|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Przeróbka spodni - pomocy!
Witam na forum
![]() Mam pewien problem. Niedawno kupiłam sobie jasne spodnie w kolorze ecru. Jednak po dniu użytkowania przypadkowo zrobiłam plamę korektorem. Próbowałam zmyć ręcznie, w pralce, lecz to wszystko na nic! Czy zna ktoś jakiś ciekawy pomysł na zasłonięcie tej plamki? Ma ona ok. 1x1 cm. I naszywki jakie się zwykle przyszywa, nie nadają się, gdyż spodnie mają charakter bardziej elegancki, mają na kieszeniach łańcuszki z cyrkoniami. Proszę was, kochane, o pomoc. Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przeróbka spodni - pomocy!
Jak mają cyrkonie to zrób sobie kwiatuszka z cyrkoni, albo kup w pasmaterii jeden duży kamyczek i będzie git. Widziałam w sklepie są takie duże imitacje kamyków w różej wielkości i kolorze z dziurkami do przyszycia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zależy gdzie zrobiłaś tę plamkę. Ja osobiście kupiłabym jakieś kwiatuszki lub w ogóle coś w kolorze takim, jakie są cyrkonie i zrobiła z tego wzorek. Taki lekki w miejscu tej plamy. Chociaż mam nadzieje, ze ta plamka to nie jest w kroku
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Moze sprobuj wsadzid do zamrazalki spodnie i po jakims czasie wyjmij je i zdrap czyms tępym korektor. A jesli to się nie uda to moze wypierz je ręcznie w bardzo gorącej wodzie i potraktuj plamę odplamiaczem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.