wielki "dół" z powodu szkoły? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-02, 15:29   #1
s-t-o-k-r-o-t-k-a
Raczkowanie

GG do s-t-o-k-r-o-t-k-a

wielki "dół" z powodu szkoły?

Cześć dziewczyny!
Mam nadzieje, że jakoś mi pomożecie od wczoraj mam wielkiego doła, łzy w oczach, nawet z nikim mi sie rozmawiać nie chce;(
Zaczęła sie dryga klasa LO okazało się że mamy na południe kilka razy w tygodniu
i kończymy pod wieczór, ja mieszkam 36 km od szkoły dojazdy mi zupełnie nie pasują, rano bede musiała w szkole półtorej godziny zcekać na lekcje, potem po lekcjach godzine na autobus i godzina drogi
Nie wiem jak znajde czas na nauke i na spotkania z chłopakiem jeszcze. jakoś nie mogę się pozbierac, w klasie nie mam nikogo bliskiego gdyż jako jedyna z mojego otoczenia poszłam do tej szkoły, poza tym w wakacje codziennie wiekszość czasu spędzałam z chlopakiem teraz nie wiem czy wogole damy rady spotykac sie w tygodniu, jestem w jednej z najleszych szkół i mnóstwo nauki;(
Nie mam już do niczego chęci ciagle bym tylko leżała w łóżku i się smuciał, co zrobic?
s-t-o-k-r-o-t-k-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 15:36   #2
eifersucht
Zadomowienie

Dot.: wielki "dół" z powodu szkoły?

Wszystkie klasy tak mają? Zawsze możesz się starać o przeniesienie do klasy, której plan bardziej by Ci odpowiadał. Myślę, że wzmą pod uwagę te 'zmarnowane' 2,5 godziny dziennie

eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 15:42   #3
nask
Zadomowienie

U mnie w Liceum wiele osob tak musialo robic i nikt nie marudzil.
Zawsze mozesz starac sie o przeniesie.
Jak nie wyjdzie, to ta 2,5 godziny mozesz poswieciec na odrobienie lekcji, uczenie sie i wtedy masz mniej do zrobienia w domu.

Pozdrawiam
nask jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 15:48   #4
ViVian66
Zadomowienie

dasz radę, powodzenia

Edytowane przez ViVian66
Czas edycji: 2014-04-26 o 19:06
ViVian66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 16:10   #5
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Też mam trochę 'doła' spowodowanego szkołą. Z jednej strony nie mam aż tak na co narzekać.
Plan w miarę, znajomych mam.
Ale jakoś tak mi źle...
Stary 2008-09-02, 17:07   #6
malenka9085
Rozeznanie

W szkole, do której miałam dojeżdżać też tak jest. Klasy 1 mają na rano, 2 na popołudnie. Tak na przemian.
Stary 2008-09-02, 17:23   #7
AryaxD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
Też mam trochę 'doła' spowodowanego szkołą. Z jednej strony nie mam aż tak na co narzekać.
Ale jakoś tak mi źle...
To tak jak ja.
Z wyjątkiem, ze lekcje nudne, plan lekcji porównując do zeszłorocznego masakryczny, i znajomi - jeszcze wczoraj bylo wszystko ok, a dzis im odbilo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-02, 17:28   #8
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

nie ma szans na zmianę klasy?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 17:44   #9
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
Ale jakoś tak mi źle...

Mam dokladnie tak samo.
Niby wszystko ok ale mam ochotę wyć
Stary 2008-09-02, 18:07   #10
mircia14
Zakorzenienie

Tak, ja mam to samo..
Zawsze lubiłam chodzić do szkoły... Podczas, gdy wszyscy narzekali, ja znajdowałam pozytywne strony i naprawdę lubiłam to wszystko...
W tym roku odechciało mi się kompletnie, nie nauki, tylko po prostu nie czuję tego entuzjazmu.
Przez wakacje strasznie się rozleniwiłam, kompletny luz, wstaję i chodzę spać kiedy chcę, na dodatek cały miesiąc bez rodziców, w towarzystwie. Można powiedzieć że mi odbiło i kompletnie przestałam poczuwać się do obowiązków. Tylko czemu teraz, w III klasie, kiedy najbardziej trzeba się wziąć w garść...
No nic, muszę się wziąć za siebie i przypomnieć sobie, że jest coś takiego jak obowiązek...
Pozdrawiam ;*
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 18:21   #11
laylaaa
Zakorzenienie

nie wchodzi w grę internat albo wynajęcie pokoju? 36 km to dużo, w mojej klasie w LO było sporo osób spoza miasta, ci którzy mieli daleko mieszkali w internacie, reszta męczyła się z dojazdami.

narazie może nie jest tak źle, ale pomyśl, co będzie późną jesienią czy zimą, wtedy dojazdy i czekanie na autobus będą dużo bardziej uciążliwe.

co do chłopaka, to w tygodniu nie zawsze znajdziecie czas na spotkania.. będziesz w domu późno, a jeszcze trzeba znaleźć czas na naukę itp. mieszkając na miejscu chyba na to samo by Wam wyszło, spotykalibyście się w weekendy..

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-02, 18:22   #12
agnieszka015
BAN stały

GG do agnieszka015
Post Dot.: wielki "dół" z powodu szkoły?

[QUOTE=Aralka;8861436]Też mam trochę 'doła' spowodowanego szkołą. Z jednej strony nie mam aż tak na co narzekać.
Ale jakoś tak mi żle..

Hej.Ja mam tak samo jak Ty.Plan lekcji ujdzie w końcu mogłobyć gorzej.No ale klasa nie jest za fajna.Znajomych mam, ale siedme osób a reszta w ogóle odzywac się nie chce do mnie jest mi z tego powodu smutno.Nie powiem już co w szkole.Śmiali by się tylko z tych "pierwszakow" a ze mna szczegolnie.Przyzwyczaiła m się już do tego, że wiele osób mną pomiata.
wiec dlaczego mi źle?
agnieszka015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 18:28   #13
Yaza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s-t-o-k-r-o-t-k-a Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Mam nadzieje, że jakoś mi pomożecie od wczoraj mam wielkiego doła, łzy w oczach, nawet z nikim mi sie rozmawiać nie chce;(
Zaczęła sie dryga klasa LO okazało się że mamy na południe kilka razy w tygodniu
i kończymy pod wieczór, ja mieszkam 36 km od szkoły dojazdy mi zupełnie nie pasują, rano bede musiała w szkole półtorej godziny zcekać na lekcje, potem po lekcjach godzine na autobus i godzina drogi
Nie wiem jak znajde czas na nauke i na spotkania z chłopakiem jeszcze. jakoś nie mogę się pozbierac, w klasie nie mam nikogo bliskiego gdyż jako jedyna z mojego otoczenia poszłam do tej szkoły, poza tym w wakacje codziennie wiekszość czasu spędzałam z chlopakiem teraz nie wiem czy wogole damy rady spotykac sie w tygodniu, jestem w jednej z najleszych szkół i mnóstwo nauki;(
Nie mam już do niczego chęci ciagle bym tylko leżała w łóżku i się smuciał, co zrobic?

Nie możesz poszukać stancji? Sporo znajomych z mojej klasy mieszka/mieszkało na stancji, mieli po 25-40 km do szkoły.
Czegoś nie rozumiem - jesteś w II klasie i nie masz nikogo bliskiego? A co to, pierwszą klasę przespałaś i z nikim nie rozmawiałaś, że nie znalazłaś przyjaciół? Przepraszam, że pytam, ale ja tez nikogo w klasie nie miałam, ciężko mi się nawiązuje znajomości nowe bo mam trudny charakter i robię złe pierwsze wrażenie (opinia przyjaciół) ale na początku drugiej klasy to już naprawdę czułam się z tymi ludźmi zżyta - gwoli ścisłości, na dyskoteki z nimi nie jeżdziłam, po szkole nie spotykałam bo tez dojeżdżam a rodziców mam konserwatywnych bardzo.
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it?

If it was someone you truly loved?"
Yaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 19:16   #14
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Cytat:
Napisane przez agnieszka015 Pokaż wiadomość
Hej.Ja mam tak samo jak Ty.Plan lekcji ujdzie w końcu mogłobyć gorzej.No ale klasa nie jest za fajna.Znajomych mam, ale siedme osób a reszta w ogóle odzywac się nie chce do mnie jest mi z tego powodu smutno.Nie powiem już co w szkole.Śmiali by się tylko z tych "pierwszakow" a ze mna szczegolnie.Przyzwyczaiła m się już do tego, że wiele osób mną pomiata.
wiec dlaczego mi źle?
A do której klasy chodzisz?

Ja teraz 3 Gim i te głupie testy. Wszystko tylko jęczą w koło, że trzeba się uczyć..., że nie ma czasu na spotkanie, bo nauka, ble ble...
Jakiś wyścig szczurów.
Stary 2008-09-02, 19:27   #15
Emilkaa
Zadomowienie

Wiadomo,że dół musiałaś mieć w końcu skończyły się wakacje,a Ty widywałaś się z chłopakiem,robiłaś co chciałaś,a teraz będzie ciężko,ale głowa do góry i pomyśl,że wiele osób ma tak samo ciężko jak Ty.
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 19:30   #16
crippled
Wtajemniczenie

Miałam identyczną sytuację (35 km do szkoly, dwa autobusy na krzyz). Dałam rade 3 lata to Ty też dasz te dwa jakoś zmęczyć a może w trzeciej klasie plan się zmieni i będzie już 'normalnie'
Stary 2008-09-02, 19:40   #17
Arethaf
Wtajemniczenie

A ja jestem załamana, bo wymyślili nam nowy program sprawdzający naszą wiedzę Załamka, jak ja temu wszystkiemu podołam? Ryczeć mi się chce.

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 20:08   #18
veronicas15
Zakorzenienie

A ja już sama nie wiem...
Plan mam dobry,ale klasa nie za fajna...
Szczerze mówiąc to momentami tęsknię za gimnazjum i byłą klasą..
veronicas15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 20:50   #19
s-t-o-k-r-o-t-k-a
Raczkowanie

GG do s-t-o-k-r-o-t-k-a

Przenieść sie do innej klasy nie mogę bo nie zmienie przecież profilu, co do klasy to zżyłam sie z paroma osobami ale nie aż tak ze mogę nazwać to przyjaźnią, co do internatu to jest jeden ale tam isc nie chce towarzystwo jest to większość chłopców ze szkoły sportowej i jak słyszę co tam się dzieje to nie mam ochoty sie tam zblizac, trudno jakoś bede musiała to przebolec nie jestem pierwsza która tak ma...
Tylko ile to potrwa ;(

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-02, 20:53   #20
Wenress
Zakorzenienie

Dużo osób niestety tak ma z dojazdami. Ale mimo wszystko możesz jakoś sobie zająć ten czas, po szkole odrobić lekcje tak z grubsza czy przypomnieć sobie to, o czym było w ten dzień, nie będziesz musiała tego w domu robic, i wtedy może uda Ci sie spotkać z chłopakiem. A przed to tak samo w sumie, możesz też zabrać np książkę... u nas w szkole jest dostęp do neta w bibliotece, to naprawdę fajna sprawa, może u Ciebie też? Zamiast czekać na korytarzu, możesz sobie nawet pogadać z kimś na gg
Zmiana klasy pewnie Ci dużo nie da, bez sensu z nowymi ludźmi, a i tak pewnie będziesz mieć problemy z dojazdem.

A doła też mam dojazd akurat mam świetny. Ale boję się, że sobie nie poradzę, jestem w klasie akademickiej, ścisłej, w dobrym LO będzie wkuwania a ja nieprzyzwyczajona do tego zupełnie, w gim to był luz.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 21:36   #21
natalka2
Zakorzenienie

ja tez mam dola
nie chce mi sie chodzic do tej szkoly. wszyscy strasza, od fizy mam najdurniejsza babe w szkole, musze isc na piechote 20 min, a wczesniej chodzilam 3 dziewczyny troche niemrawe, nie chce mi sie uczyc, mam wymagajacego faceta od infy, a jestem w tej dziedzinie kieeeeeepska, mam podobno powalona katechetke [znowu!], we wtorki 9 lekcji, w srode basen o 7 rano, na ktory musze sama dotrzec i spowrotem do szkoly [a po chlorze wlosy jak siano a skora jak papier]

ehhh

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 21:52   #22
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s-t-o-k-r-o-t-k-a Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ojooooj

Wiem, że to kłopotliwe, ale da się przeżyć. Ja też przez 3 lata LO tak jeździłam. Miałam autobus o 6.40 rano (jak miałam lekcje na 8, czyli praktycznie 4 razy w tygodniu, chyba, że wyskoczyły jakieś zastępstwa) i miałam ochotę pozabijać tych wszystkich, którzy mieszkają 5 minut piechotą od szkoły i narzekają, jak to się nie wyspali A ja wstawałam przed 6, w domu byłam prawie codziennie o 17. No, w III klasie już było mniej lekcji, więc zdarzało się, że jak się zwolniłam z paru minut ostatniej lekcji to zdążyłam na taki autobus, że byłam w domu o 14
A rano też musiałam często czekać na lekcje, bo np. jak miałam na trzecią lekcję, to jedyny autobus ode mnie jechał o 8 i czekałam w szkole od 9 do 10.45 na korytarzu.

Także poznałam dobrze uroki dojeżdżania, czekania na przystankach na spóźniony autobus, kiedy koleżanki z klasy dawno już był w domu i jadły obiad.

I powiem Ci, że po pewnym czasie staje się to normalne, przyzwyczajasz się, jak do wszystkiego innego. Teraz pracuję i wstaję jeszcze wcześniej, bo żeby dotrzeć na 7 do pracy muszę jechać autobusem o 5.55. Życie

No, to idę spać już
Stary 2008-09-02, 22:39   #23
teofano86
Zadomowienie

nie ma co beczeć tylko brać sie w garść i zdać maturę. Idąc do szkoły nie w swojej miejscowości musiałaś się liczyć z tym, że tak to może wyglądać...nie ma rady....trzeba chodzić...no chyba, że się przeniesiesz do swojej miejscowości.
teofano86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-03, 07:06   #24
s-t-o-k-r-o-t-k-a
Raczkowanie

GG do s-t-o-k-r-o-t-k-a

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Ojooooj

Wiem, że to kłopotliwe, ale da się przeżyć. Ja też przez 3 lata LO tak jeździłam. Miałam autobus o 6.40 rano (jak miałam lekcje na 8, czyli praktycznie 4 razy w tygodniu, chyba, że wyskoczyły jakieś zastępstwa) i miałam ochotę pozabijać tych wszystkich, którzy mieszkają 5 minut piechotą od szkoły i narzekają, jak to się nie wyspali A ja wstawałam przed 6, w domu byłam prawie codziennie o 17. No, w III klasie już było mniej lekcji, więc zdarzało się, że jak się zwolniłam z paru minut ostatniej lekcji to zdążyłam na taki autobus, że byłam w domu o 14
A rano też musiałam często czekać na lekcje, bo np. jak miałam na trzecią lekcję, to jedyny autobus ode mnie jechał o 8 i czekałam w szkole od 9 do 10.45 na korytarzu.
Mam dokładnie tak samo...
A myślałam nad przeniesieniem sie do innej szkoły tam gdzie chodzi moj chłopak, maja lekcje zawsze na 8 i tak kończą lekcje że zawsze można zdązyć na autobus maja inaczje przerwy poukladane niz my, jednak to jest technikum i musiałabym pewnie zalicyc przedmioty zawodowe z pierwszej klasy i jeszcze jezyk niemiecki;(
Stary 2008-09-03, 09:57   #25
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Ech, współczuję, rzeczywiście plan niezbyt komfortowySpróbuj może się przenieść do innej klasy, może tam będzie ciut lepiej?Trzymaj się i się nie martw, z każdej sytuacji można wyjść obronna ręką

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości