|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() on nie chce dzieci - liczące na zmiane - łączmy się :D
Czy są tu moze jakies kobitki, marzące o dzieciach ale Wasi tżci albo mówią stanowcze nie albo odsuwają to w blizej nieokreśloną przyszłość?
Proponuje cos w rodzaju grupy wsparcia ale oczywiscie ze sporym elementem plotkarskim ![]() jesli macie ochote wyzalic sie, wyrzucic to z siebie albo tez poplotkowac o spioszkach, kremach, ubraniach ciążowych lub też czyms zupelnie nie zwiazanym z ciaza i dziećmi - zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: on nie chce dzieci - liczące na zmiane - łączmy się :D
ja bym chciala dziecko aleza mloda jestem
![]() a taaak kochaaam dzieci ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
to moze ja zaczne od siebie
![]() moja sytuacja jest o tyle skomplikowana, ze moj tż jest rozwiedziony i ma z poprzedniego malżeństwa córeczke. ja bardzo chcialabym miec dzieci ale on ma do tego podejscie: "w przyszlosci". ja coprawda mam bardzo dobry kontakt z małą ale wiadomo - to nie to samo. a przez to tez ciężko jest mi nie myśleć o dzieciach - no bo jak mozna o tym nie myslec bawiac sie z przeslodką 6latką? kiedy gdzies na miescie widzimy male dzieci oboje stwierdzamy, ze dzieci są cudowne.. tylko, ze zawsze potem w jakis sposób dopada mnie smutek.. bo zaczynam jeszcze bardziej marzyć o wlasnym maleństwie. nigdy nie powiedzialam mu wprost jak bardzo marze o dziecku.. ale kiedy pytalam ogolnie o dzieci, zawsze bylo, ze później. a ja coraz bardziej tęskno spoglądam na ciązowe ubrania, male dzieci i kobiety w ciąży, których (moze mi sie tylko wydaje) jest wszędzie pełno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie da sie nikogo zmusic a najczestszym bledem popelnianym przez kobiety jest zostawanie przy mezczyznie w nadzieji ze 'on sie kiedys zmieni'. Nie latwiej poszukac kogos kto ma te same priorytety? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja na szczescie nie mam tego problemu
![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to tak jakby facet rzucil Cie tylko dlatego, ze np on cale życie marzyl o kocie a Ty mialabys uczulenie na sierść. przepraszam za banalny przyklad ale o to wlaśnie chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I skoro piszesz ze to jest o zwiazku z przyszloscia i wspolnymi planami to troche mi sie to gryzie skoro te wspolne plany to 'ja chce dziecka ale on mowi stanowcze nie'. Aha i dla mnie kwestia tego czy chce sie dziecko czy nie to nie jest ze czyjes 'marzenia sie tylko troszke roznia'. to jest fundamentalna roznica. ![]() EDIT: Bylabym w stanie zrozumiec gdyby koles mnie rzucil bo jego zyciowym marzeniem i planem bylo miec kota. Moze i myslalabym ze to wariat, ale nic na sile. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
U mnie jest odwrotnie,to tż bardzo chce mieć dziecko/i,a ja się jeszcze waham.Mieliśmy się starać zaraz po urlopie,ale mój strach przed ciążą mnie troszke paraliżuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
A ja wlasnie dwa tygodnie temu mialam podwiazane jajowody. Z tym, ze u nas sytuacja jest nieco inna, moj maz dzieci nie chial, ja dzieci nie chialam, a moja mama nam od lat suszy glowe o dzidziusia... Przyznam szczerze, ze czuje ogromna ulge, jak mysle, o tym, ze sie juz teraz nie bede musiala denerowac co miesiac...
ChatonRoux, niesety, ale musze Cie zmartwic, jezeli on juz ma jedno dziecko i bardzo odklada nastepne, to raczej znaczy to, ze po prostu juz nie chce dzieci. My tak zwodzilismy moja mame ponad osiem lat... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
nask"Moja droga kot to nie dziecko.
I skoro piszesz ze to jest o zwiazku z przyszloscia i wspolnymi planami to troche mi sie to gryzie skoro te wspolne plany to 'ja chce dziecka ale on mowi stanowcze nie'." kot byl najbanalniejszym przykladem jaki przyszedl mi do glowy - nie porownuje dziecka z kotem - chodzilo o zarys sytuacji. a ja w swoim przypadku napisalam (ale ok, napisze jeszcze raz), ze on nie mowi stanowczego 'nie'. a wtedy nic nie nie gryzie. Teje "ChatonRoux, niesety, ale musze Cie zmartwic, jezeli on juz ma jedno dziecko i bardzo odklada nastepne, to raczej znaczy to, ze po prostu juz nie chce dzieci. My tak zwodzilismy moja mame ponad osiem lat..." to nie jest tak, ze on bardzo odklada (jeju taki problem, przeczytac cos dokladnie? ![]() jeju tak ciezko jest pojac, ze tu (w moim przypadku) nie chodzi o zadne stanowcze nie czy zwodzenie i granie na czas... /edit: a poza tym to jejku - to mialo byc wsparcie, plotkowanie, laczenie sie kobitek w podobnych sytuacjach itd a nie gadanie w stylu 'a ja nie chce dzieci' albo czegos innego tez malo na temat... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja tez bardzo bym już chciała mieć dzieciątko, ale mój TŻ uważa, że jeszcze za wcześnie. Sam też chce i to nawet nie jedno... ale po ślubie i nie mam innego wyjścia -poczekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
ale ci zazdroszcze
![]() Cytat:
skoro nie powiedzial stanowczo "NIE ,NIGDY " to w czym problem ? albo zrob mu niesodzianke w postaci ciazy albo poczekaj . chociaz to czekanie na ich decyzje w tej sprawie czesto ciagnie sie w nieskonczonosc bo na dziecko nigdy nie ma czasu i odpowiadniego terminu. u nas jest odwrotnie ja nie chce(drugiego) a Tż jak najbardziej. sklaniem sie bardziej do nie ,nigdy" ale na decyzje mam jeszcze z 10 lat wiec mozne na 40 urodziny obok liftingu twarzy strzele sobie dziecko ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
no i wlasnie o to chodzi, ze czekam
![]() i o to tez chodzilo mi od samego poczatku - o plotkarski temat w ktorym jedna z laczacych nas rzeczy bedzie fakt, ze chcemy miec dzieci ale z roznych przyczyn w tym oto momencie nie mamy.. a zostalam odebrana jako osoba, ktora chce nie wiadomo jaka krzywde swojemu facetowi robic i ze najlepiej to byloby go sobie wymienic na innego... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
No to ja subskrybuje watek - na razie musze poczekac a dlaczego napisze jutro
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a my z tztem juz jestesmy trzy llata i jestesmy zdania ze jakby y przez przypadek nam yszlo dzieciatko to wychowamy wszysto jak nalezy .ale narazie nei palnujemy czekamy zeby wszystko bylo jak nalezy slub mieszkanie.itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
najwazniejsze to sie nie poddawac i nie tracic nadzieji.
mijuz kilka znajomych mowilo, zebym że tak powiem 'specjalnie - niechcący' wpadla. ale mnie jakos nie bawią takie zabawy.. wychodze z zalozenia, ze jesli planujemy byc ze soba dlugo, moze nawet do konca to nie bedziemy sie oszukiwac.. a dla mnie takie lapanie na dziecko to porazka.. jesli mowi, ze chce ale nie teraz to na pewno ma jakis powod i nie widze sensu w jakims, ze tak powiem, upierdliwym gledzeniu facetowi nad glową.. jak bedzie chcial to bedzie chcial i tyle. u nas tez.. planujemy zmienic mieszkanie, rozkrecamy drugi biznes.. sporo sie dzieje i oczywiscie ja jesli on by sie zdecydowal to bylabym w stanie pogodzic wszystko ale wiadomo pojawienie sie dziecka teraz, wiele by moglo utrudnic.. dla mnie ważne jest to, ze on nie mówi kategorycznego nie.. a to znaczy, ze jest nadzieja i jest na co czekać.. a gadanie, ze jak odwleka to na pewno chce sie wymigać.. hmm.. ja nie wnikam jacy są wasi faceci ale mój ma to do siebie, ze jak czegos nie chce to nawet gdyby to mialo zabolec drugą osobe to powie 'nie' i koniec.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
oo palutkowa , chcesz mieć teraz dzieci
![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
do kogo to bylo? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
do paulutkowej
![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
tak chce haha
![]() nie ale chce jak najszybciej ![]() znaczy najpierw szkola itp trzeba mu zapewnic utrzymanie , warunki ![]() ale juuz sie doczekac dzidzi nie moge o! ![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
a pub otwieramy.. w sumie to ja go bede prowadzić bo tż ma swój biznes (studio tatuażu).
a sciemy też nie cierpie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
nie ma roznicy czy to grubsze czy chudsze cialko - to Ty masz sie z tym dobrze czuc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a powaznie to juz od kilku lat sie zastanawiam - bo mowia ze to nie modne ze oklepane ze cos tam tylko ja sie chyba zdecyduje dopiero po dziecku nie chce zeby sie brzydko rozciagnal bo przeciez i tak szczupla nie jestem wiec wole poczekac ale marzy mi sie jakis tribal ale taki specjalny - dwukolorowy czarno czerwony ze smokami albo z centaurem bo ja strzelec jestem ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: powiem Ci ze nawet moj misiek nie robi z tym problemu. Tylko ta decyzja o tatoo ma byc po dziecku tak mysle a jak tu cos planowac jak on ta decyzje o dziecku tak bardzo odklada ![]()
Wszystko co dobre, jest nielegalne, niemoralne lub powoduje tycie ![]() Edytowane przez Mischoko Czas edycji: 2008-08-19 o 09:13 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
za miesiąc rozpoczynamy starania o dzidziusia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje ChatonRoux.... my probujemy juz 9 cykl i nadal nic.... ja mam chyba jakas blokade.....
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
wydaje mi sie ze grunt to pozytywne myslenie. tak jak powiedzial mi lekarz: nie prubowac zadnego wyliczania dni plodnych ani zadnych takich glupot. dziecko to ma byc owoc milsci a nie wynik wyliczanych dni.
bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
No wiesz to jest dla mnie owoc milosci ale jak tu nie wyliczac jak maz ma co drugi tydzien nocne zmiany i ja go niewidze przez dwa tygodnie w miechu?? czasem trzeba cos pokombinowac zeby si udalo ten owoc albo zeby byl dorodny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.