pękające naczynka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-03-23, 12:07   #1
majaH
Przyczajenie

pękające naczynka

jaki jest dobry podkład kryjący naczynka, rumieńce na policzkach?
majaH jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-23, 12:17   #2
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca
Re: pękające naczynka

Pod podklad najlepiej proponuję zielony korektor - mają takie w swej ofercie Avene oraz La Roche Posay, miał i kiedyś Art Deco - najlepiej gasi czerwień na policzkach

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-26, 09:11   #3
Piotr17
Przyczajenie

GG do Piotr17
Rozszerzone naczynka na twarzy - laser ???

Mam rozszerzone naczynka na twarzy i nie wiem czy zdecydować sie na laser ponieważ mam 17 lat. Czy są jakieś granice wiekowe jeżeli chodzi o zabiegi laserowe ??? Proszę o szybką odpowiedź...!
Piotr17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-30, 08:31   #4
M_ileczka
Rozeznanie

Re: Rozszerzone naczynka na twarzy - laser ???

a masz pojedyncze rozszerzone naczynka, czy rumien?
M_ileczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-14, 19:38   #5
margot-sz
Raczkowanie

GG do margot-sz
Re: pękające naczynka

I ja się dopiszę do tematu i napiszę co ja robię by ukryć moje czerwone zmory:
- najpierw mocno kryjący podkład (w moim przypadku Double Wear Estee Lauder) i to dwie warstwy, czasem dosztukowuję trzecią;
- na to koniecznie biały puder rozświetlający. Ponieważ trudno taki dostać w sklepie ja zrobiłam mieszankę jasnego pudru sypkiego i biało-srebrnego sypkiego cienia do powiek). Pięknie neutralizuje i rozjaśnia czerwoności, a przy tym minimalizuje efekt maski, który u mnie właściwie nie występuje;
- na koniec właściwy puder. Ja używam sprawdzonej w tym zestawie mozaiki Vipery nr 102, bo po chwili od nałożenia ładnie się łączy z tym podkładem.
U mnie to działa od dwóch lat i nie znalazłam nic lepszego, zważywszy, że mam tłustą cerę, a DW Lauder dość długo na niej wytrzymuje. Inne podkłady rozchodziły się pod wpływem sebum i odkrywały naczynka, a z tym czuję się pewniej.
margot-sz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 10:59   #6
Emma_25
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Rozszerzone naczynka na twarzy - laser ???

ja też mam rozszerzone naczynka na twarzy i poddałam się zabiegom w EPICENRUM w Warszawie,
koszt 1 policzka to ok 300 zł. Laser nazywa się PHROTERM i polega na strzelaniu do naczynek wiązką światła, co powoduje, ich uśmieracenie i wydalenie z orgaminizmu po ok 30 dniach.
Skóra twarzy po zabiegu ma nawet śiniaki, jest o wiele gorszym stanie niz PRZED, stosuje się do jej ochrony przed światłem krem BLOCKER 60-tk. BARDZO WAŻNE. Zabieg wytkonuje się wyłaczenie jesienią lub wczesną wiosną , kiedy jest najmniej słonca.

Ja wykonałam juz 3 takie sesje i moje naczynka (fachowo zwane telradiestezje) czy coś... się sporo rozjaśniły...

ale nie ZNIKŁY CAŁKIEM... jednak w porównaniu z tym co miałam kiedys to CUD

mam zamiar się poddac jeszcze kilku takim sesją....

NIE MA przedziału wiakowego do wykonania zabiegu....
nie można stosowac jedynie leków swiatłoczułych, cierpieć na łojotok skóry.

Najlepiej też wmacniac naczynka poprzez codzienne zazywanie RUTYNY (rutynoskorbin)

podro dla wszystkich naczyniowców
Emma_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-01, 17:49   #7
Brook
Zakorzenienie

Dot.: Rozszerzone naczynka na twarzy - laser ???

hej! moja mama miala dzis robiony laser po raz pierwszy- mozecie powiedziec ( jak najszybciej ) czym mozna to załagodzic- znaczy posmarowac - sa slady czerwone, dosyc ja bolalo,
i czy nastepnym razem mozna uzyc kremu Emla do zniczulenia? niestety nie zapytala lekarza o to
Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-30, 17:42   #8
XoBlairoX
Zakorzenienie

Smile Popękane naczynka

Mam pytanie jestem młodą osobą i mam pewien problem mam na twarzy popękane naczynka i nie wiem jak je usunąć czy są na to jakieś domowe sposoby?? czy jaki kosmetyki stosować aby sie ich pozbyć . Podkreślam ze są one popękane w kilku dosłownie miejscach ale są duże i widoczne.

Podpiszesz? Ja już to zrobiłam a Ty ??

XoBlairoX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 18:30   #9
mrofka
wizażowy robalek

Ostatnio zauważyłam u siebie popękane naczynka wokół oczu i okolic, również i na brodzie... nigdy czegoś takiego nie miałam, nie robię nic wysiłkowego ani nic takiego, by moje naczynka miały prawo popękać... czy popękane naczynka znikną? Czy może to mieć związek z tym, że mam słabą morfologię? (mało płytek krwi i białych krwinek)?

Help

PiErWsZy DzIeŃ nA dIeCie... DaM rAdĘ!

Mam ten sam problem. Ostatnio zauważyłam u siebie popękane naczynka wokół oczu i okolic, również i na brodzie... nigdy czegoś takiego nie miałam, nie robię nic wysiłkowego ani nic takiego, by moje naczynka miały prawo popękać... czy popękane naczynka znikną? Czy może to mieć związek z tym, że mam słabą morfologię? (mało płytek krwi i białych krwinek)?

Help

CzWaRtY DzIeŃ nA dIeCie... DaM rAdĘ!

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-09-23 o 10:07
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-06, 21:30   #10
Signomi
Rozeznanie

Dot.: Popękane naczynka

o podbijam ! tez jestem bardzo ciekawa... z tego co slyszalam to mozna laserowo zamknąc naczynka tylko ze to nie daje gwarancji ze to juz nie wroci .. a wtedy podobno juz laserem nie mozna zamknąc..
powinno sie unikac slonca w takich wypadkach i uzywac kremow.. sa takie na popekane naczynka.. ja uzywalam juz dokladnie nie pamietam czego ale troszke to pomoglo ...
to moze byc wynik tego ze sie skore zzieblo w zime i teraz nagle takie goraco.... takie moje zdanie
Stary 2008-06-07, 16:14   #11
madzia9018
Raczkowanie

Ja też mam popękane naczynka na twarzy i trafiłam kiedyś na kasztanowy krem bielendy.... Najpierw kupiłam taki na noc i mleczko&tonik do demakijażu w jednym właśnie z serii kasztanowej i muszę przyznać że regularne stosowanie tych specyfików po części zamyka popękane naczynka..... Ostatnio kupiłam też taki krem na dzień bo wcześniej nie mogłam go nigdzie znaleźć też jest bardzo przyjemny stosuję go pod podkład i trzyma się dobrze

Moja skóra na twarzy zrobiła się jaśniejsza a najlepszym plusem jest to że nie jest juz taka czerwona, i na dodatek te kremy w porównaniu z innymi na naczynka nie są drogie bo za krem płaciłam ok 8 zł, za mleczko też jakoś tak

Ten krem na noc i mleczko jest łatwo dostać w drogerii (ja kupowałam w rossmannie) natomiast trudniejszy w dostaniu jest krem na dzień ale trzeba trosze poszukac i znajdzie się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-07, 17:17   #12
enlevé
Rozeznanie

mi pomaga krem na naczynka Iwostin Capillin, jest drogi bo kosztuje ok.38 zł ale naprawdę skuteczny, wyraźna poprawa jest widoczna po około miesiącu stosowania

enlevé jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-07, 18:43   #13
Sandra89
Raczkowanie

Ja też mam popękane naczynka tylko że na nogach dokładnie to na łydkach.. takie pajączki...jestem w szoku mam 19lat a tu już mi naczynka popękały czy któraś z Was używała może jakiegoś kremu który rozjaśnił bądź usunął te brzydkie "sińce" ??

Sandra89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-07, 22:40   #14
Madaaa
Zakorzenienie

a ja mam takie jedno miejsce na udzie ...
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-08, 18:39   #15
Płazik
Raczkowanie

Dot.: Rozszerzone naczynka na twarzy - laser ???

Co do laserowego usuwania to chyba nie pomogę radą... no, ale dla przyszłych , zaglądających tu osób powiem, że słyszałam o takiej bazie pod makijaz, lub w ogole, ktora sprawia, ze ich nie widac. Zaraz poszukam czegos o tym...

no jest.

http://www.gala.pl/styl-zycia/uroda/zobacz/artykul/cera-jak-platek/

jest opisana jaka przedostatania.

Moja skromna galeria :

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381397
Płazik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-13, 15:28   #16
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Przyczajenie

Czerwone powieki, spowodowane rozszerzonymi naczyńkami, przez słońce.

Mam pytanie dotyczące zamykaniu rozszerzonych naczyń. Na powiekach mam liczne Teleangiektazje przez to moje powieki są non-stop czerwone. Byłem u okulisty, ale ten nic nie mógł stwierdzić. Stwierdziłem, że za długie przesiadywanie na słońcu, przyczyniło się do rozszerzenia naczyń na powiekach, a w konsekwencji do ich zaczerwienienia. Można to zauważyć, lewe oko jest bardziej czerwone od prawego i to nawet by pasowało, ponieważ zawsze opalać się lewa strona twarzy była bardziej zwrócona do słońca. Czy można w jakiś sposób zamknąć te rozszerzone naczyńka, i zmniejszyć zaczerwienienie powiek?.
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-18, 10:45   #17
merryy12
Raczkowanie

Unhappy poękane naczynka pomocy:(

Witam. Od zawsze mialam problemy z popękanymi naczynkami, ale od jkiegos czasu pęka mi ich coraz więcej. Chcialabym je zamknąc ale nie wiem gdzie w krakowie znajde dobra klinike? I jaki jest najbezpieczniejszy sposob na zamkniecie naczynek? Slyszałam, ze dobry jest IPL jednak boje się tego zabiegu, ponieważ mam bardzo wrażliwą cerę i boję się, że zostana mi po tym jakieśblizny lub stałe zaczerwienienie na policzkach kremy nie pomagają nie wiem juz co mam robić mam przez ten problem ogromne kompleksy Prosze o pomoc
merryy12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-28, 11:32   #18
Przyczajenie

Dot.: Czerwone powieki, spowodowane rozszerzonymi naczyńkami, przez słońce.

Nikt nic nie może doradzić?
Stary 2008-07-14, 08:12   #19
123a
Przyczajenie

pękające naczynka

witam, mam problem z pekającymi naczynkami na nogach, jak sobie z tym poradzić?
naczynka pojawiają sie na udzie obok kolana i wokól kostek
123a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-15, 11:09   #20
aniezze
Przyczajenie

Dot.: pękające naczynka

iść do lekarza, żeby zapisał coś na uszczelnienie naczyń krwionośnych. Na własną rękę można brać rutinoscorbin, albo innych środek OTC - trzeba zapytać w aptece. Tyle tylko, że to nie cofnie już popekanych naczynek - z tymi trzeba się udać na zamknięcie laserowe.
aniezze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 12:58   #21
Makaria
Raczkowanie

Witajcie,

Ja również mam problem z pękającymi naczynkami i niestety teraz w okresie letnim na udach pojawiają się w przerażającym tempie. Postanowiłam stosować maść z kasztanowca i często robić masaż nóg. Oczywiście unikam też słońca i staram się często uprawiać sport.
Makaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 14:48   #22
AryaxD
Wtajemniczenie

U mnie te ż się własnie pojawily a da coś cerutin ( nie mam rutinoscorbin ) ?
Stary 2008-07-22, 16:01   #23
Makaria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AryaxD Pokaż wiadomość
U mnie te ż się własnie pojawily a da coś cerutin ( nie mam rutinoscorbin ) ?
Jak najbardziej, zamiast rutinoscorbinu można stosować cerutin.
Makaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 16:07   #24
AryaxD
Wtajemniczenie

Dzięki Przedwczoraj sobie golilam nogi, naczynka mi popękaly, jak nigdy od jutra zacznę łykać.
Stary 2008-07-23, 16:16   #25
Przyczajenie

Dot.: Czerwone powieki, spowodowane rozszerzonymi naczyńkami, przez słońce.

Coś się dowiedziałem. Raczej nie można usunąć tego rumienią i żyłek w żaden sposób, jest to po prostu za blisko oka. Musze się przyzwyczaić, że ludzie patrzą na mnie jak na ćpuna i alkoholika. Czy jest jakaś szansa, że te żyłki z upływem czasu znikną?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości