|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wesele Warszawa z własnym jedzeniem - gdzie? + nocleg dla gości
hej, mam dwie sprawy:
1. chcemy zorganizować wesele z własnym jedzeniem (mamy tanią opcję po znajomości), ale wszędzie, gdzie szukam, w ofercie jest sala z menu. jakieś propozycje, jak szukać samej sali? 2. dodatkowo, chcemy przenocować gości - nie wiem, czy szukać hotelu z salą bankietową i noclegiem dla gości (wszystko, co znajduję, drogie jest), czy jakiejś sali na wynajem, a gości dać do jakiegoś tańszego miejsca. wydaje mi się, że ta druga opcja lepsza, więc od razu podpytuję, gdzie w Warszawie/okolicach można tanio ludzi przenocować? rzecz jasna, koszty jak najniższe, bo w ogóle jak się za temat wzięłam, to mnie ciężkie załamanie dopada... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: wesele Warszawa z własnym jedzeniem - gdzie? + nocleg dla gości
napisz jesczze na ile gości., bo to ważne
ja mogę polecić dwie sale - pod warszawą 1. na ok 100 osób - bez noclegów - w Straży w Nowej Wsi k. Pruszkowa, ładna z klimatyzacją: http://www.ospnw.pl/sala.html 2. na 150-200 osób - pokoje na 30 osób - w Biskupicach k. Brwinowa: http://www.dunajewski.pl/ w tej drugiej będe miała równo za miesiąc wesele, więc jak chcesz więcej to pisz na priv Powodzenia!
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
hej
![]() myślę, że na jakieś 80 osób, na pewno nie przekroczymy setki. tam, gdzie masz wesele, ile Cię kosztuje od osoby? i można "wjechać" ze swoim jedzeniem? spanie w cenie, czy płacicie osobno? jeja, dopiero zaczynam o tym wszystkim myśleć i już mi głowa paruje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tam, gdzie my mamy, to może być za duża sala na tyle osób, choć możecie pana zapytać
płacimy 7500 za salę - u nas się to opłaca, bo będzie dużo ludzi, wiec wychodzi taniej niż normalnie, ale na 80 osób to chyba się nie będzie opłacało swoje kucharki mamy, u niego nie ma innej opcji (ma też swoje polecone kucharki) za noclegi 60 zł od łóżka a ta pierwsza sala nie wiem ile, ale na pewno tańsza (mniejsza)
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam,
Nie znalazłam nigdzie informacji. Przekopałam internet i już nie mam siły szukać po milionowej stronie bez konkretów ![]() Może ktoś z Was wie, gdzie można wynająć salę na wesele. Szukam w okolicach Wołomin-Radzymin, może być nawet Warszawa, choć trochę kiepsko ze względu na ceny. Chciałabym samą salę z kuchnią. Niestety wszędzie jest z menu, co odpada ze względów finansowych. Koleżanka wynajmowała salę na 300 osób za 2tys zł, więc może znajdzie się taka do 100 osób za połowę ceny. Wesele planowo na 70 osób (choć pewnie przyjdzie z 55-60). Sala w Wołominie Kowalewski patrzyłam ale to 1800 zł.. Dekoracje we własnym zakresie mam, więc wystarczą nam stoły, krzesła i zastawa ![]() Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.