|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze wspomnienia z dzieciństwa lat 80. i 90. oraz co "Gimby nie znajo" - zbiorczy.
Witam Wizażanki
wklejam linki do, moim zdaniem, świetnego rankingu. Łezka w oku się kręci ja się pośmiałam to i Wy się pośmiejcie ![]() http://e-lama.pl/wroclaw/artykuly/85...at-90-czesc-1/ http://e-lama.pl/wroclaw/artykuly/86...t-90-czesc-II/ http://www.e-lama.pl/artykul.php?id=8641 To były czasy, prawda?
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Top 30 lat 90
Oj tak, łezka się w oku zakręciła
![]() To były przepiękne czasy!
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
ojjaa
bardzo się łezka w oku kręci .. ja chcę znów być małą dziewczyną, ale tylko w tamtych czasach
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
A pamiętacie czarodziejkę z księżyca i królestwo kalendarza?
To były czasy - karteczki do tej pory mam poupychane w szufladach ") |
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Sailor Moon
tak mi sie dzieciństwa zachciało a takie karteczki, ale nie do segregatorów tylko z takich notesików :d no i zanim weszły złote myśli były takie małe prostokątne zwykle na kłudeczke PAMIĘTNIKI ha!! mojego nie oddała mi kiedyś pani od plastyki z podstawówki czasem ją spotykam, ciekawe czy pomyślałaby że jestem stuknięta jakbym się zapytała o mój wypasiony pamiętnik ..EDIT Ty sie ciesz dziewucho, że jutro mam wolne bo właśnie przez to siedzę na Youtube i katuję piosenki BSB i aż mnie skręca i się wzruszam się
"To, że zwierzę jest duże, nie oznacza, że nie potrzebuje czułości. Jakkolwiek duży Tygrys się wydaje, potrzebuje tyle czułości, ile Maleństwo." Edytowane przez AgattkaM Czas edycji: 2009-01-08 o 01:05 |
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
królestwo kalendarza
http://www.youtube.com/watch?v=hKdMQ3pAEX4prawie bym zapomniała o tym, to był szał w ogóle wszystkie generały Daimosy, Gigi i inne takie oglądałam, we wakacje nawet 2 razy dziennie (rano i po południu powtórkę )ja chyba tez karteczki gdzieś jeszcze mam ale chyba najbardziej mi się podobało z tej top 30 blok reklamowy stara się poczułam że to tak dawno było a ja doskonale pamiętam piosenkę o kuku-ruku (a naklejki z kuku-ruku zbierałam i przyklejałam do szafek, później nie mogłam tych szafek domyć )
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też miałam karteczki z notesików i pamiętnik na kłódkę też.Powiedz mi jak nauczycielka mogła Ci zabrać pamiętnik znając mój charakterek skończyło by się u Dyrektora. Tak miałam z tamagochi kiedy mi chciał nauczyciel zabrać ![]() ja bym poprosiła o zwrot a co |
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Elmirko
po prostu z pewnych rzeczy się chyba nigdy nie wyrośnie ja ryczałam na Sailor Moon kiedyś ryczę i teraz, to samo z piosenkami BSB [jedyny zespół którego mam wszystkie albumy, czy to na kasetach czy to na płytach - z tamtego okresu] niektóre ich utwory już przy pierwszych dzwiękach działają na mnie dreszczogennie i bezwiednie napływają mi łzy do oczu a ja wtedy za strachliwa byłam, to było przed wakacjami i miała mi sie wpisać i już u niej został a miałam tam narysowanego takiego cudownego psiaka [brat narysował ]
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Spice Girls to był zespół
karteczki do segregatora najpierw odziedziczyła po mnie moja młodsza siostra a później sąsiadka eh...wróciłabym się do tamtych czasów... tak beztrosko się żyło:P
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
aż mi się słodko zrobiło...Ja bym jeszcze dodała "Miłość w rytmie rap" mogłam go non stop oglądać.Czarodziejka z księżyca, granie w wydaję wojnę, skakanki... czy dziś dzieciaki też się tak bawią? rzeczywiście łezka się zbiera.... Pozdrawiam wszystkie sentymentalne 90
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście "Czarodziejka z księżyca"
pamietam że siostra mi nagrywała, bo czasem leciała jednoczenie na jedynce... "Moda na sukces". Heheh ale puenta.. lata 90 sie skończyły, a "Moda na sukces" nadal leci ![]() ![]() A dlaczego żadna z was nie napisała o The Kelly Family?? Ja sie kochałam w Angelo miłością największą i najszczersza gdzies w wątku o śmiesznych wpisach z pamiętników jest wyznanie miłości do niego A jak brat dostał walkmana na komunię, to było jedno wielkie "łaaaaał" wszyscy sąsiedzi (w sensie równieśnicy ) nam zazdrościli A jak sie baterie wyczerpały i nie było żadnych w zapasie, to i tak sie z tym wychodziło ze słuchawkami w uszach i sie udawało że sie słucha pisenek taki lans
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
nie bede oryginalna i powiem, ze super zesaywienie a wafelki kuku ruku wymiatają
i nie wiedziałąm, ze te wszystkie la bouche czy dr. Alban to Eurodance |
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Tsubasa!
![]() A gumy turbo... nie do zastąpienia... Gdzie one się podziały? ;>
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
raka powodowały to wycofali
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj "ta dzisiejsza młodzież" to nie wie co traci. Co to były za czasy! W tej chwili na piechotę bym do nich wróciła. Kolonijne dyskoteki przy "eurodance" , guma i gra z ziemniaka na dworze, przejażdżki na wigry3 i Back street boys
coś cudownego. Wspaniale jest sobie to wszystko przypomnieć. A co do kukuruku, też dalej pamiętam piosenkę, mama przestała mnie zabierać do spożywczaka na zakupy bo potrafiłam ją męczyć kilka razy dziennie! No i oczywiście sklepik szkolny a w nim andruty, szyszki i picie w woreczku mniam
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
picie w woreczkach omg
zawsze kolejki po to były
|
|
|
|
#18 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle jakieś dziwne gusta miałam bo nawet Nick z BSB mi się nie podobał ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
ale super zestawienie fajnie tak czasem powspominać
a mi jeszcze w pamięć zapadły gumy z pierścionkami to dopiero było coś;D
|
|
|
|
#21 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i Nick mi się nie podobał, ja uwielbiałam A.J'a i (po cichu bo nie spotkało się to ze zrozumieniem koleżanek ) Howie'go - ciasteczka a kawałek "Quit playing games with my hart" doprowadzał mnie i przyjaciółkę do stanu niemalże nieprzytomności ( te ich gołe klaty z pod rozpiętych, mokrych koszul )Zamówiłyśmy sobie z Bravo Girl (lub Dziewczyny) zestaw fanowski naklejki, plakaty, historia zespołu i każdego z chłopców z osobna ehhh...Ojj, ja już moich chyba nie mam, a dawało się to wszystkim, koleżankom, kolegom , nauczycielom, nawet rodzicom i rodzicom znajomych..ha! im więcej wpisów tym lepiej ![]() (może zrobimy wizażowe złote myśli )
|
|
|
#22 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiedziałam, że to fachowo się nazywało eurodance. Kolonie, te dyskoteki. Pamiętacie: no no no no no no no no no no no no there's no limit! |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Tacy byliśmy jeszcze wczoraj...
|
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
U mnie ten ranking to byłoby tylko top 7: Spice Girls, Bravo, klocki Lego, Drużyna A, niedzielne wieczorynki, Backstreet Boys i kolorowe karteczki
Reszta tych "manii" jakoś mnie ominęła, a do Czarodziejek z Księżyca pałałam najszczerszą niechęcią proszę mnie nie zlinczować
|
|
|
|
#25 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#26 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że spora część wizażanek właśnie dzięki tej wielce kształcącej gazetce może teraz udzielać się w wątku "czy jestem w ciąży?" i tłumaczyć 16-latkom, jak to naprawde wygląda z tą ciążą . Cytat:
![]() . Powiem szczerze, że od kiedy zostałam kolekcjonerem karteczek, nidgy nie nie mieściło mi się w głowie jak-można-pisać-po-karteczkach! ![]() ![]() ![]() Niestety, artykuł wywołał też we mnie pełną traumę . Jako właścicielka Pegasusa, posiadałam też tak zwaną grę "w kaczki" (teraz politcal correctness by tego nie puściła, ale wtedy przecie były inne czasy ). Gra polegała na celowniu i strzelaniu super interaktywnym plastikowym pistoletem nabytym na bazarku w jawiące się na telewizorze kaczki. Kiedy źle się wycelowało, kaczka nie ginęła. Cytat:
![]() Do dziś spędza mi to sen z powiek!! ![]() Apropo Czarodziejki z Księżyca. Pamiętam jak na kolonii nad morzem wyjeżdżaliśmy już do domów i nagle moja friend zobaczyła w kiosku komiks z naszą blondwłosą bohaterką i mimo kolejki na jakieś 1000 osób zapragnęła go kupić... O mało co nie zgubiłyśmy reszty grupy!! Z ledwością zdąrzyłyśmy "na liczenie"!! ![]() Ciekawa jestem, jakie zestawienie zrobi za 10 lat nasze pokolenie pomilenijne... . Nasza-klasa? Doda? Prison Break? Fotka.pl?
|
|||
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętam moje czerwone jojo z osiedlowego sklepiku
Vibovit kochałam- co prawda dalej jest w sklepach, ale ostatnio kupiłam i smakuje o wiele gorzej niz kiedyś. A andruty i szyszki dalej cieszą się popularnością, przynajmniej w sklepiku w mojej szkole
|
|
|
|
#28 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kaset VHS mam do dziś a teraz oczywiście większość na komputerze, resztę jeszcze ściągnę ![]() w sumie, żal mi współczesnej młodzieży. nie wiedzą co tracą mając wszystko pod nos podetkane. no i ich top 30 lat '00 to faktycznie będzie Doda, mp3, ipody, n-k, czy fotka.pl ja za nic w świecie nie oddałbym swojego dzieciństwa za ich. guma do skakania, wspomniany kartofel/ziemniak, a przede wszystkim tony spędzanego czasu na dworze, a nie w domu przed kompem .. p.s. ja to z BSB kochałam sie w Kevinie i trochę w A.J. jaka ja niestała w uczuciach byłam
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
haha pamiętam że w 1 klasie podstawówki macarenę tańczyliśmy ;D
A jak byłam mała mialam gdzieś 4,5 latek tato przyniósł do domu czarno biały komputer :d jaki to był szał wszystkie dzieciaki z bloku zazdrościły komputera
|
#30 |
|
BAN stały
|
łza w oku aż sie zakręca.....
karteczki kolorowe to nawet niedawno znalazłam na strychu.. szał...i wogóle nie zapisane.. bo liczył sie wtedy kolor i ładny rysunek.. a najgorsze było to że, żeby mieć dany niepowtarzalny rysunek musiało sie kupić całą ryzę tych kartek.. a przecież tylko jedna była mi potrzebna bravo to wyedukowało mnie na każde strony..... ![]() czarodziejki z księżyca czy też power rangers... to na podwórku potrafilismy sie do nocy kłócić kto ma jaki kolor i wogóle.. eh te czasy.... już nie mówie o mcgywerze, czy drużynie A.... całkiem inne kino niż teraz.. ale wciagające... a jeszcze te pamietniki, gdzie wszyscy sie wpisywali.... do tej pory posiadam.... to jest właśnie klimat lat 90! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

bardzo się łezka w oku kręci .. ja chcę znów być małą dziewczyną, ale tylko w tamtych czasach
tak mi sie dzieciństwa zachciało
czasem ją spotykam, ciekawe czy pomyślałaby że jestem stuknięta jakbym się zapytała o mój wypasiony pamiętnik ..
(a naklejki z kuku-ruku zbierałam i przyklejałam do szafek, później nie mogłam tych szafek domyć
znając mój charakterek skończyło by się u Dyrektora. Tak miałam z tamagochi kiedy mi chciał nauczyciel zabrać 

a miałam tam narysowanego takiego cudownego psiaka [brat narysował 

coś cudownego. Wspaniale jest sobie to wszystko przypomnieć. A co do kukuruku, też dalej pamiętam piosenkę, mama przestała mnie zabierać do spożywczaka na zakupy bo potrafiłam ją męczyć kilka razy dziennie! No i oczywiście sklepik szkolny a w nim andruty, szyszki i picie w woreczku mniam
) Howie'go - ciasteczka