bardzo dobrze się rozumiemy. Uwielbiam z nim rozmawiać. I niestety czuję, że mnie to blokuje. Myślę o nim zbyt dużo. Teraz rozważam zmianę pracy, która robi się nieznośna, ale mam wrażenie, że podświadomie traktuję relację z nim jako argument za zostaniem i przeciwko szukaniu nowej roboty. Co zrobiłybyście w takiej sytuacji? | 
|     |   | 
|  2023-07-05, 09:16 | #2 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2021-02 
				 | 

Dot.: Dobra relacja z kolegą

A co niby masz zrobić? Facet ma rodzinę, a wy jesteście kolegami. Koleżeństwo można utrzymać również przy zmianie pracy, przy czym Ty wiesz, że to koleżeństwo nie przetrwa.

| 
|     |   | 
|  2023-07-05, 10:01 | #3 | 
| nieprzyzwoita Zarejestrowany: 2022-04 
				 | 

z Twojej strony zdrcydowanie nie jest to już koleżeństwo. wkręciłaś się w typa, zmień pracę, bo bedzie jeszcze gorzej.

| 
|     |   | 
|  2023-07-05, 10:55 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: Hiszpania 
				 | 

Koleżeństwo można utrzymywać poza pracą, ale on już dla Ciebie chyba jest kimś więcej niż kolegą. Mnie też kiedyś fajna ekipa trzymała kilka miesięcy w słabej pracy, ale to nie wystarczy.  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     |   | 
|  2023-07-05, 11:46 | #5 | 
| Animal Liberation Zarejestrowany: 2015-10 
				 | 

Jeżeli dobrze Ci się z nim rozmawia to rozmawiałabym nadal, ale uważała żeby ta rozmowa nigdy nie wchodziła w podejrzane rewiry, zastrzeżone dla chłopaka lub rodziny. Z faceta można zrobić kolegę i tylko kolegę, ale trzeba jasno dać do zrozumienia, że nic więcej z tego nie będzie chociażby z Twojej strony. Ja bym nawet wymyśliła sobie chłopaka /narzeczonego i zachwycała się przy tym koledze, jaki ten mój chłopak wspaniały, że mam świetny związek i go na pewno nie zniszcze. Sama tak robię, mówię przy moich kolegach o swoim związku, wyczekiwanych zaręczynach, tylko że w moim przypadku to prawda (naprawdę mam wspaniałego chłopaka i tylko z nim chcę mieć rodzinę). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Snowdrop_ Czas edycji: 2023-07-05 o 11:49 | 
|     |   | 
|  2023-07-05, 11:52 | #6 | ||
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2016-08 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Ale po co zmyślać głupoty? Nie rozumiem dawania mu do zrozumienia, że nic z tego nie będzie podczas gdy granica jest już dawno postawiona i to przez niego   | ||
|     |   | 
|  2023-07-05, 12:48 | #7 | 
| Animal Liberation Zarejestrowany: 2015-10 
				 | 

[1=25b2a07661c38f1fbeb6ed1  b51a706f49250c239_6721770  231591;89620852]  Ale po co zmyślać głupoty? Nie rozumiem dawania mu do zrozumienia, że nic z tego nie będzie podczas gdy granica jest już dawno postawiona i to przez niego  [/QUOTE]No i bardzo dobrze, że wspomniany osobnik postawił granicę Autorce, ale ona sama powinna mocno też te granice postawić i absolutnie ich nie przekraczać. To jest możliwe, trzeba sobie zrobić hierarchię wartości i trzymać się tego jak Dekalogu, a jeżeli pójdzie coś nie tak, to wtedy pozostaje tylko ewakuacja jak najdalej od faceta (gdyby np był nachalny i nie zrozumiał odmowy, choć myślę że tutaj nie ma takiego zagrożenia). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2023-07-07, 09:24 | #8 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: garnek złota na końcu tęczy 
				 | 

Cytat: 

__________________ Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych... Tyranozaury | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Intymnie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.