|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Portrety...
tak na początek, aby pokazać zarys mojej twórczości
![]() zupełnie się nie znam na fotografii, zupełnie mnie nie interesuje od strony czysto teoretycznej...czytałam dużo teorii ale jakoś nie chce mi się to wbić do głowy. Czasami lubię zrobić komuś zdjęcie... tak dla pochwalenia się jak mi wychodzi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Portrety...
kurcze nawet nie wiem co mam napisać powiem tak jeśli zależy ci na profesjonalnym fotografowaniu to musisz zagłębić sie w niejedną lekturę i jeszcze sporo a sporo popracować a jeśli ma to być tylko pokazanie twoich pstryknięć to spoko fajne fotki
![]() jeśli zależy ci na opiniach to: przede wszystkim na początek popracuj nad kadrem chociaż powiem że ostatni kwiatek dosyć ciekawy jest a i zachęcam do lektury bez tego ani rusz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a i jeszcze napisz jaki aparat posiadasz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
no niestety, takie sobie te portrety, nie przyciągają za bardzo uwagi, kadry niefortunne. Na tych b&w twarz za bardzo zlewa się z tłem, jest mdło i nijako, i kadry nietrafione. Te z dziewczynką-pierwsze: balagan w tle i przeswietlenia na kurtce, to drugie byłoby lepsze, ale dałabym w pionie i bez lampy (bo chyba z lampa robione?) w sumie to najlepsze z tych wszystkich to kwiatki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szum (szczególnie 1 foto), nieprzemyślany kadr, brak ciekawego światła w B&W, używanie lampy błyskowej wbudowanej w cyfrówkę, która spłaszcza twarz... I tak, kwiaty wydają się być najciekawsze z jej szóstki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
zgadzam sie z Ainsel
w cz&b portretach zero kontrastu, jekiego swiatla uzywalas? no i zeby uciac portret to trzeba wiedziec jak kwiatek spoko
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Skoro nie interesuje Cię teoria to nie wiem jak w takiej sytuacji można nauczyć się fotografii.
Dziewczyny mają racje. Mnie - jak zwykle zresztą - baardzo podobał się kwiat, choć mam uwagę, że szkoda, że ten na pierwszym planie ma troszkę ucięte płatki. Portrety mi się nie widzą w ogóle - i tu właśnie kłania się teoria. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oj dziewczyny niestety nie zgadzam sie lektury, ksiazki o fotografii to poprostu schematyczne ksiazki, ktore powoduja, ze czlowiek i tak nadal nic nie wie o prawdziwym fotografowaniu. Bo czego sie w nich nauczymy?? Ustawiac przyslony?? To samo jest w instrukcji ![]() Szkoda czasu i pieniedzy. Nie obrazcie sie, ale mnostwo fotografow w tym rozniez amatorow nie uczestniczylo w zadnych kursach, a tym bardziej nie czytali zadnych ksiazek a sa na prawde dobrzy w swoim fachu ![]() Moja rada cwiczyc, cwiczyc i cwiczyc. A procz tego... wejsc na strony dobrych fotografow, albo portali na ktorych umieszcza sie zdjecia. Mozna podejrzec kadry, sposob oswietlenia - to chyba najlepszy sposob aby sie cos nauczyc. Twoje zdjecia to takie cyki pyki. Dluga droga jeszcze przed Toba. Zycze cierpliwosci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Powyzsze opinie sa jak najbardziej trafne. Najlepiej wyszly Ci kwiaty. Pozdrawiam!
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Całkowicie zgadzam się z Rossana22
Dominicana "procz tego... wejsc na strony dobrych fotografow, albo portali na ktorych umieszcza sie zdjecia. Mozna podejrzec kadry, sposob oswietlenia - to chyba najlepszy sposob aby sie cos nauczyc." - jednak jest to jakiś odnośnik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
rossana22 zgadzam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Nie wiemy jaki ma sprzęt, możliwe przecież, że ma taki pstrykacz który nie pozwala na zbytnią ingerencję w kontrast np. czy czas naświetlania.
A kadrowanie... Emmm... Trzeba mieć oko, robienie "książkowych" zdjęć też nie ma nic wspólnego z kreatywnościa ![]() Ale powinno się poczytać to i owo, przedewszystkim instrukcję aparatu ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Szczerze? Nie widzę w tych zdjęciach nic twórczego- po prostu zwykłe fotki.
A jeśli chciałabyś robić lepsze ujęcia to teoria jest podstawą. Pozdrawiam.
"Chcemy doświadczać tego, co obiecują nam katalogi biur podróży, szczęścia w wersji all inclusive. Podróżujemy, kupujemy, uprawiamy sporty ekstremalne, prowadzimy bujne życie towarzyskie, a nawet erotyczne. Ale za tym wszystkim jest pustka."[Michel Houellebecq] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mimo wszystko na NK pewnie robią furorę ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
"Chcemy doświadczać tego, co obiecują nam katalogi biur podróży, szczęścia w wersji all inclusive. Podróżujemy, kupujemy, uprawiamy sporty ekstremalne, prowadzimy bujne życie towarzyskie, a nawet erotyczne. Ale za tym wszystkim jest pustka."[Michel Houellebecq] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.