Jak pomoc przyjaciółce? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-03, 13:39   #1
martynka89
Zakorzenienie

Jak pomoc przyjaciółce?

Cala ta historia zaczęła się jakieś 4 miesiące temu. Moja przyjaciółka poznała przez internet pewnego mężczyznę. Facet twierdził ze ma 27 lat, co w rzeczywistości okazało się nieprawda. Koleżanka ma lat 17.
Zaczęło się od niewinnego pisania na gg, później spotkanie jedno, drugie, wypady do kina itd. Facet cały czas wkręcał pannie K, ze ja kocha, ze czuje, ze są sobie przeznaczeni itd. Mial dobre gadki i wygłaszał czarujące przemówienia bo jak się później okazało owy pan jest nauczycielem. Wyszło na jaw tez to, ze lat nie ma 27 ale 30. Mimo tego, iż owy pan oszukał pannę K nie raz i nie dwa ona dalej była w nim ślepo zakochana.
Jakieś 2 tygodnie temu romeo wyznał koleżance, iż ma żonę i przestał się do niej odzywać. bez żadnego słowa "przepraszam" i bez żadnych wyjaśnień po prostu zapadł się pod ziemie. Przyjaciółka popadła w depresje, do psychologa iść nie chce, opuściła się w nauce. Pan romeo wie o tym wszystkim i mimo to nie ma odwagi porozmawiać z panna K. Myślę ze po tym wszystkim chociaż rozmowa jej się należy.
Tak wiec chciałam prosić o rade, jak mogę pomoc przyjaciółce, żeby zapomniała w końcu o tym człowieku?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 14:11   #2
ilustrowana inaczej
Rozeznanie

Dot.: Jak pomoc przyjaciółce?

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Cala ta historia zaczęła się jakieś 4 miesiące temu. Moja przyjaciółka poznała przez internet pewnego mężczyznę. Facet twierdził ze ma 27 lat, co w rzeczywistości okazało się nieprawda. Koleżanka ma lat 17.
Zaczęło się od niewinnego pisania na gg, później spotkanie jedno, drugie, wypady do kina itd. Facet cały czas wkręcał pannie K, ze ja kocha, ze czuje, ze są sobie przeznaczeni itd. Mial dobre gadki i wygłaszał czarujące przemówienia bo jak się później okazało owy pan jest nauczycielem. Wyszło na jaw tez to, ze lat nie ma 27 ale 30. Mimo tego, iż owy pan oszukał pannę K nie raz i nie dwa ona dalej była w nim ślepo zakochana.
Jakieś 2 tygodnie temu romeo wyznał koleżance, iż ma żonę i przestał się do niej odzywać. bez żadnego słowa "przepraszam" i bez żadnych wyjaśnień po prostu zapadł się pod ziemie. Przyjaciółka popadła w depresje, do psychologa iść nie chce, opuściła się w nauce. Pan romeo wie o tym wszystkim i mimo to nie ma odwagi porozmawiać z panna K. Myślę ze po tym wszystkim chociaż rozmowa jej się należy.
Tak wiec chciałam prosić o rade, jak mogę pomoc przyjaciółce, żeby zapomniała w końcu o tym człowieku?
przede wszystkim bądź przy niej i rozmawiaj z nią.
Chociaż ja i tak bym polecała wizytę u psychologa, to naprawdę pomaga

<3
ilustrowana inaczej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 14:13   #3
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilustrowana inaczej Pokaż wiadomość
przede wszystkim bądź przy niej i rozmawiaj z nią.
Chociaż ja i tak bym polecała wizytę u psychologa, to naprawdę pomaga
Niestety psycholog odpada. Juz próbowałam ja przekonać żeby poszła.
Stary 2009-03-03, 14:28   #4
aamaro
Przyczajenie

A ja bym chyba była złośliwa i zastanawiała się czy tego gdzieś nie zgłosić. Facet jest NAUCZYCIELEM!!!! i przez internet szuka przygód z nieletnimi dziewczynami !!!
aamaro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 14:37   #5
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Niestety psycholog odpada. Juz próbowałam ja przekonać żeby poszła.
Cały czas z nią być. Jak chce leżeć to leżeć z nią, ale najlepiej byłoby zapewnić jej każdą godzinę zajętą - aerobik, potem basen, potem kino, odwieźć pod same drzwi. I tak codziennie. W weekendy imprezy. Ciągnąć na siłę, jak się nie chce sama ubrać to samej nakładać jej buty itd. Jak ją zmęczysz to raz, że będzie miała dużo endorfin, to jeszcze nie będzie miała siły, żeby o nim myśleć, no i się wyżyje. Gwarantuję, że już po tygodniu będzie lepiej.

Acha, i jeszcze sprawdza się kolega - prosisz dobrego kolegę, żeby na jakiejś wspólnej imprezie się nią "zaopiekował", czyli rozmawiał, przynosił piwo, odprowadzał do toalety, zaprosił do kina itp.

Cytat:
Napisane przez aamaro Pokaż wiadomość
A ja bym chyba była złośliwa i zastanawiała się czy tego gdzieś nie zgłosić. Facet jest NAUCZYCIELEM!!!! i przez internet szuka przygód z nieletnimi dziewczynami !!!
No i ? A w którym kodeksie jest zakaz umawiania się do kina i na spacery czy kawę z osobami powyżej 15 roku życia ? I co z tego, ze jest nauczycielem ?? Nauczyciele mają zakaz korzystania z netu i wychodzenia z domu ??

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.

Edytowane przez szugarbejb
Czas edycji: 2009-03-03 o 14:38
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 15:25   #6
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Daj jej więcej czasu. 2 tygodnie to jeszcze niewiele, nic dziwnego że czuje się źle.

Dobrze w takiej chwili jest wyciągać ją trochę z domu, wychodzić, spotykać się z ludźmi albo łazić po sklepach, kinach albo choćby po parku, żeby pogadać. To pomaga się oderwać od różnych dołujących myśli. Oczywiście to nie sprawi, że jej przejdzie jak ręką odjął, w jednej chwili, ale z czasem będzie lepiej.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 15:49   #7
martynka89
Zakorzenienie

Dziewczyny dziękuję Wam za dobre rady. Mam nadzieje, ze poskutkują i koleżanka da sobie spokój z tym facetem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-03, 16:15   #8
nutka22
BAN stały

A ja porozmawiałabym z jej rodzicami. Co oni o tym sądzą, przecież poznali tego człowieka. Czy się mylę?
nutka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 18:27   #9
Natek89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Daj jej więcej czasu. 2 tygodnie to jeszcze niewiele, nic dziwnego że czuje się źle.

Dobrze w takiej chwili jest wyciągać ją trochę z domu, wychodzić, spotykać się z ludźmi albo łazić po sklepach, kinach albo choćby po parku, żeby pogadać. To pomaga się oderwać od różnych dołujących myśli. Oczywiście to nie sprawi, że jej przejdzie jak ręką odjął, w jednej chwili, ale z czasem będzie lepiej.
Mi też sie wydaje ze jej przejdzie ...Narazie to tak pierwszy szok..ale będzie lepiej z czasem...na pewno.
Natek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 18:52   #10
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nutka22 Pokaż wiadomość
A ja porozmawiałabym z jej rodzicami. Co oni o tym sądzą, przecież poznali tego człowieka. Czy się mylę?
Nie poznali go. Nie moge z nimi o tym porozmawiac, bo nie chce zeby miala problemy, napewno im o nim nie powiedziala.
Stary 2009-03-03, 19:00   #11
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Eeee, bez sensu rozmawiać z jej rodzicami. To nic nie pomoże, gdyby ona chciała im mówić to sama by powiedziała. Myślę, że to co teraz ona przechodzi jest dość normalne w tej sytuacji, gdyby jej nie przechodziło przez parę miesięcy to by było niepokojące... Ale ja pamiętam jak mnie rzucił facet w którym byłam absolutnie straszliwie zakochana, też musiałam to "odchorować". Nie chciało mi się jeść, rozmawiać, nawet wstawać z łóżka. Ale minęło po paru tygodniach. Pomogła właśnie koleżanka, która mnie wywlekała w domu, żebym się nad sobą za dużo nie użalała
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 20:27   #12
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Eeee, bez sensu rozmawiać z jej rodzicami. To nic nie pomoże, gdyby ona chciała im mówić to sama by powiedziała. Myślę, że to co teraz ona przechodzi jest dość normalne w tej sytuacji, gdyby jej nie przechodziło przez parę miesięcy to by było niepokojące... Ale ja pamiętam jak mnie rzucił facet w którym byłam absolutnie straszliwie zakochana, też musiałam to "odchorować". Nie chciało mi się jeść, rozmawiać, nawet wstawać z łóżka. Ale minęło po paru tygodniach. Pomogła właśnie koleżanka, która mnie wywlekała w domu, żebym się nad sobą za dużo nie użalała
Wlasnie, gdyby chciala to by im powiedziala. Dziewczyna nie chce zeby rodzice wiedzieli dlatego nie bede z nimi rozmawiac wbrew jej woli.
Masz racje, mysle ze jezeli ja gdzies wyciagne, zeby nie siedziala w domu i ciagle o tym nie myslala to za jakis czas o nim zapomni.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości