![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Samochód pary młodej.
Mam takie skromne pytanie, kto powienien siedziec w samochodzie pary mlodej obok kierowcy?
Z gory dziekuje za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Samochod pary młodej.
moim zdaniem nikt
a po co jeszcze ktoś ma siedzieć? no chyba ze zamierzasz jechac do ślubu jedym autem ze świadkami, wtedy najcześciej obok kierowcy siedzi świadek, a świadkowa z Wami z tyłu... ale to ciasno wtedy jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
swiadek albo swiadkowa... troche to dziwne moim zdaniem, zeby swiadek i swiadkowa jechali osobno autami roznymi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
agus87 to wszystko zalezy jakim autem ejdziesz.. jak masz mijsce no to jedzie sie ze swiadkami ale my np pojedziemy do slubu alfa romeo retro i w tym samochodzie z tylu nie ma takiej opcji zebysmy pojechali we 3!! a przeciez nei wemze tylko jednego ze siwadkow zeby ejchal z przodu
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Nikt nie powinien jechać wtedy fotel pasażera można przesunąć maksymalnie do przodu i pannie młodej łatwiej wsiąść do samochodu a świadkowie jadą innym samochodem przecież nie są wtedy potrzebni
![]() pozdrawiam
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja się spotkałam z takim rozwiązaniem, że to świadek jedzie z przodu obok kierowcy, albo inny przykład to świadek jest kierowcą...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez sie zastanawiam nad alfa romeo w stylu retro ale własnie tak myslałam jak my sie zmiescimy, i jak Wy to robiocie, swiadkowie jada za Wam tym drugim samochodem??
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
u nas było tradycyjnie: świadkowie jechali swoim autem, a nas wiózł kierowca-kuzyn, obok niego było wolne miejsce. Przy przejeździe z kościoła na wesele natomiast z przodu usiadł świadek-brat męża, ponieważ pojechał z nami na cmentarz do ojca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Samochód pary młodej.
Cytat:
Z kolei kiedy siostra mojego partnera wychodziła za mąż (a on był świadkiem i wypożyczył do ślubu auto), w rezultacie jechali razem:ja i świadek, Para Młoda, świadkowa.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak z ciekawosci po co ty tam jechalas, przeciez nie bylas swiadkiem? ciekawi mnie to bo moze jakis nowy zwyczaj i musze wziac pod uwage partnetke swiadka na moim weselu.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
my jechalismy cabrio wiec u nas bylo malo miejsca z tylu i swadkowie jechali za nami osobnym samochodem, gdyby nie to to jechalibysmy razem i obok kierowcy siedzialby swiadek.
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
u nas tez
wiecie ja naparwde dopiero na tym forum dowiedziałam sie ze jest taka mozliwosc zeby Młodzi jechali innym samochodem niz Swiadkowie. Ale w sumie ciesze sie ze tak mozna, bo własnie w przypadku małego samochodu jest to problem szczególnie dla Panny Młodej z ta sukienka
27.06.2009 Cudowny Dzień ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-04 o 10:58 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To była skomplikowana sytuacja. ![]() Ślub był tylko cywilny, Panna Młoda nie miała strojnej, dużej sukni i sama zaproponowała czy może razem z Panem Młodym i świadkową dosiąść się do naszego auta. Nie chciała jechać osobno, ale razem ze wszystkimi. Zgodziliśmy się. Osobiście bardzo mi się nie podoba jak świadkowie z partnerami są rozbijani po różnych autach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
jesli z Parą Młodą jadą świadkowie to raczej trudno do samochodu upchac jeszcze ich partnerów
![]() ja uwazam, że jest niefajnie jesli pary sa rodzielane np na weselu <u znajomej na weselu siwadkowie siedzieli przy parze mlodej a ich partnerzy gdzies osobno co w ogole bylo mega dziwne> ale w samochodzie na ta chwile to sie chyba nic nie stanie? chociaz u kolezanki na weselu cala rodzina najblizsza byla w mieszkaniu <ona ma rodzenstwo ktore ma juz swoje rodizny, dzieci wiec bylo tych ludzi sporo>. mieszka w bloku i miejsca tam duzo nie miala. reszta rodizny czekala po prostu na dole bo po co robic scisk, ale dziewczyna świadka poczula sie oburzona ze czemu ona ma stac na dole ze znajomymi i zrobila afere na calego;] dopiero panna mloda ja ustawila do pionu
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja mam taki problem... Nie wiem jak to wszystko zorganizowac.
Chcemy, żeby mój TŻ czekał już na mnie przy ołtażu... A więc musimy przyjechać osobno. To mamy załatwione z kierowcą. Tylko że jego świadkiem jest jego brat, a moim mój (który przyjeżdża z Irlandii w piątek rano, a więc spotkamy się dopiero w dzień ślubu) i który bedzie mnie prowadził do ołtarza. Ubierać się będzie mi pomagać moja najlepsza przyjaciółka. Wiem, że to wszystko pokręcone, ale może któraś zrozumie i powie mi kto z kim ma jechać, żeby to głupio nie wyglądało...? Jak to wszystko rozegrać? Tak jakoś mi się wydaje, że moja przyjaciółka i mój brat powinni jechać ze mną, ale co zrobić z bratową? Wszyscy się nie pomieścimy :P A z moim TŻ powinien jechać jego brat? A rodzice chyba osobno? :P Jejciu strasznie mnie to dręczy :P HELP bo zwariuje :P
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja też spotkałam się z moim TŻ pod ołtarzem w kościele. Do kościoła zawiózł mnie i mojego tatę wujek. Spod kościoła jechałam już z mężem w samochodzie prowadzonym przez szwagra. Jechał z nami jeszcze kolega robiący za fotografa. Świadkowie musieli być wcześniej w kościele, żeby podpisać dokumenty (my to już mieliśmy za sobą
![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
też tak uważam
![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
my mamy problem z głowy. Mój narzeczony będzie prowadził samochód ja będę siedziała z boku. Tak zadecydowaliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() pewne rzeczy chcemy zrobić we dwoje a nie w asyście innych w końcu to nasz dzień. Nie wynajmujemy limuzyny bo nie jest to dla nas żadna atrakcja. Mój narzeczony jest kierowcą wyścigowym więc same rozumiecie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
He he ciekawe czy jak błyskawica podjedzie pod kościół
![]() Ale swoja droga fajnie by było przejechać sie z zawodowcem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja jako śwaidkowa siedziałam z przodu, a kierowcą był świadek. Na tyłach siedzieli młodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
my tez chcemy sami....a swiadkowie pojadą przed nami, zeby rozdawac "prezenty" na bramkach
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Cześc Dziewczyny,
my jedziemy do ślubu sami ![]() ![]() Jedziemy własnym samochodem, ja go wewnątrz dekoruję: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak to sobie wymyśliliśmy ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
U nas nawet nie podsuwałam TŻ pomysłu żebyśmy jechali sami, on ma już dość jazdy ... Wiecie dzieli nas 420km w jedną stronę w każdy weekend przemierza ten odcinek dwa razy.... więc w sumie 840 km (albo sam do mnie jedzie albo mnie odwozi i wraca). Już widzę jaka awantura by się rozpoczęła gdyby nawet na własnym ślubie miał usiąść za kółkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
my jechaliśmy kabrioletem (czarne BMW) i ponieważ mało w nim miejsca z tyłu było, postanowiliśmy pojechać sami
![]() ![]() ![]() zdjecie 1 jedziemy do kościoła, już po ruszamy na sale - zdjecie 2 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.