Szkoła mnie zmienia??? :/ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-01, 12:42   #1
charlotte90
Przyczajenie

Szkoła mnie zmienia??? :/

Cześć wam

ostatnio zauważyłam, że dzieje się coś niefajnego ze mną...

Hmmm... zacznę może od początku.

W gimnazjum byłam duszą towarzystwa; imprezy, rozmowy, nigdy nie brakowało z nikim tematów do przegadania.nie mialam problemow z nawiazywaniem kontaktów.

A teraz.. przyszło liceum, klasa maturalna; praktycznie nie mam na nic czasu; ciągle trzeba sie uczyć; i co chyba jest najgorsze nie mam żadnego ciekawego zainteresowania (w stylu np taniec, konie, jakiś sport).
I przejde do sedna...

Poznałam ostatnio bardzo fajnego chłopaka; jest bardzo przystojny, zabawny, wygadany, a jednak nieco tajemniczy. Chciałabym żeby nasza znajomośc się rozwinęła...

SPotkałam się z nim już jakies 5/6razy i było całkiem sympatycznie. Tylko tu pojawia się problem.
Wczoraj gdy się widzieliśmy nie mieliśmy za bardzo o czym rozmawiać, tzn rozmowa się ciągnęła i rozmawialiśmy o jakiś głupotach i oboje czulismy ze to jednak troche takie naginane..

Skończyły się tematy typu: co robisz z zyciu;masz rodzenstwo; czy masz jakies zainteresowania, jakie masz plany na przyszłośc.. Wiecie.. takie pierwsze tematy poznawcze.

Czuje, że jestem nudną osobą, która nie ma swoich zainteresowań, która ciągle się uczy a jak nie to siedzi w domu przed komputerem...
Kiedyś tak nie było... Nie wiem czy to możliwe, ale czy mogłam sie stać bardziej nieśmiała, mniej wygadana??

Jak sobie z tym poradzić, bo nie chciałabym zaprzepaścic takiej znajomości...
charlotte90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-01, 12:54   #2
Serendipity
Zakorzenienie

Dot.: Szkoła mnie zmienia??? :/

W klasie maturalnej trzeba przyjąć do wiadomości,że zabawy i wieczny relaks trzeba schować do szuflady.Tak to niestety jest.
Stary 2009-02-01, 13:00   #3
kiniaczeq
Zakorzenienie

Nie jesteś nudna, jesteś przed maturą. Mój kolega też cierpi na syndrom załamania towarzyskiego. Zmieniło Ci się od gimnazjum myślenie, Ja na ten przykład bardzo się zmieniłam, nie ważne w którą stronę.
W sumie nic w tym dziwnego, i wiesz co, jest jeszcze druga wersja; że on Ci się tak podoba, że Cię przy nim zatyka, to też możliwe
Zobaczysz, po maturze odzyskasz równowagę (no też zależy co chcesz robić w życiu) ale to fajne, że uczysz się do matury, docenisz to kiedyś
Stary 2009-02-01, 13:03   #4
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlotte90 Pokaż wiadomość
Cześć wam

ostatnio zauważyłam, że dzieje się coś niefajnego ze mną...

Hmmm... zacznę może od początku.

W gimnazjum byłam duszą towarzystwa; imprezy, rozmowy, nigdy nie brakowało z nikim tematów do przegadania.nie mialam problemow z nawiazywaniem kontaktów.

A teraz.. przyszło liceum, klasa maturalna; praktycznie nie mam na nic czasu; ciągle trzeba sie uczyć; i co chyba jest najgorsze nie mam żadnego ciekawego zainteresowania (w stylu np taniec, konie, jakiś sport).
I przejde do sedna...

Poznałam ostatnio bardzo fajnego chłopaka; jest bardzo przystojny, zabawny, wygadany, a jednak nieco tajemniczy. Chciałabym żeby nasza znajomośc się rozwinęła...

SPotkałam się z nim już jakies 5/6razy i było całkiem sympatycznie. Tylko tu pojawia się problem.
Wczoraj gdy się widzieliśmy nie mieliśmy za bardzo o czym rozmawiać, tzn rozmowa się ciągnęła i rozmawialiśmy o jakiś głupotach i oboje czulismy ze to jednak troche takie naginane..

Skończyły się tematy typu: co robisz z zyciu;masz rodzenstwo; czy masz jakies zainteresowania, jakie masz plany na przyszłośc.. Wiecie.. takie pierwsze tematy poznawcze.

Czuje, że jestem nudną osobą, która nie ma swoich zainteresowań, która ciągle się uczy a jak nie to siedzi w domu przed komputerem...
Kiedyś tak nie było... Nie wiem czy to możliwe, ale czy mogłam sie stać bardziej nieśmiała, mniej wygadana??

Jak sobie z tym poradzić, bo nie chciałabym zaprzepaścic takiej znajomości...
Zacznij w miarę możliwości coś czytać, oglądać. Podczas rozmowy opowiadaj mu o jakichś ciekawostkach, ktore wyczytałaś. Może zacznij interesować się polityką? Czytaj książki, opowiadaj mu o nich, może on też je czytał? Pytaj go o poglądy na różne tematy, np. Mojej koleżance facet nie pozwala się malować, ja uważam, że to głupie, a Ty co o tym sądzisz?
Teraz nie mam czasu się rozpisywać, spróbuję potem rozwinąć temat. Ale tak poza tym: jeśli to TEN facet, to nie powinno Wam braknąc tematów do rozmowy.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-01, 13:09   #5
anulkax7
Raczkowanie

Nie tylko Ty się zmieniłaś... Ja mam maturę w przyszłym roku, ale i tak czuje, że od czasów gimnazjum wiele się we mnie zmieniło. Też miałam mnóstwo zainteresowań, a teraz nie mam na nic ochoty i nie mam sił na jakieś zajęcia pozalekcyjne. Wiesz co, skoro lubisz siedzieć przed komputerem, to polecam Ci stronkę www.wykop.pl, znajdziesz tam różne ciekawe rzeczy, które ludzie wyszperują z Internetu. Przejrzyj portale informacyjne. Przyda się na pewno i poszerzy Twoje horyzonty i nie martw sie, czasem ma się gorsze dni i nie zawsze rozmowa się klei. W przyszłości na pewno docenicie umiejętność wspólnego milczenia i zwykłego bycia razem, obok siebie, bez słów I jeszcze jedno... Obejrzyjcie jakiś film, jeśli rozmowa się nie klei. Po nim na pewno znajdziecie temat do dyskusji

Pozdrawiam Cię!
anulkax7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-01, 13:45   #6
charlotte90
Przyczajenie

Dzięki wielkie dziewczyny

Mam nadzieje, że to takie przejściowe, bo tęsknię za tym, co było kiedyś.
Muszę chociaż od czasu do czasu oglądnąć telewizję, spotkać sie z jakimis kolezankami, wyjsc do pubu, jak tylko bede miała czas.
Bo nie ma to jak rozmowy o tym co się wydarzyło na tej a na tej imprezie, opowiedzieć jakąs śmieszną anegdotę ze spotkania czy coś wiecie o co chodzi..

Jak tak człowiek siedzi ciągle w domu to naprawde nie ma za wiele o czym opowiadać.
Bo przecież nie będę zanudzać faceta opowiadaniami o tym jak było na lekcji biologii i o tym ze mi nie poszła kartkówka z chemii, nieprawdaż?

Nie wiem jak to pogodzę, ale po prostu czuję, że muszę coś zmienić.

Po maturce na pewno sie zapisze na taniec brzucha, ale to dopiero za jakiś czas
Stary 2009-02-01, 16:11   #7
tutaj
Zakorzenienie

Tez przed matura byłam całkowicie zamulona, brak mi było czasu na wszystko. Teraz jestem w trakcie pierwszej sesji i pocieszę Cie, że jeżeli wybierasz się na studia to takie zmulenie czeka Cię co pół roku.
Nie łam się, minie matura to odżyjesz.
Stary 2009-02-01, 16:56   #8
Rena
Zakorzenienie

Jak mam duzo pracy, to niemalze gadam wylacznie pracy. Znajomi przyzwyczajeni
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-01, 17:18   #9
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Ale chyba nie uczysz się 24h na dobę? Wyznacz sobie jakiś dzień, np. sobotę, że nie uczysz się, tylko spotykasz się z przyjaciółmi. Albo ustal sobie plan nauki i niech każdy dzień to będzie max. 4 godziny nauki. Przyjrzyj się temu, co robisz w ciągu dnia i spróbuj wykreślic z tego bezsensowne zabijanie czasu, jak np. szwendanie się po domu Wtedy na pewno wygospodarujesz czas wolny na zajęcia nie związane z nauką
Gimnazjum to piękny czas, kiedy się niemal wcale nie trzeba uczyć No ale chyba przez 3 lata liceum zdążyłaś się przyzwyczaić do szkolnych obowiązków

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-01, 18:29   #10
Hija
Raczkowanie

To normalne, że człowiek się zmienia. Jeszcze pewnie będziesz się zmieniała jak pójdziesz na studia. Jest to jak najbardziej normalne dlatego często związki trwające długo, ale zaczynające się w młodym wieku rozpadają się kiedy partnerzy są około 20 roku życia.
No i nie przesadzajmy, ja zainteresowania zawsze się znajdzie czas, nie można się cały czasu uczyć, bo można kota dostać. Więc bierz się do roboty szybko i zajmij się czymś fajnym, relaksującym żebyś mogła odpocząć od nauki.
Hija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 23:03   #11
charlotte90
Przyczajenie

Eh...
I tak oto kolega mi powiedział, żebyśmy przeszli na stopę koleżeńską....

Niestety, tylko koleżeńską...

szkoda...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości