|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Sposoby na plączace się włosy...
Mam dlugie (dość cieńkie), falowane włosy. Zima najdłuższe pasa zbijają się w takie kołtuny, że czasem poświęcam 15 minut żeby je jakoś rozsupłać !!!
Są jakieś sposoby ta takie "dolegliwości"?? Edytowane przez Lotosowa Czas edycji: 2008-12-23 o 12:42 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na plączace się włosy...
wiesz, co z tego co wiem to nie, ale ja gdy zaczęłam używac odzywki po kazdym myciu to tak się już nie plączą.
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
u mnie nie skutkują żadne odżywki... ehhh...
Może jakieś oleje?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
To jest osobny wątek poczytaj sobie. A ja jestem bardfzo zadowolona z Ziai Witamina, głębokie odżywianie
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
oj to chyba złych odzywek używasz
jest ich całe mnóstwo, no i mnóstwo takich które są konkretnie do długich włosów, i ułatwiają rozczesywanie, u mnie po użyciu w sumie jakiejkolwiek odżywce grzebień przechodzi jak po masełku
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co dziewczyny, jak umyje włosy z odżywka, to są ok. Najbardziej cierpie jednak gdy przychodze po całym dniu do domu a z tyłu (najdłuższe pasma) zwinięte są w wielki kołtun !
![]() ![]() I co ja mam zrobić ? Ratujcie!
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
moze zmien odżywkę, a jak nie to czesz w ciągu dnia włosy
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie w ciągu dnia jak mam chwile wolnego to "rozczesuje " je palcami, bo grzebieniem to sie raczej nie da, bo czesanie kreconych włosów grozi wieleekkkąąą szopą !
![]()
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
jej masz kręcone, to wiesz co zaglądnij do watku gdzies był o kreconych. Powinnas stosowac specialne odżywki/szampony do twoich włosów.
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam proste i zmniejszyłam to stosując odżywki.
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Są specjalne odżywki na łatwiejsze rozczesywanie. Takie szarpanie w wolnych chwilach nie wydaje mi się dobrym pomysłem... A myjesz włosy codziennie? Jeśli tak, to rozczesuj je tylko przed myciem po nałożeniu odżywki (nie olejku). Może podetnij końcówki bo masz wysuszone, to suche włosy najczęściej się plączą.
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
U mnie sprawdziło się rozczesywanie włosów przed myciemi i delikatne masowanie w trakcie, żeby się nie poplątały, i "wyleczenie" włosów z wszelkich problemów, odżywione włosy są łatwiejsze pod każdym względem w utrzymaniu
Dlatego poszukaj sobie odpowiedniej kuracji odżywiającej, szamponu, odżywki, może trochę trzeba podciąć włosy, jeśli są za długie do wiadomo, że mogą być problemy z rozczesywaniem, w ciągu dnia splatać je lub podpinać a przede wszystkim nie miziać ciągle - tego nie lubią
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Kaskaj24 : Nakładasz odżywkę przed myciem na suchę włosy i wtedy je rozczesujesz?? Hmmm... tak jeszcze nie robiłam
Obczaje to ![]() Dziewczyny, włosy to ja mam zdrowe (tak na moje oko). Nigdy ich nie farbowałam, podcinam końcówki, a kołtunki są tak czy siak.. Aha! Będę polować na maseczke w glorii ! ![]() Zyskowa Tobie proste włoski też się plącza... ehhh... Mysłam, że to domena włosów falowano-zakręconych
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Nom niestety. Chociaż wydaje się, że są zdrowe. Używam odżywki po każdym umyciu, Jakiś miesiąc temu zaczęłam pić pokrzywę[w sumie nie na plątanie sposób
. No nie wiem. Jak myślicie, jak będą cięższe to może się nie będą tak plątać![]() A maseczka z jajka pomoże, albo płukanka octowa??? Mi po niej jakoś włosy twardnieją[po masce];/
Edytowane przez zyskowa Czas edycji: 2008-12-23 o 12:13 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chyba chodzi o kołtunienie się włosów podczas dnia, a nie mycia. Ja też używam odżywek, głównie tych mocno nawilżających/odżywiających, maseczki oczywiście też, a jednak w trakcie dnia włosy strasznie mi się plączą i gdyby nie szczotka pod ręką, to bym na wieczór się nie rozczesała.
U mnie dzieje się to pewnie przez moje dosyć żywe( ) zachowanie w szkole+ wieczne mizianie włosów przez koleżanki.
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
no no no, Zyskowa, to idziemy z długością włosów łeb w łeb. Mi też gdzieś tyle brakuje do długości dołopatkowej
![]() Ale się uśmiałam z tej odżywki z jajek, że twardnieją po niej włosy. Jakoś skojarzyło mi się, że niektórym facetom z problemami męskimi, przydałaby się taka odżywka - mieli by wszystko szytwne, z włosami włącznie ![]() ![]() Narek Oczywiście, że chodzi o plątanie się włosów w trakcie dnia - koszmar!
Edytowane przez Lotosowa Czas edycji: 2008-12-23 o 12:41 |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może i tak, ale oni mają, składnik odżywki pod ręką A po jaju serio mam włosy takie nieprzyjemne
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
ja tez mam włosy proste i straszne robiły mi sie kołtuny,szczególnie "pod spodem" normalnie wyrywałam je sobie bo nie mogłam rozczesać.I tez stosowałam odżywki ale nie pomagaly za bardzo.
Ostatnio kupiłam sobie jedwab z Faraouk(biosilk) i naprawde polecam ! Mi pomogł, włosy się nie plącza,łatwo rozczesują, są śliskie, gładziutkie i mieciutkie w dotyku
|
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
mi sie placza wlosy jak mam porozdwajane koncowki. moze zetnij z 5 cm i dobrze je nawilzaj
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
a możecie polecić jakąś konkretną odżywkę? mam włosy mniej więcj do talii i chętnie bym nosiła rozpuszczone, gdyby nie to że potem nie da się ich rozczesać
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Na każdego inne działają musisz wybrac swoją ulubioną.
|
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaki szampon do plączących się włosów ?
Hey, jaki poleciłybyście szampon do plączących się włosków???
![]()
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki szampon do plączących się włosów ?
Zapraszm na forum o pielęgnacji tam jest taki sam watek. Może tam sie wypowiedz
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki szampon do plączących się włosów ?
Moje kolezanka uzywa szamponu z Avonu nie znam dokladnej nazwy ale jest z seri Advance Techniques.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Musze się podzielić z Wami moim świątecznym odkryciem!
Dostałam pod choinką szampon i odżywke z L'oreala (taką zółtą). Używałam już dwa razy i powiem Wam, że włosy mam takie mięciutki , delikatne, że poprostu jestem w szoku! Przestały się tak bardzo plątać (dzisiaj zrobie test, bo ide na zakupy, zapolować na jakiś fajny ciuch), jak wróce i włosy nie będą splątane, to dziewczyny będę polecać L'oreala z pełną odpowiedzialnością!
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
To czeakmy jak wrócisz
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
a więc:
1. włosy mięciutki, delikatne, niepokołtunione !!!! , ale (zawsze jest jakieś ale...)... są przyklapnięte, takie niekręcące się i jest wrażenie jakby było ich mniej
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mogłabyś pokazać fotkę tych cuduniek;p ![]() ?Ja mam także kołtuny ![]() Najgorsze jest kiedy muszę wyciąć ..
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam włosy do lini stanika, kręcone, i znam ten ból... kupiłam w salonie fryzjerskim szczotkę do sztucznych włosów, i dzięki temu mogę je rozczesać po ludzku
Jest ze specjalnego włosia
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

jest ich całe mnóstwo, no i mnóstwo takich które są konkretnie do długich włosów, i ułatwiają rozczesywanie, u mnie po użyciu w sumie jakiejkolwiek odżywce grzebień przechodzi jak po masełku 

. No nie wiem. Jak myślicie, jak będą cięższe to może się nie będą tak plątać
Przestały się tak bardzo plątać (dzisiaj zrobie test, bo ide na zakupy, zapolować na jakiś fajny ciuch), jak wróce i włosy nie będą splątane, to dziewczyny będę polecać L'oreala z pełną odpowiedzialnością!