|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
mój makijaż+sukienka
Kilka dni temu prosiłam Was o propozycje makijaży do sukienki koloru nasycona jasna zieleń (ponownie ją załączam). Postanowiłam sama coś wymyślić inspirując się proponowanymi przez Was makijażami. Makijaż ten wykonałam tylko "na próbę" (nigdzie w nim nie "wystąpiłam") i aby wam pokazać oraz poddać waszej ocenie. Jest w tonacji głównie zielonej, jest tam trochę zółtego i złotego koloru. Usta zostawiłam naturalne tylko przypudrowane.
Makijaż ma być na imprezę, wiec jest dość (jak dla mnie) wyraźny. Napiszcie też czy pasuje w ogóle to tej sukienki. Zrobiłam takze dwa inne makijaże (fiolety oraz róż z żółtym) ale to może później.... |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mój makijaż+sukienka
I oto jeszcze (przepraszam za ucięte zdjęcia, ale robiłam sama sobie i jak na złość żadne nie chciało wyjśc całe
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Amelianno! Kolorystyka makijażu boska, prześliczne kolorki. Co do samego makijażu mi osobiście bardzo się podoba
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
W tym samym czasie pisałyśmy i nie zauważyłam drugiego postu
Wiesz coś mi tu nie gra, na ustach masz róż a na policzkach? Jakiś odcień brązu?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Moje usta takie są naturalnie różowe - nic na nich nie mam (są przypudrowane); na policzkach mam puder brązujący (na zdjęciu widzę, że chyba nie za bardzo pasuje) ale tak jak pisałam to makijaż próbny
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem co na usta, może jakiś beż ...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ślicznie
Ja bym pomyślała co zrobić z ustami,bo widzę,że tym razem nic na nie nie nałożyłaś albo ograniczyłaś się do podkładu PS.Gdzie kupiłaś tą śliczną sukienkę?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Natii4: sukienkę zakupiłam jeszcze w zeszłym roku (na jesień) w terranovie. Bardzo spodobał mi się ten soczysty jasnozielony kolor. W sumie sukienka jest prosta -długa do kostek, odcinana od biustu
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
A cienie?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
monik@: cienie różne: jako baza zielony cień Vertigo Inglot, na to zółty z palety Bikor, złoty z palety Ruby Rose, jasny beż Cinema, czarny Bikor (kreski)
Edytowane przez Amelianna Czas edycji: 2005-05-27 o 10:27 |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Qrczę dzięki.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Piekny makijaz, piekne oczy i wreszcie... piekna kobieta
![]() Podoba mi sie jak roztarlas cien na luku brwiowym. Czy to bedzie wyjscie po poludniowo - wieczorne? Jesli tak , to mysle , ze makiaj wcale nie bedzie przytlaczal i az tak bardzo kontrastowal z lekkoscia i zwiewnoascia sukienki ![]() Mnie sie bardzo podoba, aczkolwiek / uwaga , bede sie czepiac / nie za bardzo pasuje mi do calosci ten puder brazujacy, byc moze lepiej wygladalby , gdybys miala inny kolor ust, nie rozowy, ale jakis np. jasny odcien bezu ?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za uwagi - to dla mnie najwżniejsze i za komplemnty także :-0
ide na przyjęcie weselne do restauracji - będzie raczej całodniowe ;-) tzn. od 13.00 do wieczorka.... Myślę, aby może zrezygnować w ogole z pudru brązującego i jakiegoklowiek różu; usta niestety są z natury różowe i nawet nałożony zółtawy podkład się zmienia na róż, więc nie wiem co z nimi zrobię-zostawię je naturalne chyba. Może błyszczyk bezbarwny... |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Usta sa bardzo chlodne i dlatego nie wspolgraja z pudrem brazujacym.
Moze zastap go zimnym odcieniem rozu, moim zdaniem warto wymodelowac twarz rozem- wtedy makijaz jest pelny od A do Z
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Poprostu jesteś śliczna uwielbiam taki typ urody makijaż tez bardzo ładny
, co bym oddała za takie wyraziste kości policzkowe poprostu jesteś przepiekną kobietą , pozrawiam gorąco.
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
bardzo długo przyglądałam się Tobie i tej sukience. Wydaje mi się, że połączenie takiego soczystego makijażu i równie soczystej sukienki jest przesadą. Makijaż sam w sobie jest bardzo ładny. Wykonany jest starannie. Tyle tylko, że nie pasuje mi do Ciebie. Masz bardzo wyrazistą urodę, duże, piękne oczy, o wiele lepiej wyglądałabyś gdyby makijaż był bardziej subtelny. Tymbardziej, że kreacja jest jak dla rusałki albo nimfy ![]() Ja proponuję coś w tym stylu (patrz zdjęcie ) - naturalne podkreślenie walorów...pozdrawiam
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko dodam ze to sa najpiekniejsze oczy jakie widzialam
![]() Makijaz slicznie i starannie wykonany. Moze na usta cos cieplejszego? Jakas terakota albo cos? |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
o tak. na usta na pewno cosik cieplego trzeba polozyc. sam makijaz oka swietnie pasuje do sukienki, a pozatym taki kolorek swietnie wspolgra z odcieniem wlosów.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
będę odmiennego zdania
ale makijąż całościowy mi się nie podoba jedynie rozbijając na czynniki pierwsze jest ok kolor cieni ładny,ale nie pasuje mi do twoich oczu,poprostu jakoś to mnie razi,powinnaś mieć wg mnie bardziej delikatny makijaż masz duże oczy a jeszcze taki makijaż uwydatnia je bardziej i stają się jeszcze większe makijaż ładny ale do znacznie mniejszych oczek
|
|
|
|
|
#21 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Amelianna-myślę,że makijaż a raczej kolor jest przytłaczający-będziesz taka...zielona cała.Jesli koniecznie chcesz mieć zieleń w makijażu,postaw na jeden akcent,np. podkreśl cieniem zewn. kącik oka.Reszta naturalna-cielisty cień na całej powiece,neutralny błyszczyk i dokładnie wytuszowane rzęsy.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Jak zobaczyłam zdjęcie samych oczu to w ogóle one mi się nie spodobały. Ale zdjęcie całej twarzy powaliło mnie na kolana. Bardzo pasuje Ci ten kolor i wyglądasz super. Ale tak jak napisała Aga uważam, że do tej sukienki będzie za zielono.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
chcialabym miec takie glebokie oko - wyglada jak z reklamy Diora, moim zdaniem kolory cieni podkreslaja Twoje oryginalne rysy i w polaczeniu z sukienka dadza zabojczy (w pozytywnym znaczeniu) efekt
tylko czy panna mloda to zniesie...?
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
Ja się nie znam, ale podzielę się swoim, szarego człowieka, wrażeniem
![]() Makijaż sam w sobie bardzo ładny, ale coś mi tu zgrzytało- doszłam do wniosku, że za bardzo uwypukla powiekę... może na środek raczej coś ciemniejszego, a jaśniej przy kącikach? I fakt, że w zestawieniu z sukienką może być jednak za dużo tej zieleni, ona jest już jaskrawa, więc może makijaż bardziej stonowany? |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Amelianno zrob sobie zdjecie w tym makijazu i sukience. Mnie sie wydaje, ze nie bedzie zle, ale dziewczyny, jak widze, maja inne zdanie
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chcialabym cie zobaczyc w makijazu i sukience.Na razie moge powiedziec tylko ze masz piekne oczy ladnie nakladasz cienie i ten zielony kolor cienia jest bardzo oryginalny,co to za firma?
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zgdzam sie w 100% całe oko zielone odpada |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo lubioe wyraziste barwy na powiece, ale w tym przypadku jaskrawej zieleni na powiece mowie zdecydowanie nie! Zielona sukienka i powieki = kolorystyczne przerysowanie. Ja postawilabym na powieki w naturalnych barwach z zielonkawym akcentem oraz bardziej podkreslilabym usta.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
moim skromnym zdaniem śłicznie byś wyglą
dała w połaczeniu-zielona sukienka + delikatny filetowy makijaż oka
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Ty masz wielkie oczy!!!!Śliczne
Manolita miała świetny pomysł z tym zdjęciem "całościowym" = Ty w makijażu+sukienka. Wtedy mogłybyśmy ocenić jak to się razem komponuje. Jeżeli jest to takie eleganckie wyjście jak przyjęcie weselne to moim zdaniem Twój makijaż nie jest zbyt mocny, ale z drugiej strony dziewczyny mają rację, że taki zielony makijaż, zielona sukienka mogą być zbyt "zieloniaste" Bardzo podoba mi sie też ten subtelny makijaż wklejony przez Modlishę.Acha, i nie rezygnuj z różu na policzkach, bo masz bardzo ładne kości policzkowe i róż podkreśla ich "zgrabny" kształt. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Wiesz coś mi tu nie gra, na ustach masz róż a na policzkach? Jakiś odcień brązu?
Ja bym pomyślała co zrobić z ustami,bo widzę,że tym razem nic na nie nie nałożyłaś albo ograniczyłaś się do podkładu
ale makijąż całościowy mi się nie podoba