kozaki gino rossi - reklamowac? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-16, 10:02   #1
KarolinaK
Zakorzenienie

kozaki gino rossi - reklamowac?

W zeszlum roku w listopadzie kupilam zimowe kozaki gino rossi z nowej kolekcji.
Buty trzymaly sie calkiem niezle az do tej pory. Najpierw zobaczylam przy zamku na szyciu skora jest rozdarta pomiedzy nakłuciami od igly na dlugosci 3 cm. To nie wyszystko na dodatek podeszwy odchodza na obu butach po zewnetrznych stronach. Na rachunku jest napisane ze gwarancja obejmuje dwa lata. A ja jestem w tej chwili za granica i w Polcse bede dopiero w czerwcu a i tak nie w tym miescie gdzie je kupilam.
Chcialabym zapytac czy reklamowalyscie wczesniej buty tej marki i jaki byl rezultat.
I czy mozna zlozyc reklamacje wysylajac buty poczta?
Bede wdzieczna za odpowiedz
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 11:56   #2
Reniz
Raczkowanie

Dot.: kozaki gino rossi - reklamowac?

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
W zeszlum roku w listopadzie kupilam zimowe kozaki gino rossi z nowej kolekcji.
Buty trzymaly sie calkiem niezle az do tej pory. Najpierw zobaczylam przy zamku na szyciu skora jest rozdarta pomiedzy nakłuciami od igly na dlugosci 3 cm. To nie wyszystko na dodatek podeszwy odchodza na obu butach po zewnetrznych stronach. Na rachunku jest napisane ze gwarancja obejmuje dwa lata. A ja jestem w tej chwili za granica i w Polcse bede dopiero w czerwcu a i tak nie w tym miescie gdzie je kupilam.
Chcialabym zapytac czy reklamowalyscie wczesniej buty tej marki i jaki byl rezultat.
I czy mozna zlozyc reklamacje wysylajac buty poczta?
Bede wdzieczna za odpowiedz
Przede wszystkim musisz skontaktowac sie ze sklepem np.telefonicznie i zapytać się czy wogóle instnieje u nich możliwość reklamacji za pośrednictwem poczty. Jesli chodzi o reklamacje, to owszem jest dwa lata odpowiedzialnosci za towar, niemniej jednak jeżeli w ciągu 6 miesięcy od zakupu wada ujawni sie, wowczas uwaza się, że wada istniała w momencie wydania, po tym okresie jest im cokolwiek ciężko udowodnic.... Dodam jeszcze, ze masz tylko 2 miesiace od momentu zauwazenia wady na zlozenie reklamacji, po tym terminie reklamacja zostanie zapewne odrzucona! Spiesz się zatem
Reniz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 12:01   #3
wiewioor
Wtajemniczenie

Dot.: kozaki gino rossi - reklamowac?

ja uważam, że reklamacji zawsze warto spróbować - najwyżej nie zostanie uznana, nic na tym nie tracisz. Nie wiem czy taka reklamację można złożyć pocztą, może lepiej wysłać buty i rachunek jakiejś koleżance i ona spróbuje to załatwić myśle że warto pokombinować bo te butki nie są najtańsze
wiewioor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 12:37   #4
KarolinaK
Zakorzenienie

Re: Dot.: kozaki gino rossi - reklamowac?

Wlasnie tak jak mowicie chyba powinnam najpierw zadzwonic.
Jesli chodzi o pomysl wyslania do kolezanki to wlasciwie nie mam kolezanki w tym miescie gdzie kupilam butki w tym problem . A nie chce tez specjalnie kogos prosic o zajmowanie sie moimi sprawami .
Mimo wszystko bardzo dziekuje za rady
Stary 2009-07-29, 10:13   #5
KarolinaK
Zakorzenienie

Re: Dot.: kozaki gino rossi - reklamowac?

Odnawiam wątek poniewaz oddalam buty do reklamacji. Przyjeli i juz mi zwrocono naprawione i musze przyznac ze jestem bardzo zaskoczona rezultatami. Obie podeszwy wymienione na nowe, przy zamku nowy kawalek skory wszyty a do tego przy palcach na jednym bucie kawalek skory mi sie oderwal wczesniej i w ogole tego nie widac jakos zamaskowali .
Jestem bardzo pozytywnie i milo zaskoczona . Buty mimo ze zreperowane wygladaja jak nowe .
Stary 2009-10-20, 16:17   #6
agatasw1
Zadomowienie

Dot.: Re: Dot.: kozaki gino rossi - reklamowac?

gino rossi w moim przypadku uznało reklamacje ale nie polecam,kupiłam tam buty i kurtke i już tam nie kupie
agatasw1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości