|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
problemy ze snem..
Drogie wizażanki. Mam ogromny problem ze snem ;/
Mam 16 lat i potrafię spać przez całe dni.. Bywa, że przychodzę ze szkoły i idę spać.. Budzę się około 21-22, idę się umyć i znów się kładę.. Wstaje po 12 - 13 godzinach snu i znowu jestem zmęczona.. Nie kontroluje tego.. Myślałam nad unormowaniem tego tylko jak to zrobić, aby nie być zmęczonym? Kiedyś w podstawówce miałam ustawiony zegar biologiczny.. Godzina 7 najpóźniej 8 i jestem na nogach 7 dni w tygodniu.. A teraz? ;/ Po prostu nie chcę przesypiać życia a jeśli nic z tym nie zrobię to niestety tak się stanie ;/ Proszę o pomoc =( Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2013-12-03 o 09:51 Powód: Przywrócenie treści. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problemy ze snem..
Wg mnie powinnas sie zglosic do lekarza
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja też tak czasem mam potrafię przespać cały dzień ale zauważyłam że to się zmienia... zależy od diety (dużo warzyw i owoców) i jeśli ćwiczę to wszystko ok, faktycznie powinnaś się zgłosić do lekarza a jeśli wszystko ok to zmień dietę i dużo ruchu na powietrzu, może jest też tak ponieważ Twój organizm jest za mało dotleniony przez to zmęczony i dlatego się oszczędza...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Jeśli jesteś zdrowa (a tego nie powie Ci forum, tylko lekarz, zacznij od podstawowych badań krwi), zegar biologiczny możesz pomóc unormować sobie sama. W okresie dojrzewania takie rzeczy się zdarzają ![]() Trochę się zastanawiam, jak chodzisz do szkoły, skoro kładziesz się po 22 na 12 godzin... wstajesz o 10 do szkoły? Po pierwsze: przestań spać w dzień! Jeśli musisz drzemać, to krótko (poniżej godziny). Ustal godziny wstawania, których nie przekraczaj. Jeśli się obudzisz i jesteś w stanie otworzyć dwoje oczu, wstań, nie dosypiaj, bo tylko Cię to wymęczy. Rób coś w godzinach, w których robisz się senna (lub jak wstaniesz po drzemce), wysil się fizycznie, to pobudza organizm nawet lepiej niż medykamenty.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja w gimnazjum mialam dokladnie to samo. nie wiem co bylo tego powodem ale wiem ze samo mi przeszlo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja mam tak od dawna,zaczelo sie w liceum,na szczescie teraz wyklady mam zazwyczaj od 14
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Nie depcze krokusów
|
Dokładnie - spanie wciąga
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jezeli chcesz spac popoludniu, to z godzine, bo gdy dluzej spisz to jestes bardziej spiaca, niz gdybys spala godzine
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Zrób koniecznie morfologię!!! nie zrzucaj wszystkie na zwykłe zmęczenie. Ja przez 2 tygodnie przesypialam całe nie. Spałam po 14 godzin dzienie i ciągle bylam zmęczona. Zrobiłam badnie krwi i nie wyszło dobrze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja miałam podobnie dokładnie rok temu- teraz wiem, że byłam po prostu przemęczona. Skończyła sesje (wcale nie prostą!), przeprowadziłam się, podjęłam pracę.... i po prostu byłam non stop zmęczona. Wracałam z pracy, szlam spać, wstawałam na mycie i kolecje i znow do łóżka! Nie mogłam sobie z tym poradzić przez 2 tygodnie i potem wszystko wróciło do normy. Zastanów sięwięc, czy nie jesteś po prostu przemeczona...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
moze masz za malo magnezu...
moja siostra tez byla ciagle spiaca i miala niedobor magnezu zaczela brac i wszystko jest w porzadku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja mam taki sam problem, cały dzień jestem senna
![]() Byłam u lekarza, pierwsze co to zmierzyli mi ciśnienie-okazało się za mam strasznie niskie ![]() Lekarz kazał mi jeść cokolwiek słodkiego np. czekoladę oczywiście nie w nadmiarze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Właśnie nie jestem przekonana, że magnez pomaga w stanach takiej permanentnej senności - ja mam na odwrót - jak mam problemy z bezsennością to łykam magnez i pomaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Wzmożona senność może być np. objawem cukrzycy. Najpierw udałabym się do lekarza, żeby wykonać wszystkie podstawowe badania. Oczywiście możliwe, że jesteś przemęczona ale lepiej chuchać na zimne
![]() Wyjście na świeże powietrze, jakieś ćwiczonka też może pomóc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
To raczej nie jest normalne,a nawet napiszę,że napewno.Stres stresem ale nie "odchorowujesz " go przez kilka dni.Zbadaj poziom cukru bo czasami też to bywa przyczyną.
Badanie krwi jest tu konieczne.Pozdrawiam.
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Dziękuje wszystkim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.