|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Antybiotyk w zastrzyku...
Witajcie.
Ostatnio znów wróciły mi ropne czopy na migdałkach, więc lekarz internista dał skierowanie na badania krwi i wyszło, że OB mam 80 (norma jest 0-20), a leukocyty 16 (norma 4-10), więc internista dał skierowanie do laryngologa, a że terminy wiadomo jakie są w naszych przychodniach to do tego czasu zapisał antybiotyk w zastrzykach (Zinacef). Do laryngologa udało mi się zapisać za miesiąc i zastanawiam się czy w ogóle brać te zastrzyki, czy może poczekać na diagnozę laryngologa? Może poradzicie? Bo już sama nie wiem co mam robić, w zasadzie nic mnie nie boli tylko wypadają mi ropne kulki z migdałów, co się wiąże z ropną wonią z ust, no i mam ropny katar ![]() I jeszcze jedno mi chodzi po głowie, czy antybiotyki w zastrzykach szkodzą mniej niż te w formie doustnej?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Antybiotyk w zastrzyku...
Idż do laryngologa prywatnie.
zastrzyki szybciej dzialaja i nie obciazaja żołądka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Właśnie jestem w trakcie kuracji antybiotykowej (tabletki) bo miałam anginę ropną. Zastrzyki weź koniecznie, laryngolog i tak pewnie by Ci je dał bo chyba inaczej z ropnej anginy się wyjść nie da. Zastrzyk działa szybko i nie obciąża przewodu pokarmowego więc jest lepszy.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Właśnie może i się zdecyduję na te zastrzyki, bo jak mam brać tabletki to mnie aż odrzuca, bo zawsze po antybiotyku w tabletkach mam grzybicę pochwy i mam nadzieję, że po zastrzykach uda mi się to ominąć.
Co prawda bardzo kłopotliwe te zastrzyki, no będę musiała przez 7 dni dwa razy dziennie jeździć tramwajem do dość odległej przychodni, no i wybulić 40 zł. na te zastrzyki ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
wyniki nie sa jakies strasznie zle - po prostu masz stan zapalny i organizm stara sie go zwalczyc.
na zastrzyki wybierz sie koniecznie, miesiac to jednak sporo czasu. a jak normalnie bierzesz antybioyki to mozesz przy okazji brac tabletki oslonowe, zeby nie wyjalowic za bardzo ukl.pok.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A tak sie wcisnę tutaj:P i sie tylko wyżalę, że też własnie sobie na to choruję buu już ponad tydzień, ale przynajmniej jest to jedyny czas kiedy moge sobie "powcinać" lakcid
![]() ![]()
![]() |
#7 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Możesz łykać lactacyd, może pomóc i uchronić przed wyjałowieniem tej flory bakteryjnej. Cytat:
![]() A wcinać to chyba go czasem możesz, bo to tylko te dobre bakterie...? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.